14229,41%0,33
42,80% 0,17
50,14% -0,07
5972,47% 0,30
9632,85% 0,24
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Projenin 38 kilometrelik kesimini tamamladık. Bittiğinde ‘32 virajlar’ olarak bilinen sürücülerin korkulu rüyası Güzeldere Geçiti’ni tarihe gömecek. Güzeldere Tüneli ile ulaşım süresinde 25 dakika kısalma sağlamayı hedefliyoruz. Zaman ve yakıttan toplam 67 milyon TL tasarruf elde edeceğiz” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van’ı Hakkari’ye bağlayan Güzeldere Tüneli’nin Işık Görme Töreni’nde konuştu. Bu proje ile ulaşım süresinde 25 dakika kısalma olacağını açıkladı. Uraloğlu, katıldığı törende, ülkemizin en doğusundaki yolların, İran, Irak gibi sınır kapılarına ulaşım sağladığı ve yurt dışı ticaretine hizmet verdiğini söyledi. Van ve Hakkâri illeri arasında bulunan bu yolun 32 viraj olarak adlandırıldığını ve kış aylarında ulaşım konusunda güçlükler yaşandığını belirten Bakan Uraloğlu, şöyle konuştu:
“Bölgedeki ulaşım ağının güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında yolun Güzelsu
ile Başkale arasında kalan 61 km’lik kesiminde bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol çalışmalarına devam ediyoruz. Projenin 38 kilometrelik kesimini tamamladık. 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli’nde de kazı çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Bu projeleri hayata geçirirken en önemli dayanağımız, milletimizin sevgisidir. Milletimize daha güvenli ve konforlu karayolu ağının tesis edilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz.”
olsun.”