Tarih: 19.03.2024 10:45

Trump, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde Ukrayna'ya yardım yapıp yapmayacağını yorumladı

Facebook Twitter Linked-in

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'ya silah konusunda yardım etmekle Vladimir Putin'in onu ele geçirmesine izin vermek arasında karar vermek zorunda kalmayacağını umuyor.

Ukrinform'un haberine göre Trump bunu Fox News'a verdiği röportajda söyledi  .

Gazetecinin sorusunu cevaplayarak, buna gelmeyeceğine dair umudunu dile getirdi. Trump'a göre başkan oluncaya kadar uzun bir süre geçecek (dokuz ay gibi) ve bunun savaş ve siyaset için bir sonsuzluk olduğu söyleniyor.

 

 

Aynı zamanda Beyaz Saray'ın eski sahibi, başkanlığı döneminde savaş olmayacağını bir kez daha yineledi: "Anlaşma üzerinde anlaşırım. Pazarlık yapmak zorunda kalıp kalmayacağımı bile bilmiyorum - eğer başkan olsaydım onlar (Ruslar - ed.) asla saldırmazlardı... Gerçek bir liderimiz olsaydı, o zaman (Putin - ed.) asla saldırmazdı. BT. Unutma, o bunu yapmadı. Dört yıl boyunca bunu yapmadı. Ve bunu yapacağına dair gerçek bir tehdit yoktu."

 

Trump'ın söylediğine göre bu konu hakkında Putin'le görüşmüştü. Trump, "'Bunu yapamazsınız' dedim" dedi. - Ben başkan olsaydım ve tüm bu insanlar yaşasaydı, tüm bu büyük şehirler, bilirsiniz, bu eski kubbeler, onların yerini alamazsınız, bunu asla yapmazdı. O altın kubbeler çok güzeldi, bin yıllıktı. O kültürü değiştiremezsiniz... Korkunç bir durum."

Eski cumhurbaşkanı ayrıca Putin'in Rus muhalefet lideri Navalny'nin ölümüne karışmış olabileceğini öne sürdü.

Bir muhabirin konu hakkında yorum yapma talebine yanıt veren Trump , "Bilmiyorum, ama belki - yani belki - muhtemelen diyebilirim... Bilmiyorum" dedi. - O (Navalny - ed.) genç bir adam, dolayısıyla istatistiksel olarak uzun süre hayatta olması gerekiyor... bu yüzden olağandışı bir şey oldu."

 

Bildirildiği üzere Trump, bunu nasıl yapacağına dair ayrıntılara girmeden defalarca Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı hızla sonlandıracağını ifade etti. ABD Kongresi'nin birkaç ay boyunca ülkemize askeri yardım tahsis edilmesi konusunda karar verememesinin onun ısrarı yüzünden olduğu düşünülüyor.

Fotoğraf: “Beyaz Saray”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —