Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

STK'lardan ülke liderlerine "Gazze'deki zulmü sona erdirin" çağrısı!

"Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Sözcüsü Abdurrahim Demirtaş, Gazze'de yaşanan ablukanın, zulmün sona ermesi için ülke liderlerine büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

GENEL 8.02.2024 15:42:00 0
STK

Özellikle halkları Müslüman olan ülkelerin liderlerine seslenen Demirtaş, bir an önce Refah Sınır Kapısı'nın açılması, Filistinli Müslümanlara yardımın ulaştırılması ve ateşkesin de sağlanması için acilen adım atılması gerektiğini belirtti.

Siyonist işgal rejimi ablukasındaki Gazze'de 4 ayı aşkın bir süredir yürek parçalayan sahnelerle karşılaştıklarını vurgulayan Demirtaş, Gazze'deki vahşetin, soykırımın durması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

"İnsanlar ölümün yanında açlık, susuzlukla baş başa bırakılıyor"

7 Ekim'den bu yana Gazze'de, Filistin'de, mübarek belde Kudüs'te insanlık suçunun işlendiğini belirten Demirtaş, "İnsanlar ölümün yanında açlık, susuzluk ve salgın hastalıklara gark ediliyor ve bunlarla baş başa bırakılıyor. Hastaneler, camiler, okullar ve orada ne kadar bina varsa hiçbir hukuk, ilke ve değer gözetilmeden katil terör şebekesi israil tarafından bombalanıyor. Onlar için binalar ve insanlar sadece rakamdan ve zevkten ibaret." dedi.

"Temiz su dahi bulamıyorlar"

Gazze'de 125 gündür zulmün, soykırımın devam ettiğini aktaran Demirtaş, "İnsanlar artık ölümlere alıştı, şehit haberlerine alıştık. Oradaki aileler şehitlere alıştılar. Ama şu an karşı karşıya oldukları şey yemek yemek için kedi, köpek dahi bulamamalarıdır. Herhangi bir temiz su dahi bulamıyorlar. Sadece yağmur sularıyla ya da pis sularla insanlar ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar." diye konuştu.

"Etkinliklerimiz oradaki zulmü, vahşeti durdurmaya yetmiyor"

Gazze'de yaşanan acı tablonun vicdanları yaraladığını vurgulayan Demirtaş, "Sokaklarda şehit cenazeleri var. Onları almaya giden insanlar şehit ediliyor. Orada alçakça bir zulüm uygulanıyor. Bunu yüreğimiz parçalanarak izliyoruz ama sadece oturup dua etmekle de bu işin düzelmeyeceğinin farkında olanlardanız. Müslüman olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz ama bu etkinliklerimiz oradaki zulmü, vahşeti durdurmaya yetmiyor." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşlarının Gazze'deki zulmün sona ermesi için yaptığı faaliyetlerinin sınırlı olduğunu belirten Demirtaş, burada en önemli görevin ülke liderlerine düştüğünü söyledi.

"Herkes kendi hükümetinden bir şeyler bekliyor"

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Dünyada onlarca ülkenin başkentinde Filistin'e destek yürüyüşleri, mitingleri yapılıyor. Herkes kendi hükümetinden bir şeyler bekliyor. Ben de buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Bütün vatandaşları boykota davet ediyorsunuz ancak kamu kurumlarının resmi olarak açık bir şekilde israile destek veren firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapmalarına ses etmiyorsunuz. Bunu biz kabullenemiyoruz. İsraile giden yardım gemileri devam ediyor. Gıda, makine parçaları, kimyevi maddeler taşınıyor. Eğer bu kadar şey israile taşınıp ticaret deniyorsa Allah rızası için bir bardak su bile geçiremediğiniz 'Refah Utanç Duvarı' için niye tek kelime etmiyorsunuz?"

"Gazze ölüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız neredesiniz? Bu insanlara ne zaman yardım eli uzatacaksınız?"

Konuşmasına sürdüren Demirtaş, "Güney Afrika, Uluslararası Adalet Divanına başvurarak israili yargılıyor. Belki semboliktir ama psikolojik olarak onlar için bir zaferdir. Nikaragua, israile destek veren ülkelerin yargılanması için Uluslararası Adalet Divanına başvuruyor. Aynı şekilde yine Güney Afrika, bu savaş fiili olarak katılan vatandaşlarıyla ilgili yargılamanın yolunu açtı.

Peki Müslüman devletin lideri olarak ülkemizden oraya giden savaşçıların olduğunu biliyoruz. Sosyal medya platformlarında israili destekleyen ve İslamiyet'i aşağılayan binlerce hesap olduğu halde bunlarla ilgili niye hiçbir işlem yapılmıyor? Doğrudan oradaki firmalara ürün tedarik eden yerli firmalar için niye hiçbir yaptırım yapılmıyor? 'Ben düşersem Gazze, Aksa düşecek' diyordunuz. Şimdi Kudüs düştü, Gazze ölüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız neredesiniz? Bu insanlara ne zaman yardım eli uzatacaksınız?" diye sordu.

"Bu vahşet, soykırım durdurulmalı"

Halkları Müslüman olan ülkelerin liderlerine seslenen Demirtaş, bir an önce Refah Sınır Kapısı'nın açılmasını, Filistinli Müslümanlara yardımın ulaştırılmasını ve ateşkesin de sağlanmasını istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bu vahşet, soykırım, zulüm inanın dayanılır gibi değil. Bizim yüreğimiz parçalanıyor. Cesareti Yemen'den, adaleti Güney Afrika'dan öğrenir olduk. Müslüman halkların yüreği parçalanıyor ama ellerinden hiçbir şey gelmiyor. Başta kendi liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün İslam ülkelerinin liderlerinden bir an önce bu vahşetin, soykırımın durması için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz."

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Kritik Gelişme: Telefon İspanya’da İnceleniyor

100 yıllık tarih Sakarya’da ayağa kaldırıldı

Altındere’de altyapı tamamlandı, üstyapı yenileniyor

İstanbul’da Karatay rüzgârı: Üsse yoğun ilgi

Tüpraş Stadyumu’nda çocuklar için 2 bin toptan yılbaşı ağacı

Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a kapsamlı hizmet atağı

Ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti Samsun’da ilgi görüyor

Gebze’de “Chemtrail ve İklim Sözleşmesi” paneli düzenlenecek

Ankara’da aranan 1107 kişi yakalandı

Cizre’de yeni inşa edilen cami sahipsiz kaldı, madde kullanım alanına dönüştü

Yusuf Babar: 'Uzman Hekimlerin İdareciliği Değil, Hekimliği Esastır'

Balıkesir'de plaka sahiplerine tescil uyarısı

AK Parti’den Meclis’e “Terörsüz Türkiye” Raporu: Umut Hakkı Yok, 10 Mart Mutabakatı Şart

MHP’den Leyla Zana tepkisi: “Başbuğumuzun ‘kızım’ dediği isimdir”

Malatyalı arkeolog Prof. Dr. Fahri Işık’a Cumhurbaşkanlığı’ndan büyük ödül

Malatya'da zabıta ekipleri sahada: Yol güvenliği ve pazar denetimi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Merdanoğlu: DEVA belediyeciliği Çelikhan’da

Trabzon’da altyapı güçleniyor

Korsan film tuzaklarından korunmanın 5 yolu

Ordu’da meslek ve sanat kurslarıyla yeni iş kapıları açılıyor

Zeytin ve zeytinyağı sektöründe güçler URGE Projesi'nde birleşiyor

2 milyar TL'lik tarımsal destek hesaplarda

Süper Lig’den 21 futbolcu Afrika Uluslar Kupası’nda sahne alacak

Çiftçilere tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Ağrı’da iki mevsim bir arada, zirveler beyaz, şehir güneşli

Ayyüce Türkeş’ten Erkan Akçay’a sert tepki

İzmir'de kooperatifçiliğe yakın mercek

Kimlik karmaşası kahkahaya dönüştü... Bursa'da 'Süt Kardeşler' güldürdü

Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a hizmet atağı

Görev sırasında rahatsızlanan asker Semih Aydın son yolculuğuna uğurlandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Millî Eğitim Müdürlüğü'nden İnceleme

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

Trabzon'da İletişim'den dezenformasyon ve dijital dolandırıcılıkla mücadele eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR