Tarih: 28.03.2024 10:21

Scholz, Kiev'e Taurus tedarik etmeyi ve Ukrayna'ya asker göndermeyi reddettiğini yineledi

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna'ya Taurus uzun menzilli seyir füzeleri tedarik etmeyi ve Alman birliklerini oraya göndermeyi reddettiğini bir kez daha yineledi.

"Ayrıca bir hükümet başkanı olarak savaş, barış ve Avrupa'da güvenlik konularında sorumluluk almalıyım ki bu Toros meselesi için de geçerli. Ukrayna'ya kararlı desteğin yanı sıra benim için önemli olan bir şey var: Yapacağız Bu savaşın, yani Rusya ile NATO arasında bir savaşın tırmanmasını önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi Markische Allgemeine Zeitung gazetesine verdiği röportajda .

"Askerlerimizi Ukrayna'ya göndermeyeceğiz. Her bir silah partisini gönderirken, bunun verilen bağlamda ne anlama geldiğini detaylı bir şekilde analiz ediyoruz. Bu yüzden neye karar verdim" diye vurguladı.

Aynı zamanda Avrupa'da başka hiçbir ülkenin Ukrayna'ya Almanya kadar mühimmat ve silah desteği vermediğini hatırlattı. Scholz, "Sadece buna 28 milyar euro harcıyoruz. Birçok ülkeden daha fazlasını birlikte harcıyoruz. Ve bunu ne kadar sürerse sürdüreceğiz" diye ekledi Scholz.

 

Almanya Şansölyesi, Taurus füzelerinin Ukrayna'ya gönderilmesi fikrini defalarca reddetti. Ona göre bu füzelerin etkin kullanımı Alman askeri personelinin katılımını gerektiriyor ve bu da tam olarak onun geçmek istemediği çizgi. Blok ise şansölyeyi "gerçeği söylemekle" ve "Alman halkının korkularıyla oynamakla" suçladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —