Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

DOĞAL GIDA HAKKIMIZ İÇİN KIRMIZI ALARM!

VOA   Haber Ajansının  yaydığı haberde,  26 Şubat tarihinde   Teksas'ın kuzeyinde başlayan  orman yangınları rüzgarın da etkisi ile   halen devam ederek,  Çarşamba gününden itibaren  eyalet tarihinin ikinci en büyük yangını haline gelmiş oldu. Tahliyelere yol açan yangınlar nedeniyle binlerce hanenin elektriği kesildi. Şiddetli rüzgarlar, kuru otlar ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar alevleri körüklerken yangın, bir nükleer silah tesisinin de kısa süreliğine kapatılmasına neden oldu.

Yayılan  yangın; kontrolden çıkan ve yetkililerin gece yolları kapatarak bölge sakinlerini evlerini terk etmeye çağırarak geçirdiği kırsal kasabaları tehdit eden bir dizi yangının bir parçası. Texas A&M Üniversitesi Orman Hizmetleri'ne göre, yaklaşık 2 bin 100 kilometrekareye ulaşan yangınların en büyüğü komşu Oklahoma'nın bazı bölgelerine sıçradı ve sabah erken saatler itibarıyla kontrol altına alınamadı.

Bu yangınların ve daha önceki dünya üzere ve Türkiye’de çıkan yangınların asla tesadüf olmadığını artık her kes biliyor. Küresel çetenin gözünü insanlığı köleleştirme hırsı bürümüş ve bu kez yangınlara Amerika çiftçilerinin arazilerinden  başladılar. Son bir yıldır  ülkemizde vicdanı ile vatandaşlık görevini yapmak için sık sık gıda, ekonomi, kriz konularını gündeme getiren analistler, Ekonomistler, Araştırmacı yazarlar toplumu uyararak tedbir alınması, devletimizin tarım, ziraat, çiftçilik, besicilik alanlarında emekçi insanlarımıza savunma sanayimize verdikleri önem kadar bu alanlara da dikkat ve destek verilmesinin öneriyor,  bu sene yaz gelmeden gerekli tedbirlerin alınması için devlet yetkililerine adeta  yalvarır şekilde duyuruyorlar.  Türkiye’de  et fiyatlarının aşırı pahalı olması ülkedeki 5 büyük firmadan kaynaklanıyor. Bu firmalara gerekli denetim yapılmadığı için istedikleri ölçüde fiyat artışı yaparak ahaliyi doğal et almaya hasret bırakıyorlar.  Öngörülere göre yakında et fiyatları altından pahalı olacakmış. Çünkü, Amerika’da, Avrupa’da yangınları bitirip Türkiye ve diğer ülkelere geçecek, insanlığı köleliğe bağlamak uğruna ellerindeki her türlü imkanı kullanacaklar.  Türkiye zengin tarım ülkesi olup, eğer çiftçiye, besiciliğe, ziraata önem verilir, mühim devlet desteği sağlanırsa hiçbir zaman bu ülke kıtlık çekmeyecektir. Fakat, ne yazık ki, sık sık haberlerde  çiftçilerin mallarını yakıp yok ederek bunaldıkları, emeklerinin karşılığını göremeyerek pes ettikleri görüntüleri izliyoruz.  Oysa eğer ülkemizde tarım, ziraat, besicilik, çiftçilik yok olup giderse kimse sağlıklı olamayacak, ülkece   ruh sağlığını,  mantıklı düşünüp davranma yeteneğini, fiziksel gücümüzü,   yaşam işlevlerimizi  hızlı tüketerek hastalıklı  toplum haline geleceğiz. Teksas yangınları ile ülkece mühim kararlar alıp başımıza gelecek felaketleri  önlemek üzere ciddi tedbirler  uygulamalıyız. 

Fikrimce  ülke düzeyinde çiftliği, tarım arazisi, besi alanları olan tüm vatandaşlara devlet  desteği verilmekle eş zamanlı  olarak  özel veya devlet bekçileri  görevlendirilmeli,  yaz gelmeden ormanlarımıza  tüm metre kare çapında  onlarca görevli, bekçi görevlendirilip  ülkemizi ikinci bir Teksas  vakasına karşı korumalıyız.  Eminim bu konuda  Sivil toplum kuruluşları,  Arama Kurtarma Dernekleri de gerekirse gönüllü korumalık görevi yapmayı  can başla  isteyecektir. Vatanı korumak sadece  teröristlerle mücadele  ile sınırlı değil, maalesef ki, hür yaşam, doğal gıda ile beslenme aleyhine  teröristler de ortaya çıkmış ki,  her vatandaş gözünü dört açarak uyanık olmalı,  son yıllarda başı ağır belalar çekmiş Türkiye gibi Gülistan ülkemiz için adeta gönüllü asker gibi hazır bulunmalıyız. 

Yaz gelmeden devlet  kurumları , belediyeler  ve sivil toplum kuruluşları   bu yaklaşan tehlikeye dikkat çekerek ilgili  projeler düzenleyerek acilen uygulamaya koymalı ve ülkemizi olası kıtlık probleminden uzak tutmaya yönelik  plan ve projeler  gerçekleştirmeliyiz. 

Bu projelerde  Sivil Toplum Kuruluşları  üyeleri yer almalı,  yangınlara, yangın çıkaracak etkenlere,  yangına neden olacak  hatalara, yangın çıkarmak için şüpheli görünen  durumlara azami  duyarlılık göstererek  ülkemizi halk ve devlet el ele dış unsurlara karşı korumalıyız. 

Dünya küreselcileri Gazze’de  gıda yardımına kasten engel olarak orada aslında bir deney uyguluyorlar. Eğer halk açlığa tahammül edemeyip  boyun eğer ve teslim olursa küreselcilerin  insanlığa yapmak istedikleri kölelik sistemi için başarılı olacakları  anlamına gelir ve  ondan sonra asıl düşman gördükleri Türkiye’ye sırayı getirirler.  Yapay gıda için düğmeye basan küresel teröristler “Tanrının eksiğini tamamlayacağız” diye Tanrıçılık iddiası ile bu devrin Firavunu temsilciliğini yapıyorlar. Teksas Amerika’nın çiftlik, tarım merkezi konumundadır. 

Bu veriyi dikkate alarak Türkiye’nin tarım, besi çiftlikleri bol olan illerini azami dikkatle koruma altına almak artık elzem düzeye çıkmış  vaziyettedir.  İnanıyorum ki,  devlet erkanlarımız  bu vahim durumun farkındadır,  esaslı önlemler almak üzere istişareler yapılıyordur.  Eminim ki,  eğer devlet davet ederse her bir vatandaş, her bir sivil toplum örgütler, dernekler, kuruluşlar  bu  davete icabet ederek  yardıma koşacaktır.  Bütün bu  “kara bulutlar “  başımızdan savrulduğu zaman Türkiye dünyevi arenada güç ve söz sahibi olacak ve asıl küresel nizamı sağlayan, adaleti ve insanlığı yaşatan koca Türk Devleti olacaktır!

VÜSALE  ALİ

KAYSERİ 


DOĞAL GIDA HAKKIMIZ İÇİN KIRMIZI ALARM!

.

Vüsale ALİ

2.03.2024 19:46:00

Gündeme Dair Meseleler

ERZURUM SPOR FK EYÜP SPOR İLE İSTANBUL'DA KARŞILAŞACAK

ERZURUM BEYAZŞEHİR SPOR KULÜBÜNDEN FUTBOL İL TEMSİLCİSİ FERİT KARAKOCA ' YA ZİYARET

SERKANDAŞ SİGORTA U-15 YAŞ GRUBU PLAY-OFF YARI FİNAL MÜSABAKALARI BAŞLIYOR

Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi’nin “Vakıf Haftası” Mesajı

Palandöken’in çok özel ziyaretçileri vardı

Biz çoktan başladık…

Erzurum valiliği; bir iddia ve bir cevap…

Kültür havuzuna bu kez şiir damladı…

DADAŞLAR DEPLASMANDAN PUANSIZ DÖNÜYOR

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

YAZARLAR