Tarih: 28.03.2024 16:36

Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasında önemli bir rol

Facebook Twitter Linked-in

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Türkiye, Karadeniz'e karşı çeşitli avantajlar elde etti. İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye çalışan Resmi Ankara, Karadeniz'in ticaret aracısı haline geldi.

Türkiye'nin iki ülke arasındaki stratejisi ne olacak?

Konuyla ilgili Ednews'e konuşan Türk siyaset bilimci İsmail Cingöz , Türkiye'nin bölgede barışı ve ticareti korumak için partizan olmayan bir politika izlediğini söyledi.

"Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşında tarafsızlık göstermiştir ve bugüne kadar da bunu sürdürmektedir. Türkiye bir NATO ülkesi olmasına rağmen NATO ülkeleriyle birlikte hareket etmemiş ve bu politikasını sürdürmüştür. Hatta bazı Batılı ülkeler Türkiye'yi bu tutumu nedeniyle kınamıştır. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında üçüncü taraf olarak hareket etmesi nedeniyle uluslararası prestij kazandı.Ayrıca Tahıl Koridoru projesi ile Türk tarafı verimli bir işbirlikçi olarak hareket etti.Ankara bu coğrafyada önemli bir konumda olduğunu kanıtladı. tahıl ürünleri temini konusunda her iki ülkeyi aynı masaya oturtarak”.

Uzman, Türkiye'nin Karadeniz'de barışın ve ekonomik ilişkilerin devamı açısından kilit ülke haline geldiğini kaydetti. Bu nedenle Rusya gazını Türkiye üzerinden ihraç etmeye başladı. Bu durum Türkiye'nin tarafsızlık politikasının bir sonucu olarak değerlendirilebilir:

"Rusya ile ilişkilerin gelişmesi, Türkiye'nin Ukrayna ile ilişkilerinin bozulduğu anlamına gelmemektedir. Türkiye'nin mevcut politikası, Karadeniz'de ticarete devam etmek ve bölgede istikrarı sağlamaktır. Dolayısıyla Ankara, bu iki ülke arasında önümüzdeki dönemde arabuluculuk yapacaktır. gelecek.

Bu bağlamda Türkiye, uluslararası düzeyde birçok ülkenin ekonomik çıkarlarını korumaktadır. Savaştan sonra bile Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasında önemli rol oynamaya devam edecektir."

Farid Akhund




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —