Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Umut Kervanı Bingöl, 2024 yılı faaliyet raporunu yayınladı

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2024 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

GENEL 7.01.2025 17:04:10 0
Umut Kervanı Bingöl, 2024 yılı faaliyet raporunu yayınladı

2024 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2024 yılında 5 bin 641 aileye ve yurt dışı çalışmaları olmak üzere 13 milyon 880 bin 800 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu açıkladı.

Kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

“1 yılda 5 bin 641 aileye 13 milyon 880 bin 800 TL değerinde yardım yapıldı”

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül, Bingöl Umut Kervanı olarak 2024 yılında 5 bin 641 aileye 13 milyon 880 bin 800 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirterek, kırmızı et, gıda, mutfak eşyası, kırtasiye malzemesi, ev eşyası, giyim, temizlik malzemesi, yakacak, kahvaltılık olmak üzere Filistin (Gazze) Suriye ve Lübnan olmak üzere yurt dışı çalışmalarına da katkıda bulunduklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların içeriğinden bahseden Gönül, “2024 yılında; 61 aileye 527 bin 25 TL değerinde ev eşyası yardımı, 26 aileye 144 bin 62 TL değerinde mutfak eşyası yardımı, 477 aileye 862 bin 645 TL nakit yardımı, 2 bin 79 aileye 1 milyon 502 bin 810 TL değerinde kırımızı et yardımı, 2 bin 680 aileye 2 milyon 906 bin 138,20 TL değerinde gıda yardımı, 190 aileye 457 bin 760 TL giyim yardımı, 717 aileye 538 bin 575 TL değerinde kırtasiye yardımı,190 aileye 116 bin 850 TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, 20 aileye 3 bin TL değerinde beyaz et yardımı olmak üzere 5 bin 641 aileye 7 milyon 59 bin 665 TL yardım yapılmıştır.  Filistin (Gazze) ve yurt dışı çalışmalarında ise 6 milyon 822 bin 450 TL nakit yardımda bulunulmuştur. 2024 yılında yurt içi ve yurt dışında genel toplamda 13 milyon 880 bin 800 TL yardımda bulunduk” dedi.

“Yılın 12 ayı sahadayız”

Yardımların bir defaya mahsus değil, sürekli olması gerektiğini ifade eden Gönül, “Size ne oluyor ki, Allah yolunda infak etmiyorsunuz? Oysa göklerin ve yerin mirası Allah'ındır. İçinizden, fetihten önce infak eden ve savaşanlar (başkasıyla) bir olmaz. İşte onlar, derece olarak sonradan infak eden ve savaşanlardan daha büyüktür. Allah, her birine en güzel olanı vadetmiştir. Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.” (Hadid 57/10) "Her kim bir iyilik ile gelirse kendisi için onun on misli vardır. Ve her kim bir kötülük ile gelirse o ancak onun misli ile cezalandırılır. Ve onlar zulme uğramazlar." (En'am 6/160) "Mallarını Allah yolunda harcayanların örneği, her başağında yüz tanenin bulunduğu yedi adet başak çıkaran bir tohum tanesi gibidir. Allah dilediğine katlayarak verir, Allah (zât ve sıfatlarında) sınırsızdır, her şeyi bilmektedir." (Bakara 2/261) Yukarıda mealini verdiğimiz yardımlaşma, dayanışma ve infak ile ilgili ayetler gibi Kur’an-ı Kerim’deki diğer birçok ayet, Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak çalışma ve hareket ölçümüzdür. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in buyurduğu gibi “Yarım hurma ile de olsa kendinizi cehennem ateşinden koruyun!” hadisi gayretimizi her seferinde kamçılayan bir hadis olarak önümüzü ve yolumuzu aydınlatmalıdır. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız. Bu çerçevede biz infak, sadaka, yardımlaşma ve dayanışma deyince maddi veya manevi yolu olmayana yol açmak, imkânı olmayana imkân oluşturmaktır diyoruz. İhtiyacı olan için yapılan harcamalarla ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermek kaygısı ve etkisiyle çalışıyor, çabalıyor ve veren üstün elleri aramak için mesai yapıyoruz. Fakat bu ihtiyaç giderme bir defaya mahsus değil, sürekli olmalıdır. Zira özelde şehrimizde ve ülkemizde, genelde tüm mağdur, mazlum ve mahrum coğrafyalarda her zaman ihtiyaç sahipleri vardır. Ve her yeni bir musibet, darlık, zorluk, alıkoyma ve zulüm önümüze yeni ihtiyaçlar ve ihtiyaç sahipleri çıkaracaktır” diye konuştu.

“İşgaller, zulümler, savaşlar tabloyu daha vahim hale getirdi”

2024 yılının ümmet için zorlu ve çileli geçtiğini kaydeden Gönül, “Yol, köprü ve tüneller nasıl ki ulaşımı sürekli kılıyor ve rahatlatıyorsa yapılan infaklar, verilen sadakalar, uzatılan eller ve destekleyen yürekler ihtiyaçları bir nebze de olsa azaltacak ve ihtiyaç sahiplerini rahatlatacaktır. Yardımlar ve infaklar ne zamana kadar mı derseniz; deriz ki ta ki bir kalıcı bir yol bulana veya Allah bir yol açana kadar sürecek çalışmalarımız. Malumunuz 2024 yılı insanlık, özellikle ümmet için çok zorlu ve çileliydi. İşgaller, zulümler, savaşlar, yıkımlar, ambargolar, ihanetler ve nemelazımcılık tabloyu daha vahim hale getirdi. Şehrimizin muhtaçları, ülkemizin ihtiyaçları, Gazze, Yemen, Lübnan, Afganistan, Suriye ve Afrika gibi birçok mazlum, mağdur ve mahrum coğrafya bizi bekliyor, bizi gözlüyor ve Umut’la yanlarında olmamızı arzuluyordu. Bu sorumluluk ile Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak biz de siz yüreği geniş halkımızın ve merhameti büyük insanımızın katkılarıyla 2024 yılını dolu dolu geçirmeye çalıştık. Bize ulaşan her aileye, feryadını işittiğimiz her yakın ve uzak beldeye yardımlarınızla merhem olmaya çalıştık. Yapılan yardımlarla ilgili Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorum Ekle

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Axios: Netanyahu, Trump'tan İran'a saldırı için yeşil ışık arıyor

Epstein dosyaları: Güç, zenginlik ve suskunluk duvarı

Kayseri Büyükşehir'den 'Erciyes' için orijinal çalışma

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

Kepez’in Mir Mehmet Selim Unat Taziye ve Semt Evi hizmete açıldı

Kars’ta tarımın geleceği konuşuldu: "FAO Talks" gençlerle buluştu!

Digor’da gençlerin sağlık vizyonu yarıştı: Büyük finalde ödüller sahiplerini buldu!

105. sıradan Türkiye birinciliğine: Yeşilay Kars Şubesi’nden tarihi başarı

Kars 36 Spor, Siirt Kurtalan Spor’u 4-0 mağlup ederek gövde gösterisi yaptı

Bursa'da kültür ve kardeşlik köprüsü

Düzcespor-Tokatspor maçından gol sesi çıkmadı

Aydın’da ÜNİDES destekli Toprakla Büyüyoruz Projesi hayata geçti

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

TBMM’de Bütçe Maratonu: 2026 Bütçesi’nin kritik maddeleri kabul edildi

Kars, "Veliaht" dizisiyle ekranlara Taşınıyor: Vali Polat ekibi kabul etti

Ağasarlı evladımızdan Türkiye ikinciliği gururu

“Türkiye’de barış nasıl tesis edilir?” Van TSO’da masaya yatırıldı

Saadet Partisi’nden ‘Yerli Ürünümüz Hamsi Etkinliği’

Daşdöner’den esnafa yakıt müjdesi”

Kaş’ta kış ortasında dolu

Serik’te itfaiyeden hayat kurtaran müdahale

Antalya Gazipaşa’da yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı

Kars Belediyesi’nde "Sıfır Bütçe" ile büyük başarı: Başkan Senger’den anlamlı ödül

Sarıkamış’ta büyük anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Kars Kuyumcular Derneği’nde İlhan Soylu ile "Yola Devam"

Sarıkamış şehitleri anısına hamleler yapılacak: Dev turnuva başlıyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR