Sami Nogay

Tarih: 03.02.2024 20:19

SİYONİZM’İN EMELLERİ

Facebook Twitter Linked-in

1) YAHUDİ MİLLETİNİN MUHARREF TEVRAT’A MUTAASSIP BAĞLILIĞI.

SAMİ NOGAY

Yahudilik, tarihinin başlangıcından beri, en kesin şe­kilde, değiştirilmiş Tevrat’a bağlanmıştır. Yahudiliğin bütün idealleri değiştirilmiş Tevrat’tan çıkmış olduğu gibi, Yahudiliğin bütün tarihi boyunca geçirdiği krizlerde onları top­layan ve bugüne kadar gelebilmelerini temin eden de yi­ne değiştirilmiş Tevrat’ın telkinlerine mutaassıp bağlılıkları olmuştur.

Yehova, yani Yahudiliğin ilâhı, kendine kavim olarak Yahudileri seçmiştir. Yahudiler Yehova’nın kavmidir (!). Yahudi kavmi mukaddestir. Ve yer yüzünde Yehova’­nın temsilcisi olup, bütün milletlerin çobanıdır. Yahudilere dokunan, Yehova’nın gazabını üzerine çeker ve helâk olur. Yeryüzü Yahudiliğin mülküdür. Milletler onun sürüsüdür.

Yahudilik ile Yehova arasındaki münasebet bir söz­leşmedir (ahittir). Yehova, Yahudilerin uygulaması için, bir kanun vermiştir. Bu kanuna uyarlarsa, Yahudiler, ciha­na hâkim olacaklardır. Uymazlarsa, Yehova onları cezalan­dıracak. Fakat hiçbir zaman da terk etmeyecektir. Bu sözleşme, bazen, karı-koca arasındaki nikâh muamelesine ben­zetilmiş; Yehova koca, Yahudi kavmi ise karı olarak te­lakki edilmiştir. Fuhuş ise, Yahudilerin, Yehova’yı bıra­kıp başka ilâhlara bağlanmaları olarak tefsir edilmiştir.

Tevrat’ın bu husustaki hükümlerini şöylece sıralayabiliriz:

A- Tevrat’a tam bağlılık;

1. “Ve bütün kanunlarımı ve bütün hükümlerimi tutun ve onları yapın, ta ki, orada oturmak için götürmek­te olduğum memleket sizi kusmasın.”[1] 

B- Tevrat’ın değişmez bir kanun oluşu, Tevrat’tan başka kanun kabul edilmeyeceği;

2. “Memlekette doğan adam için ve aranızda mi­safir olan için şeriat bir olacaktır.”[2] 

3. “Cumhur için, sizin ve aranızda garip olan için bir kanun, nesillerinizce ebedî bir kanun olacaktır.”[3]

4. “Size emretmekte olduğum söze bir şey katmayacaksınız ve ondan eksiltmeyeceksiniz.”[4] 

5. “Atalarının Allah’ı Rab, mülk edinmek için sa­na verdiği memlekette, yer üzerinde yaşayacağınız bütün günler yapmak üzere tutacağınız bütün kanunlar bunlar­dır.[5] 

 


 

[1] Kitab-ı Mukaddes (Tevrat), Levililer Kitabı, Bab: 20, Cüm­le: 22.  Kitab-ı Mukaddes Şirketi, İstanbul, 1958.

[2] Tevrat, Çıkış Kitabı, Bab: 12, Cümle: 49.

[3] Tevrat, Sayılar Kitabı, Bab: 15, Cümle: 15.

[4] Tevrat, Tesniye Kitabı, Bab: 4, Cümle: 2.

[5] Tevrat, Tesniye Kitabı, Bab: 12, Cümle: 1.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —