Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,84% 0,04
  • EURO

    50,46% 0,18
  • GRAM ALTIN

    6214,81% 0,72
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Yeşil Çevre'den doğaya dost, sanayiye katkı... İnovasyon odaklı projeler sürecek

Yeşil Çevre'den doğaya dost, sanayiye katkı... İnovasyon odaklı projeler sürecek

EKONOMİ 1.01.2025 17:36:26 0
Yeşil Çevre

S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, 2024 yılına dair değerlendirmelerini ve 2025 yılına dair beklentilerini paylaşarak çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelerin önemine vurgu yaptı. Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

BURSA (İGFA) -  2024 yılında 60 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi için büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade eden S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, "Bu tesisimiz, Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları etkin bir şekilde toplayarak ayrıştırıyor ve geri dönüşüm sürecine kazandırıyor. Günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde atıkların ekonomiye geri kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izimizi azaltıyor ve çevresel zararı en aza indiriyoruz. Bu proje, bölgemizde sanayi ve çevre arasındaki hassas dengeyi koruma hedefimizde çok önemli bir adım oldu." dedi.

ATIK SU ARITMA KAPASİTESİNDE ÖRNEK MODEL

Genel Müdür Aydın, kooperatifin 2024 yılında günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisiyle çevresel etkilerin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirtti.

"Yıl boyunca, günlük ortalama 100.000 m³ atık suyu arıtarak doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettik. Bu süreç, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve çevremizin korunması açısından kritik bir rol oynadı. Ayrıca ileri arıtma teknolojilerimizle su geri kazanımına yönelik yaptığımız çalışmalar, doğal kaynaklarımızı koruma konusundaki kararlılığımızın bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar" ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

"ÇEVRE BİLİNCİNİ YAYMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Genel Müdür Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine de değinerek, "Sanayi kuruluşlarına yönelik düzenlediğimiz atık yönetimi seminerleri ve okullarda verdiğimiz çevre eğitimleriyle toplumun geniş kesimlerine ulaşmayı başardık. Bu çalışmalarla, bölgemizde çevre bilincini artırarak topluma kalıcı bir değer kattığımıza inanıyorum," dedi.

Genel Müdür Mehmet Aydın, 2025 yılında da Yeşil Çevre Kooperatifi’nin çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceğini belirtti.

Özellikle yeni nesil atık yönetim sistemleri ve çevre dostu teknolojilere yapılacak yatırımların öncelikli olacağını vurgulayan Aydın, "Sanayimizin ihtiyaçlarını karşılarken çevresel sorumluluk bilincimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. 2025 yılında devreye almayı planladığımız Akıllı Atık Yönetim Sistemi ile kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayacağız." dedi.

2025’te su geri kazanım oranını artırmaya yönelik çalışmaların hızlandırılacağını ifade eden Aydın, atık su arıtma tesislerimizde ileri teknoloji uygulamalarını devreye alarak daha fazla suyun geri kazanımını hedeflediklerini belirtti.

Öte yandan kooperatifin 2025 hedefleri arasında karbon ayak izini daha da düşürmek ve sıfır atık prensiplerini yaygınlaştırmak bulunduğunu belirten Genel Müdür Mehmet Aydın, "Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’mizi daha da geliştirerek, geri dönüşüm süreçlerindeki etkinliğimizi artıracağız. Böylece sadece ekonomik kazanımlar sağlamakla kalmayacak, çevresel zararları da en aza indireceğiz.  2025’te uluslararası iş birliklerini artırmayı ve inovatif çevre teknolojilerini ülkemize kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Aydın "Dünyadaki en iyi uygulamaları örnek alarak, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik projelerinde daha aktif bir rol oynayacağız." diye konuştu.

Yorum Ekle

SPK’dan piyasa işlemlerine 2 milyar lirayı aşan idari para cezası

Mardin’de uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

Belediye Başkanı Taşkın vatandaşlarla buluştu

Kahta’da İnşirah Dergisi’nin 4. sayısı okuyucuyla buluştu

Sadıkoğlu ve Torunoğlu’ndan iş birliği vurgusu

Deprem Bölgesinde 455 bin konut tamam son teslim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Gerçekleştirilecek

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 106. yılında sanatla kutlandı 

Düzce'de "Müge Anlı ve Dostları"ndan soğuk havada iç ısıtan destek

Bahçem Çayırova'da 'Toprak ve Sanat' atölyesi etkinliği gerçekleştirildi

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları için 2026 kılavuzu yayımlandı

Konya’da tarihi camide restorasyon başlıyor

TÜİK, Türkiye’nin gelir haritasını paylaştı

Öğretmenlik mesleği kariyer basamakları kılavuzu yayımlandı

Sakarya’da DYS uygulaması 16 ilçeye yayıldı

Müftü Yardımcısı Aktan: Yılbaşı Müslümanlar için bir kutlama değil, muhasebe ve tefekkür zamanı olmalı

Asgari ücret artışı gıda fiyatlarına zam olarak yansıdı mı?

Konya Karatay’da 63 mahalleye ortak yol haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye günde 3 milyon muayene yapabilen altyapıya sahip

Kocaeli'de 'Kadın Kadına Konak Buluşmaları' devam ediyor

Yüzük seçiminde yeni perspektif: Doğru yüzüğü seçmenin 7 kuralı

İstanbul Maltepeli kadınlar sinema ile seslerini duyurdu

Üç aylar, manevi arınmanın yanı sıra sorumluluğu da hatırlatıyor

El-Avde Hastanesi’nin elektriği yakıt tükendiği için kesildi

Kocaeli Derince Yunus Emre Akademi lise tanıtıldı

Başkan Taban: Halkımız denetleyici, kontrol Eden, gören göz olsun

Başkentte Kırıkkale Kültür ve Sanat Evi hayata geçiyor

Derya Bakbak’ın girişimleri sonuç verdi: İslahiye’de sağlık (heyet) kurulu dönemi yeniden başlıyor

Cezaevinde “en az üç ay” şartı uygulamada farklılıklara yol açtı

Meteorolojiden geniş çaplı kar uyarısı: 13 il için alarm verildi

Salgın bitti sanıyoruz ama risk bitmedi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Bu pencereleri birileri üşümesin diye mi kapatıyorsunuz?

Sarıkamış / Dönmeyi düşünmediler…

Sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2025

Vali Çiftçi'den Kandil huzurunda bir gece…

Başkan Yurdagül'den sıcak yaklaşım…

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları için 2026 kılavuzu yayımlandı

Öğretmenlik mesleği kariyer basamakları kılavuzu yayımlandı

Bursa MEB AKUB’dan akreditasyon başarısı

Bursa MEB AKUB ekibi, acil barınmada ağır seviye akreditasyon alan ilk birim oldu

Mardin’de Öğrencilere Sınav Öncesi Moral Desteği

TÜBİTAK Kış Akademisi başvuruları başladı

Mardin'de LGS öğrencilerine moral konseri

Gülben Ergen 60. Anaokulu'nu Adıyaman'da açtı

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR