Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

ATATÜRK'E VE KURDUĞU CUMHURİYET DÜŞMAN OLAN GAFİLLER…? 

 

23 Nisan bir çocuk bayramı olmaktan çok daha ötesi ve tam #bağımsızlığın adıdır.! Dünyada eşi benzeri olmayan dünya dâhisi Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyette 100 yıldır tam bağımsız #Türk Milleti olarak güvenle yaşadığımız bu cumhuriyetin kurucusu ebedi lideri kurduğu bu cumhuriyetin tek başkomutanına sen ağzından salyalar akıtarak hakaret ediyorsun.?

 

Cehaletin senin gözlerini öylesine köreltmiş ki ne tarih bilgin var nede ulu önder Mustafa Kemal #Atatürk'ün dünya tarihine altın farelereler kazınmış "dünya kamuoyunun dilinden düşürmediği sözlerinden haberin var? Oysa buğun tüm dünya kamuoyunun dilinde #Atatürk'ün sözleri tüm canlılığıyla 100 yıl sonrasında da yaşamakta”…

 

Kurtuluş ve bağımsızlık davasıyla başkaldıran tüm Anadolu’nun bu kutsal davası temsil ve savunma için oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1920 Nisanının yirmi üçüncü günü açılmış “ yeni ve yüce bir tarihe başlangıç olan bu kutlu günü milletin belleğinde sonsuza kadar yaşatmak üzere Meclisimiz bugün 23 Nisan tarihinin Milli Bayram sayılmasını bir özel yasa ile kabul etmiştir”.

 

Sen çağdışı çürümüş zihniyet sahibi yobaz? Sen ki Atatürk’e düşman kurduğu cumhuriyete düşmansın çünkü Atatürk milli mücadele vererek emperyalizme diz çöktürmüş yok olmuş Osmanlının küllerinden yeniden bir ulus devlet kurarak kul değil yurttaş olarak yaşamanı sağlamış tabi ki sen ve zihniyetin Atatürk’e düşman olacaksınız kurduğu laik sosyal hukuk devleti olan bu cumhuriyete ihanet edeceksiniz?…

 

"Çünkü siz ve çürümüş zihniyetiniz henüz ortaçağ karanlığından kurtulamamış gün yüzü görmemiş yobaz sürülerisiniz"!

“Oysa bu cennet Vatanı korumak önce geleceğimiz olan çocukları korumakla başlar çocukları her türlü ihmal ve istismardan kurtarmak gerekirken sen o çürümüş zihniyetin esiri olarak kötü emellerin için geleceğimiz olan çocuklarımız sizin istismarlarınız maruz kalıyorlar”.

Küçük hanımlar, küçük beyler; Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz.

 

Kendinizin ne kadar önemli, kıymeti olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. 23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye halkının, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.

 

Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. 

O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.

 

“23 Nisan ulusal egemenlik bayramı” #TBMM’nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Milli Bayramı 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935’te 23 Nisan Milli Bayramı’yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin 1927’de ilan ettiği ilki Atatürk’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan #Çocuk Bayramı’nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu.

 

23 Nisan’ın Türkiye’de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920’de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmış olmasıdır. Ulu önder Mustafa Kemal #Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' aynı zamanda da kurduğu bu cumhuriyetin “Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.” “Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur.”

 

“#Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Mustafa Kemal Atatürk “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır.

O da millî #egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” onun adı da dünyada eşi benzeri olmayan eşsiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası değildir...

 

Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. M. K. Atatürk ''Türkler yüzyıllardan beri özgür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı, yaşam gereği saymış bir kavmin yiğit çocuklarıdır.''

 

''Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.'' ''Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun''

Bugünün küçükleri, yarının büyükleridir. Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar. Egemen olmayan boyun eğmek zorunda kalır.'' ''Türk milletinin geleceği, bugünkü çocuklarının doğru görüşü ve yorulmak bilmeyen çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.''

 

ATATÜRK VE CUMHURİYET DÜŞMANI GAFİLLER.?

Ulusal egemenlik, ulusun namusudur, onurudur, şerefidir.

Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur. Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. 

 

Cumhuriyeti biz kurduk, onu ila ve idame edecek sizsiniz." Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık meziyetlerinin, vatan muhabbetinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız." "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir."

 

"Her şeye rağmen muhakkak bir nura doğru yürümekteyiz.

Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil; bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ziya serpmeğe ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir." "Siz genç arkadaşlar, yorulmadan beni takibe ahdetmişsiniz. İşte ben bu sözden çok duygulandım.

 

Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar yorulmamak ne demek? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk, her insan için tabii bir hâlettir. Fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür.

 

Sizler, yani yeni nesil Türkiye'nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edecekseniz. Ben bu akşam buraya yalnız bunu size anlatmak için gelmiş bulunuyorum. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir."

 

"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir".

 

Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

 

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır.

Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır.

 

Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, "demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek." Onu hapse atacaklar.

 

Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım.

 

Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir. “İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliğidir! ( Bursa Nutuk. ) 22 04. 2024…Ali Berham ŞAHBUDAK…


ATATÜRK'E VE KURDUĞU CUMHURİYET DÜŞMAN OLAN GAFİLLER…?

.

Ali Berham Şahbudak

23.04.2024 12:01:00

Orman Benim…

Kadim şehrin Düzgün Ömer’i

KREDİ YURTLAR KURUMU FUTBOL TURNUVASINDA ŞAMPİYON ARDAHAN KYK OLDU

Teknik kınama

SERKANDAŞ SİGORTA  ERZURUM AMATÖR KÜME BÜYÜKLER LİGİ'NDE ŞİMDİ PLAY-OFF ZAMANI

FUTBOL TURNUVASINDA FİNALİN ADI GÜMÜŞHANE VE ARDAHAN OLDU

Sevdamız Horasan Platformundan Başkan Özdemir’e hayırlı olsun ziyareti

Özdemir; 3-4 ay sonra Horasan ancak toparlanmaya başlar

Ünsal Başkan temkinli yaklaşmak mecburiyetindeyiz

TYB Erzurum Şubesi Büyükşehirde Sekmen’e konuk oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
5.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
14.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

YAZARLAR