Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Şaşal Su'ya rakip İzmir Su atağa geçti

Şaşal Su'ya rakip İzmir Su atağa geçti

EKONOMİ 6.08.2024 11:30:28 0
Şaşal Su

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında hizmet veren, İzmir'in meşhur markası Şaşal Su'ya rakip olarak bilinen İzmir Su, kentin dört bir köşesine yayılıyor. Fabrikanın bağlı olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Grand Plaza A.Ş ile Selçuk Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Selçuk’a ilk sevkiyat yapıldı.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çatısı altında 2017’den beri vatandaşlara temiz ve sağlıklı su hizmeti veren Bornova Kaynak Suyu Dolum Tesisi’nin hizmet ağı her geçen gün genişliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Grand Plaza A.Ş.’ye bağlı olarak faaliyet gösteren İzmir Su Fabrikası, Homeros Vadisi Çamiçi Köyü’nün doğal kaynak suyunu saatte bin 500 damacana kapasite ile çalışarak yurttaşlara ulaştırmayı sürdürüyor.
İzmir Su, abonelerine de bir yenisi daha ekledi. Grand Plaza A.Ş. ile Selçuk Belediyesi arasında protokol imzalandı ve ilk sevkiyat yapıldı.
İzmir Su ilk olarak Efes Tarlası Bakkalı’nda, ardından da ekmek büfelerinin gel-al noktası olarak kullanılması ile halkla buluşacak. Uygulama ile mevcut ekonomik düzenin yarattığı zorluklar karşısında halk, temel ihtiyaçlarından olan suyu çok daha ekonomik ve kolay bir şekilde satın alabilecek.
 
“22 noktada bayimiz var”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza A.Ş. İzmir Su Fabrikası Satış Müdürü Gürsoy Taşdemir, “Burası çok önemli bir tesis. Yaklaşık 7 kilometre yukarıda bir kaynağımız var. O kaynaktan gelen su, fabrikamızda hiç el değmeden Endüstri 4.0 kullanılarak damacanaya dolduruluyor. Yaklaşık 22 noktada bayimiz var, alt bayilerle birlikte yaklaşık 60 hizmet aracımızla İzmir halkının hizmetindeyiz” dedi. 
 
“İzmirli bu güzelim sudan faydalansın”
Karbon emisyonunu en az düşük seviyeye indirdiklerini de belirten Gürsoy Taşdemir, Selçuk Belediyesi ile yapılan iş birliğinin diğer ilçe belediyelerine de örnek olmasını istediklerini belirtti. Taşdemir, “Merkez ilçelerimizde bu hizmeti zaten eksiksiz yürütüyoruz. Dış ilçelerimiz ile de aynı seviyeye gelmeyi hedefliyoruz. Bunun ilk adımını Selçuk’la attık. Bu iş birliğinin yayılmasından yanayız. İzmirliler tüm ilçelerde bu güzelim sudan faydalansın”  diye konuştu.
 
Tüm uluslararası kriterlere uygun
Halk sağlığına uygun bir üretim yapıldığını belirten Taşdemir, ayrıca şunları söyledi: “İzmirli gönül rahatlığıyla bu suyu kullanabilir. Suyun kaynaktan çıkıp İzmirliye ulaşana kadarki aşamaları çok önemli. Bu sürecin hiçbir noktasını atlamadan yol alıyoruz. Her aşamada kontrol ve denetim var. Sürekli numuneler alınıyor. Testler yapılıyor. Güvenli üretim bizim için çok önemli. Zaten dolum tesisine su sağlayan kaynaklar Homeros Vadisi’nin derinliklerinde insani ve çevresel kirlilikten 7 kilometre uzakta yer alıyor. Tüm hijyenik ve teknik gereklilikler de yerine getiriliyor. Su, isale hattı ile tamamen dış ortamdan izole ediliyor. Dünya standartlarında kurulan tesiste üretilen su Dünya Sağlık Örgütü tavsiyelerinde, Avrupa Birliği direktiflerinde ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’nde belirtilen sağlık kriterlerine uygunluk taşıyor. Tamamen modern otomasyon sistemleri kullanılarak el değmeden dolum yapılan 19 litrelik damacanalar İzmir halkına sunuluyor.”
 
Boş damacanalar da kontrol ediliyor
Her aşamada yapılan denetimlere geri gelen boş damacanalar da dâhil. Gürsoy Taşdemir, “Boş damacana robot vasıtasıyla üretim bandına alınıyor. Damacanalar sırası ile kapak sökme, delik tespit, dış yıkamadan geçerek iç yıkama ünitesine geliyor.  Su, mevzuat gereklilikleri çerçevesinde filtre ediliyor. Yapılması gereken tüm fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler, fabrika bünyesinde bulunan modern laboratuvarda yapılıyor. Ayrıca tüm parametrik değerler anlık ve sürekli olarak, otomasyon sistemi tarafından kontrol edilerek kayıt altına alınıyor” dedi. 

Yorum Ekle

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ AFYON’DA MASAYA YATIRILDI

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlere vefa

“Sudan Halkı ile Dayanışma Günü” etkinliği gerçekleşti

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

CGTN: Çin, Hainan Serbest Ticaret Limanı'nda ada genelinde kapılarını dış dünyaya nasıl daha fazla açıyor?

Manisa'da 4 milyon TL'lik bozulmuş kokoreçe imha!

TİMBİR heyetinden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım’a ziyaret

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

ANTALYA DA SÜPER ORGANİZASYON TTB.2026.Kadir Hıdır

Tekkeköy ve Çırakman Mahalleleri İmar Planı Değişikliği Askıya Çıkarıldı

İstanbul Merkezli Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Operasyonu: 5 İlde Eş Zamanlı Baskın

ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

Besni’de kasten adam öldürme suçundan aranan hükümlü yakalandı

BM: Gazze'de 1,6 milyon kişi akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya

Türk Sağlık-Sen’den İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Şirik’e Ziyaret

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Şirik, yerli malı haftası sergisinin açılışını yaptı

ABD, Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımlarını yürüklükten kaldırdı

Kahta’da baz istasyonuna tepki: ‘Mahallemiz bir laboratuvar, çocuklarımız ise deney değildir’ - Videolu Haber

Adıyaman’da otomobilin çarptığı yaya 12 gün sonra hayatını kaybetti

Birliğinde fenalaşarak hayatını kaybeden Piyade Er Aydın için tören

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR