Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

"Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" paneli önemli mesajlarla son buldu

Dünya Kudüs Haftası kapsamında tertip edilen "Ümmetin Emaneti Kudüs ve Gazze" paneli düzenlendi. Panelde yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

GENEL 25.01.2025 19:49:13 0

İTTİHADUL ULEMA'nın Diyarbakır'daki binasında düzenlenen panele HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ile bazı STK temsilcileri, bölgenin alim ve kanaat önderleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Panel; İTTİHADUL ULEMA, Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Medrese Alimleri Vakfı, Peygamber Sevdalıları, Suffe Eğitim ve Dayanışma Derneğİ, Şehit Ali Haydar Bengi ve Özgür Kudüs platformu tarafından organize edildi.

Hafız Ömer Akgül hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İTTİHADUL ULEMA adına Molla Abdulkuddus Yalçın bir selamlama konuşması yaptı.

Ardından organizatör kuruluşlardan MEDAV adına Tayyip Elçi, Şehit Ali Haydar Bengi Medresesi adına Abdulbaki Ermiş, Özgür Kudüs Platformu Başkanı Süleyman Kızılçınar da birer kısa konuşma yaptı.

Dicle Üniversitesi Dr. Öğr. Görevlisi İlhan Baran'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde ilk olarak İslami direniş hareketi HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum bir konuşma yaptı.

Ardından Prof. Dr. Metin Yiğit, "Boykotun Şeri Boyutu ve Devamlılığı" başlıklı bir sunum yaptı.

Müslümanların bugünkü olaylara karşısındaki tutumunun, iktisadı meselelerdeki davranışlarının nasıl olması gerektiği hususunun binlerce kez dahi tekrarlanmasında bir beisin olmadığını vurgulayan Yiğit, boykotun ticari bir mesele; gayrimüslimlerle, muhariplerle ticari ilişkileri sınırlandırma olduğunu söyledi.

Yiğit, "Boykot bizim Filistinli kardeşlere ya da diğer Müslümanlara yardımı sağlamanın yanı sıra bize yardımı var. Boykot etmekle kendimizi koruruz. Bu ahir zaman fitnesi içerisinde erimekten kendimizi muhafaza ederiz. Şahsiyetimizi, kimliğimizi, tutumumuzu muhafaza ederiz. Boykot bizi muhafaza eder? İkincisi, Müslüman müesseseleri, ticari kuruluşları güçlendiren alternatiftir. Zayıf da olsa Müslüman kuruluşlar güçlenme fırsatı buluyor. Boykot iyi niyetle yapılırsa alimlerimiz diyorlar ki ibadettir. Ticaret mubah bir şeydir ama markete gidip boykot ürünü alınmazsa, özellikle bu meseleden dolayı kardeşlerimize yardımdan dolayı Allah düşmanlarına destek vermemek niyetiyle ürünler alırsak normal ticaretimiz, normal bir alışverişimiz ibadet haline gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekin ise "Dünden bugüne ve Kudüs’ün durumu" başlıklı bir sunum yaparak Kudüs'ün tarihini sürecini anlattı.

Doç. Dr. Abdurrahman Ensari de "Gazze direnişinde Kur’anî değerlerin tezahürü" başlıklı sunumunda Kur'an-ı Kerim'den birçok ayet paylaşarak Gazze'deki direniş ve zaferle ilişkilendirdi.

Müslümanların münkere karşı duyarsız olamayacağını, her Müslüman'ın, elinden geleni yapması gerektiğini ve bunun şeri bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Ensari, "Aksa Tufanı ile 'Allah dinine yardım edene kesinlikle yardım edecektir' vaadi gerçekleşmiştir.  İsrail, 100 yıldan beridir ABD ve batının sınırsız desteğiyle inşa edildi. Biden'ın lafını hatırlayın; 'israil olmasaydı onu icat etmemiz gerekirdi' diyordu. Gazze halkı bütün sıkıntılara rağmen vatanı terk etmemiş, mücahitleri yalnız bırakmamıştır. Böylece Allah'ın vaadi yeniden gerçekleşmiş,siyonistler ateşkesi kabul etmek zorunda kalmıştır." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Yorum Ekle

Gazeteci Turhan akşen DİKKAT Çeken MESAJ

Rusya ile Venezuela'dan Karayipler görüşmesi

TERME KIR KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI

Zelenskiy: Savaşı sona erdirmek için barış planı mevcut

Rusya: Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin, Rusya ile ABD arasındaki diyaloğu baltalamaya çalışıyor

İzmir açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

ABD, Karayipler'deki deniz üssünü yeniden faaliyete geçirdi

Kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze'ye insani yardımların girişine getirilen engellemeler kaldırılmalı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri tanıtıldı

Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi

THY, Erivan'a direkt seferlere başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR