Serdar Şahin

Tarih: 28.10.2023 15:31

FİLİSTİN MESELESİNE BAKIŞIM

Facebook Twitter Linked-in

FİLİSTİN MESELESİNE BAKIŞIM

Türk insanının herhangi bir devlete ve topluma yardım etmemek gibi bir halini bende kabul etmiyorum ama yardım etmek yerine gençlerimi ve değerlerimi feda etmeyi de kabul etmemi kimse beklemesin. 

Birileri vatanları için ölmezken benim gencim ölecek kabul etmem. Filistin meselesi yüzünden Cumhuriyetimi çoşkuyla kutlarım, çoşkumu ve kutlamamı feda etmem.

Çünkü Cumhuriyet, benim Dünya üzerinde özgürce yaşayabildiğim varlık sebebimdir. Yardım edebilecek insanlar devletlerinde bağımsızlığını yaşayan özgür insanlardır. Bu gün Filistinli gençler kaçarken Mehmetçik gitsin diyenlere itirazım budur. Önceki devletimi yıkarak devlet olan Filistin için şimdiki Cumhuriyetimi çoşkuyla kutlamama hezeyanına itirazımın sebebi budur. Pkk, asala, Doğu Türkistan, Azerbaycan, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi meseleler de Filistinin yaptıklarını yok sayacak tarih şuursuzluğunuda kabul etrmem.

Filistinlilere yardım öneriyoruz ama Filstinliler bizden yardım istiyorlar mı? hayır. Varsa yoksa erzak para göndermemizi bekliyorlar. Kudüsü korumak için asker göndersek ve korusak, isterler mi? hayır. Askerimizi önce bunlar taşlar İsrail yok etsin diye mossada istihbarat verirler. Peki, biz niye heyecanlanıp bizi istemeyene yardıma gidelim diye kendimizi ateşe atmak için oramızı buramızı yırtıyoruz? Bu durumda akılcılıktan, şuurdan, bilinçten bahsedebilir miyiz? hayır. 

Filistin ve Filistinlilere bilinçle yapılan her yardımda bende elimi taşın altına koyarım, vicdanımızı ve Allahın verdiği aklımızı kimse hafife almasın. 

Ez cümle Filistin meselesine bakışım ve yardım yerine feda olmak hezeyanına itirazımın temeli budur.

Serdar Şahin


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —