Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı liderlerini İstanbul’da ağırlayacak

TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı liderlerini İstanbul’da ağırlayacak

EKONOMİ 29.07.2023 11:40:32 0
TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı liderlerini İstanbul’da ağırlayacak

TÜGİAD, G20 Genç Girişimciler İttifakı’nın 2024 yılında gerçekleştireceği Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Ülkemizdeki genç iş insanları ve girişimcileri bir çatı altında buluşturan TÜGİAD, üye ülkelerin başkan ve genel sekreterlerini İstanbul’da ağırlayacak.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD), ülkemizi temsil ettiği G20 Genç Girişimciler İttifakı’nın 2024 yılındaki Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. G20 ülkelerinin gençlik organizasyonları temsilcileri tarafından ortak oluşturulan ana başlıkların, G20 Liderler Zirvesi’nde oluşan beyannameye ilave edilmesi için çalışan İttifak, genç girişimcilerin sesi olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, “2024 yılında G20 Genç Girişimciler İttifakı Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yaparak, üye ülkelerin başkan ve genel sekreterlerini İstanbul’da bir araya getireceğiz. Bu zirve hem üyelerimizin dünya genelindeki girişimcilik ekosistemini yakından tanıma hem de yurt dışından gelen girişimcilik liderlerinin genç iş insanlarımızın ve girişimcilerimizin potansiyelini yerinde görmelerini sağlayacak. Bu zirve ayrıca ülkemizin tanıtımı açısından da yararlı olacak. Bunun yanında, 14 Aralık’ta düzenlenecek Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu YES For Europe Genel Kurulunu da İstanbul’da gerçekleştirmek için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi. 

“Deprem bölgesinde yaraları saracağız”

Temmuz ayında Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen ve dünya genelinde binlerce genç girişimciyi temsil eden G20 YEA Zirvesinde, Türkiye’nin yatırım ve girişim ortamını dünya genelindeki genç girişimcilerle paylaşarak, yeni yatırımları ülkemize çekmeye çalıştıklarını kaydeden Gürkan Yıldırım, yeni projelerini ise şöyle sıraladı: 

“Yakın zamanda kuracağımız TÜGİAD Akademi’de genç iş insanlarını iş hayatına daha iyi hazırlamayı hedefliyoruz. Deprem bölgesine yapılacak yurtdışı hibe fonların, ülkemize en üst seviyede getirilmesinin yanında kuruluş kararı aldığımız iktisadi işletmemiz ile bölgedeki şirketlerimize uygun ortaklıklar ve iş imkanları yaratmayı hedefliyoruz. Bu sayede bölge ekonomisine katkı sağlayacak, yurtdışından paydaşlarımızla birlikte eğitim olanakları ve alt yapı yatırımlarına destek olacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle 24-25 Ekim tarihlerinde uluslararası boyutta düzenleyeceğimiz Türkiye Ekonomi Forumu ile yurt içi ve yurtdışından iş insanlarını bir araya getireceğiz.”

Uluslararası lobi gücünü ülkemiz yararına kullanıyor

TÜGİAD’ın 24 yıldır ülkemizi Avrupa’da temsil ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, “18’den fazla Avrupa Ülkesinin ve aday adayı ülkelerin 400 binden fazla genç iş insanı ile temsil edildiği Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu ‘YES For EUROPE’un yanı sıra yine 300 binden fazla üyesi ile benzer yapıda olan Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu ‘JEUNE’da genç Türk iş insanlarının lobi faaliyetlerini yürütüyoruz. Avrupa ülkelerinin önde gelen sivil kuruluşlarının temsil edildiği konfederasyonda derneğimiz vazgeçilmez ve örnek bir sivil toplum duruşu sergileyerek, karar alıcı pozisyonunu her geçen yıl daha etkin hale getirme odaklı çalışmaktadır. Türkiye ekonomisine ve girişimcilik ekosistemine katkı sağlamayı misyon edinen TÜGİAD, bu çalışmalarını 2020 yılında Avrupa Genç Girişimciler Organizasyonu Başkanlığı ve 2021 yılında da Avrupa Birliği Genç Girişimciler Organizasyonu Başkan Yardımcılığı ile taçlandırarak, 2021 yılındaki başkanlığı döneminde birbirine rakip olan bu iki konfederasyonu 3 sene ortak çalışma anlaşması ile birleştirmiştir” dedi.  

“Yurt içi şube sayımızı artırarak ülke geneline ulaşacağız”

Gürkan Yıldırım, 1986 yılında kurulan ve Bakanlar Kurulu Kararı izni ile unvanının başına Türkiye ibaresi alan derneğin bu sene 37. yılını doldurduğunu belirterek, “Bine yakın üyesi, yarattığı 400 binin üzerinde istihdam, yurt içi ve yurt dışı ticaret hacmi ile Türkiye Gayrı Safi Milli Hasılası’nın yüzde 10’luk kısmını temsil eden derneğimizin üyeleri, dünya çapında 100'ü aşkın ülkeye yaptıkları 24 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Ülkemizin ilk ulusal ve tek uluslararası gençlik yapılanması ve sivil toplum kuruluşu olan TÜGİAD, dünya genelinde 14’ten fazla ülkede temsilciliği ve İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Bursa, Eskişehir ve Ege şubeleri ile faaliyetlerini sürdürüyor. Şubat 2024 dönemine kadar Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz şubelerini de hizmete açarak ülkemizin tüm bölgelerine ulaşacağız” diye konuştu.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Suriye'de Kuneytra kırsalına giren işgalciler kontrol noktası kurdu

​Balıkesir'de İHA boş araziye düştü

Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a hizmet atağı

Edirne Keşan’da su kesintileri... Kadıköy Barajı'nda su kalmadı!

Şanlıurfa’da teşvik dolandırıcılığı operasyonu: 4 tutuklama

Saadet Partisi Adıyaman İl Başkanı Asnuk’tan ‘mücbir sebep’ çağrısı: ‘Süre uzatılmalı’

Bu kış yuvalar Balıkesir Büyükşehir’in desteğiyle ısınacak

Türkiye İttifakı Partisi Bursa’da üye kayıtlarını başlattı

Süt Birliği başkanından tarıma sert eleştiri

Yıl sonuna kadar 81 ilde kapsamlı gıda denetimi yapılacak

İşgalciler ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'nin dört bir yanında saldırılar

Leyla Zana’ya yönelik tezahüratlara Adıyaman’da tepki gösterildi: ‘Açıkça nefret suçudur’ - Videolu Haber

Balıkesir Sındırgılı depremzede çiftçiye hayvan yemi desteği

Türkiye'den Filistin'e ticari destek... Hurma kotası 7 bin tona çıkarıldı!

Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u konuk ediyor: İşte muhtemel 11’ler

Harvard'a Filistin bedeli: Trump yönetimi finansman kararını yargıya taşıdı

​ Şişli’de kontrolden çıkan otomobil dehşet saçtı: 3 ölü, 6 yaralı

Şanlıurfa’da geniş çaplı asayiş uygulaması gerçekleştirildi

Kayserili hayırseverlerin desteğiye Birdal Camii ibadete hazır

Balıkesir itfaiyesi gücüne güç katıyor

Bursa Nilüfer’de yeni yıl coşkusu başladı

Gazze Direniş Güvenliği: Tövbe süresi bitti, işbirlikçiler tek tek yakalanacak

ASAT’tan Muratpaşa İçme Suyu Terfi İstasyonu’na 201 milyon TL yatırım

AyShen Özkan Jewelry lansmanı yapıldı

Malatya'da dereye düşen işçi hayatını kaybetti

Gölbaşı ilçesinde yeni gündüz bakım evi açıldı

Döviz alım satım listesinde değişiklik!

Edirne – İstanbul hızlı tren hattında kritik eşik aşıldı

Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR