Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,06
  • EURO

    50,20% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,35% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Bursa’nın İnegöl, Gürsu ve Gemlik belediye başkan adayı kimler olacak?

Bursa’nın İnegöl, Gürsu ve Gemlik belediye başkan adayı kimler olacak?

SİYASET 11.09.2023 17:40:06 0
Bursa’nın İnegöl, Gürsu ve Gemlik belediye başkan adayı kimler olacak?

Bursa’nın İnegöl, Gürsu ve Gemlik ilçelerinde belediye başkan adayları kim olacak? Hangi partiden hangi isimler daha şanslı? Bursa kulislerinde hangi isimler öne çıkıyor? İşte çok konuşulacak kulis isimleri…

KULİS HABER / HERKES DUYSUN

BURSA (İGFA) - Yerel seçim süreci ile birlikte eylül ayı itibariyle Ankara ve Bursa kulisleri de hareketlendi.

Bursa’nın “il olacak” beklentilerinin olduğu İnegöl, merkez sayılan ancak bir türlü merkeze kendisini kabul ettiremeyen Gürsu ile deprem korkusuyla yaşayanların ilçesi Gemlik’te belediye başkan aday adayı isimler kulislerde ve sosyal medyada boy göstermeye başladı.

İNEGÖL’DE KİM HANGİ PARTİDEN ADAY ADAYI OLACAK?

AK Parti’de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yeniden aday adayı olarak kulislerde en güçlü isim görünüyor. İlçede yaptığı başarılı çalışmalar, taraflı tarafsız her kesim tarafından seviliyor olması (Yapılan anket ve kamuoyu yoklamalarına göre) Alper Taban’ı Ankara ve Bursa kulislerinde öne çıkarıyor.

Yanı sıra, AK Parti’de İnegöl Belediye Başkanlığı için Erdal Akkaya’nın isminin geçtiği, Akkaya’nın yakın çevresine “Alper Taban varken ben aday adayı olmam” dediği öğrenildi.

İki dönem ilçe başkanlığı yapan Bülent Temelli, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Mobiliyum Başkanı Talha Timur Han, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı ve Basın Halkla İlişkiler Daire Başkan Vekili Ahmet Bayhan ve Büyükşehir ve İnegöl belediyesi eski Meclis Üyesi Nedim Bayram isimleri de İnegöl Belediye Başkanlığı için kulislerde geçen isimler.

İnegöl’de yapılan anketlerde (anket şirketlerinin verilerine göre) oylamaya katılanların yüzde 65’i İnegöl Belediye Başkanı olarak Alper Taban’ın devam etmesi yönünde görüş bildiriyor.

CHP’de henüz aday adayı isimleri öne çıkmazken, il başkanlığı koltuğuna oturacak isimle birlikte kulislerin hareketlenmesi bekleniyor.

İyi Parti’de ise2019 seçimlerinde de aday gösterilen Hakan Özdemir ismi öne çıkıyor. İsmail Karaman ve Dursun Öztürkoğlu isimleri de İyi Parti adayı için konuşulan isimler arasında.

Saadet Partisi’nde de Hasan Eroğlu ismi öne çıkarken, Eroğlu’nun bu kez Yeniden Refah Partisi’nden aday gösterilme ihtimalinin de yüksek olduğu kulis bilgileri arasında yer alıyor.

MHP’nin İnegöl’de AK Parti adayını desteklemesine kesin gözüyle bakılıyor. İsmet Büyükataman ve MHP’nin “İnegöl il olmalı” baskısını da göz önüne alırsak, MHP’nin bu desteğe karşılık İnegöl’ün il olması için daha ısrarcı olacağı da Ankara kulislerinde konuşulan konuların başında geliyor.

GÜRSU’DA KİM HANGİ PARTİDEN ADAY ADAYI OLACAK?

AK Parti’de mevcut belediye başkanı Mustafa Işık ile ilgili 2023 başında “istifa edecek” şeklindeki kulis bilgileri halen sıcaklığını korurken, Işık’ın yeniden aday olmak istediği ancak Genel Merkez nezdinde etkili olamadığı kulislerde konuşuluyor.

AK Parti eski milletvekili Atilla Ödünç’ün de Gürsu Belediye Başkanlığı’nı istediği, bu konuda AK Parti Genel Merkez’de ciddi bir çalışma yaptığı belirtiliyor.

Kulislere göre, Atilla Ödünç’ün belediye başkan adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Gürsu AK Parti’de belediye başkan adaylığı için öne çıkan isimler arasında İbrahim Arslan, Hakan Şener, Samet Uslu ve Selahattin Derin de geliyor.

AK Parti Genel Merkezi’nin “Gürsu’da kimi aday görmek isterseniz?” kamuoyu yoklaması yaptırdığını, Atilla Ödünç isminin öne çıktığı ileri sürülüyor.

CHP’de öne çıkan isimler olmasıyla birlikte “ben aday adayıyım” diye çıkan Funda TürkcoşPekiner dışında bir isim görünmüyor. Gürhan Akdoğan’ın CHP İl Başkanı olması halinde Pekiner’in yeniden aday gösterilmesine sıcak bakılıyor. Adaylık ile ilgili Derya Köse ve Hasan Orhan’ın da isimlerinin geçtiği kulis bilgilerinde yer alıyor.

İyi Parti’de öne çıkan isimler arasında ilçe Ersel Kaya ismi öne çıkıyor.

GEMLİK’TE KİM HANGİ PARTİDEN ADAY ADAYI OLACAK?

AK Parti’nin yeniden geri almak istediği ilçelerden biri olan Gemlik’te kentsel dönüşüm ve depremselliği öne çıkaracak ve başarılı olacak bir aday arayışında olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede, geçtiğimiz seçimlerde Saadet Partisi adayı olan Adnan Bıyıklı’nın ismi öne çıkarken, 2019 seçimlerinde aday gösterilen Berkay Bulut’un yeniden aday gösterilmesinin düşük bir ihtimal olduğu ifade ediliyor.

AK Parti ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Osman Alemdar ismi de aday gösterilmesi yüksek isimler arasında yer alırken, AK Parti eski milletvekili Zafer Işık’ın belediye başkanlığını istediği, bu konuda milletvekilleri başta olmak üzere AK Parti Genel Merkezi’nden gerekli desteği almak için çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Zafer Işık, TOGG fabrikasının Gemlik’e yapılmasında öncü olmuş, CHP’li belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile ilgili muhalefetiyle de öne çıkmıştı.

AK Parti Gemlik Belediye Başkanlığı için Ercan Barutçuoğlu, Mehmet Şamil Yiğit ve Aydın Bayraktar isimleri de kulis bilgilerinde yer alıyor.

CHP’de ise durum karışık. Parti içi tartışmalardan uzak kalmaya çalışsa da kendisini içinde bulan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yeniden aday olmak istiyor. CHP Bursa İl kongresi sonucuna göre şekillenecek aday ismi konusunda Sertaslan’ın ismi güçlü olsa da, meclis üyelerinden aday olmak isteyen isimler arasında Zeynep Akış Serintürk, Av. Mert Dimili, Bülent Çiçek de yer alıyor.

İyi Parti’de Oğuz Hançer en güçlü isim olarak kulislerde yer alırken, İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz’un da aday olmak istediği gelen bilgiler arasında.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Asgari Ücrette İkinci Tur Başlıyor: Tespit Komisyonu Toplanıyor

Karabağlar Belediyesi’ne Yeni İş Makinesi Desteği

Çorum’da Sebze ve Meyve Denetimleri Sıkılaştırıldı

Havayolu Gümrük İşlemleri 2 Mart 2026’da Dijitalleşiyor

Erzurum’da Kadın Kooperatifleri Gücü Öne Çıktı

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Cevdet Yılmaz: Türkiye, düzen kurucu aktör konumundadır

Polis ve savcı kılığında 50 milyon liralık dolandırıcılık: 24 şüpheli tutuklandı

Adıyamanlı girişimci kadınlar Galataport’ta ürünlerini sergiliyor - Videolu Haber

HÜDA PAR Şanlıurfa’da “Son Kale: Aile” konferansı düzenleyecek

Konya-İstanbul YHT hattı 13 milyon yolcu taşıdı

MSB: israil barış ve istikrarı tehdit etmeye devam ediyor

Yayaların davranışlarını tahmin eden yeni yapay zekâ sistemi geliştirildi

Afganistan'da sulamayı ve geçim kaynaklarını artırmak için yeni bir kanal hizmete açıldı

SGK, 1000 sözleşmeli personel alacak

Milletvekili Resul Kurt’tan çalışma ve sosyal güvenlik politikalarına ilişkin değerlendirme - Videolu Haber

Bursa Büyükşehirli Arya Aydoğan Dünya Şampiyonası’nda

Denizli Büyükşehir’den ‘Vuslat Gecesi’

Çorum’da sebze ve meyveye sıkı kontrol

Bursa'da hava kirliliği alarmı! "Temiz hava gelecek kuşaklara borcumuz"

Havayolu gümrük işlemleri dijitalleşiyor

Bursa Osmangazi’de Başkan Aydın’dan Arap Şükrü müjdesi

Erzurum'da kooperatifte 'kadın gücü' buluşması

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Çin'den ABD'nin Tayvan'a yönelik silah satışına tepki

Adıyaman’da haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

İzmir Karabağlar'a yeni iş makinesi desteği

Konya Turizm Master Planı tanıtıldı

Trabzon Film Festivali başlıyor

Kayseri İtfaiyesi’nden Yoğun Akreditasyon Eğitimi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Kayseri İtfaiyesi’nden Yoğun Akreditasyon Eğitimi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

2024 KPSS’de branş bazında sıralamalar güncellendi

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

İzmir’in kütüphanelerini 'kitap kurtları' çok sevdi

Öğrencilerden yerli ve millî sanayiye teknik ziyaret

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR