Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

TÜSİAD yönetimi Suudi Arabistan'da

TÜSİAD yönetimi Suudi Arabistan'da

EKONOMİ 6.06.2024 16:56:08 0
TÜSİAD yönetimi Suudi Arabistan

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan başkanlığındaki TÜSİAD heyeti Suudi Arabistan'da 3 gün süren temaslarda bulundu.

ANKARA (İGFA) - Temaslar kapsamında Bakanlıklar, iş dünyası, ticaret odaları ve Suudi Arabistan'ın önde gelen aileleri ile biraraya gelinerek Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu çerçevesinde başlatmış olduğu projelerin sunduğu fırsatlar ve yatırım teşvikleri hakkında bilgi alındı.

Ziyaretin ilk gününde Riyad'da Yatırım Bakan Yardımcısı Sara Al Sayed ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Suudi Arabistan'daki yatırım fırsatları ve Vizyon 2030 projeleri ele alındı. Ardından Nasser Abdulrahman Al-Zamil başkanlığında Suudi Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu ve Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi temsilcileri ile biraraya gelinerek ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar hakkında görüşüldü. Sonrasında Ajlan & Bros Holding Mega Projeler Grup CEO'su Ali Al Hazmi ile biraraya gelinerek, Türk şirketleri ile işbirliği ve ortaklık alanları ele alındı. Heyet, T.C. Riyad Büyükelçisi Emrullah İşler'e bir ziyarette bulunarak Suudi Arabistan'daki iş ve yatırım ortamı hakkında bilgi aldı.Al Muhaidib Grup Yönetim Kurulu Başkanı Suleiman Al Muhaidib'in evsahipliğinde düzenlenen akşam yemeğinde Suudi iş insanları ile biraraya geldi.  

Suudi Arabistan ziyaretinin ikinci gününde TÜSİAD heyeti, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakan Yardımcısı Khalil Ibn Salamah ile biraraya geldi. Görüşmede bakanlığın öncelik verdiği sektörler ele alınarak TÜSİAD'ın dijitalleşme alanında yürüttüğü çalışmalar aktarıldı. Ardından Suudi Arabistan Varlık Fonu (PIF) Paydaş Yönetimi Bölüm Başkanı Mulham Al Bakree başkanlığındaki heyetle bir araya gelinerek PIF'in Suudi Arabistan'daki ve ülke dışındaki yatırımlarında öncelikli sektörleri hakkında bilgi alındı.

Heyet, Dış Ticaret Otoritesi Guvernörü Mohammad Al Abduljabbar ve Dış Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinin önemi vurgulanarak, Türkiye - Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Serbest Ticaret Anlaşması'nın ilk tur müzakerelerinin başlamasının ekonomik ilişkilere katkısının altı çizildi.

Riyad'daki son görüşmede Olayan Finans Şirketi CEO'su Dr. Nabeel Al Amudi ve ekibi ile yapılan toplantıda iki ülkede yatırım için öncelikli görülen sektörler ele alındı.

TÜSİAD heyeti Suudi Arabistan ziyaretinin son gününde Cidde'de ilk olarak T.C. Cidde Başkonsolosu Mustafa Ünal ve ekibi ile biraraya geldi. Cidde'deki iş ve yatırım ortamı hakkında bilgi aldı. Ardından Cidde Ticaret Odası Başkanı Mohamed Yousuf Naghi başkanlığındaki Yönetim Kurulu ve iş insanları heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Cidde ve Suudi Arabistan'daki iş yapma süreçleri, Vizyon 2030 çerçevesinde fırsatlar,ve işbirliği alanları ele alındı.

Heyet,  bir sonraki görüşmesinde Savola Group CEO'su Waleed Khalid Fatani ve Savola Gıda CEO'su Sameh Hassan ile biraraya gelerek Savola'nın Türkiye'deki ve uluslararası yatırımları hakkında bilgi aldı, TÜSİAD'ın çalışma alanlarını ve önceliklerini aktardı. Ardından Nesma Danışma Kurulu Başkanı Eng. Fouad Al-Sherebi ile biraraya gelinerek Nesma'nın Suudi Arabistan'daki yatırımları, öncelikli alanları ve Türkiye'deki fırsatlar hakkında görüşüldü.

Yorum Ekle

Akk, Ankara’yı çözüm için buluşturuyor: “Neden yoksuluz?” çalıştayı ile “Yoksulluğa, yoksunluğa hayır!”

Bakan Yumaklı: Su Kanunu’nun 2026’da yasalaşmasını diliyoruz

Çüngüş'ün bu mahallesinde su ve yol yok, çocuklar 2 yıldır okula gidemiyor

Bingöl’e 2 ambulans daha tahsis edildi

Umut Kervanı'ndan Batman'da yüzlerce muhtaç aileye gıda yardımı

NASA, Ay’a dönüyor: Mars yolculuğunun temeli atılıyor

Bursa'da doğum iznindeki öğretmenin re'sen atamasına mahkeme 'dur' dedi

Ordu’da içme suyu yatırımları hız kesmeden sürüyor

Bursa Büyükşehir ailesi yeni yılı birlikte kutladı

UTSAF’tan MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya’ya ‘Sağlık Turizmi Zirvesi’ teşekkürü

ABB’den çocuklara sanat dolu aralık ayı

Cemil Vardar, "Tecrübe ve İstikrar" diyerek yeniden adaylığını açıkladı

ABB’den AB destekli kırsal tarım projesi

Sadettin Saran uyuşturucu soruşturmasında adli kontrolle serbest bırakıldı

Akk’den yılın son yürütme kurulu toplantısı: 2025 yılı değerlendirildi, 2026 yılının yol haritası oluşturuldu

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Ambulans filomuzu 6 bin 308’e çıkardık

Prof. Dr. Tarhan: Dostluk duygusunu kaybettiğimiz için yalnızız

Bursa’da durdurulan araçta uyuşturucu ele geçirildi

İzmir’de içki operasyonları: 11 kişi tutuklandı

Deklanşör Sadece Fotoğraf İçin Değil: Adıyaman Fotoğraf Topluluğu’ndan Anlamlı Etkinlikler

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahipleri için SGK prim desteği uzatıldı

Antalya Muratpaşa’dan Parkinson hastalarına destek

Bursa'da satılık konut ilanları yüzde 15 azaldı

Bursa İnegöl Belediyesi’nden kışa destek

Kocaeli minikler, yerli malını hal binasında öğrendi

Antalya’da Teoman Paşa Caddesi bir hafta kapalı

Üç Ayların bereketi Umut Kervanı'nın yardımıyla Adana’da paylaşıldı

Şanlıurfa'da Umut Kervanı’ndan Regaib Gecesi’nde yüzlerce aileye yardım

Şanlıurfa'da yılbaşı öncesi denetimler sıklaştırıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah denetimi: 4 kişi hakkında işlem başlatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

Afet bilinci Kocaeli'de animasyonla anlatılıyor

İzmir’de yapay zekâ ve dijital sanat buluşması

KAYÜ Aşçılık öğrencileri önlüklerini giydi

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR