14182,78%0,27
42,72% 0,02
50,18% 0,01
5950,58% -0,20
9607,06% 0,04
Hür Gençlik Şanlıurfa tarafından düzenlenen madde açıklamaları ile mücadele panelinde tahribatların zararlarına ve kurtulma yollarına dikkat çekildi.
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım
Programda açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yıldırım, 'Bizler HÜDA PAR Ve Hür Gençlik olarak gelecek nesil ve toplumların mayası olan gençlerinin çeşitli oluşturacakları hebaları asla genişletmeyi anlatmaz. Bu ve benzeri program ve etkinliklerle ilgiliup tartışmanın üzerinde durarak üstüne Gidişiz.Gençliğimizin ve toplumumuzun esaret altına alınmaması için eksiksiz gelen giden.Bu doğrultuda gaye ve hedefe taşıdığımıza inandığımız ve bizi kırmayıp programa katılan değerli hocalarımıza ve siz değerli müşterilerimize teşekkür ediyor, programımızın hayırlar getirmesini bekliyoruz.Hepimizi tekrar muhabbetle selamlıyorum.' dedi.
'Uyuşturucu yapımcılığını ve sevkiyatını sağlayanlara idam cezası getirilsin!'
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan
Gelin mahallesi sakinleri giderelim ve bir kanun çıkaralım. Uyuşturucu ürettiği ve sevkiyatını sağlayan baronlarına ya idam cezası getirilsin ya da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilsin. İndirimsiz bir şekilde gitsin hapishanende yatsın.' şeklinde konuştu.
Panele davet edilen Harran Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Emin Çiftçi, Yeşilay Şanlıurfa Şubesi eski Başkanı Muharrem Çelik, AMATEM Sorumlusu Hasan Çalışcı ve Uzman Psikolog Yeşilay Eğitimcisi Hüseyin Bengi madde açıklaması ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Katılımcılar, madde yükleme ile ilgili paneli düzenleyen HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığına ve Gençlik Kollarına teşekkür ettiler.
'Bağımlılık bir insan değil herkes meselesidir'
Hüseyin Bengi
Bağımlılıktan kurtulanların yaklaşım az olduğunu söyleyen Uzman Psikolog ve Yeşilay Eğitimcisi Hüseyin Bengi, 'Madde bağımlısı olanlar başka bir dünyada yaşıyormuş gibi düşünüyorum. bu kişilerle karşılaşabiliriz. dolayısıyla bağımlılar ile aynı dünyada aynı ülkede ve aynı şehrin içinde. dedi.
'Aileler çözüm olarak bağımlı erkek çocuklarını evlendiriyor'
muharrem çelik
Madde bağımlılarının evlendirilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Yeşilay Şubesi eski Başkanı Muharrem Çelik, 'Aileler perişan, ne yapacağını bilmiyor. Aileler çözüm bağımlısı olarak erkek çocuklarını evlendiriyor. Geleneksel yönteme başvuruyorlar. 'Oğlumuz evlenirse kurtulur' diyorlar. aynı yanlış yapanlar oldu.Çocuğu olanların çocukları perişan oldu.Şanlıurfa da hala bu mantık var.Şeyhe götürmek, okutmak olmaz.İlk önce arınması temizlenmesi lazım.' diye konuştu.
'Ailelere gerçekten büyük iş düşmektedir'
Hasan Çalışçı
Madde çıkışı konusunda ailelere büyük sonuçların düşmesinin altından çizen AMATEM Sorumlusu Hasan Çalışçı, 'Madde bağımlılarının yüzde 2-3'ü tedavi oluyor, fark edebiliyoruz. Tedaviden sonra müşteriye gerçekten Allah yardımcısı olsun. Ailelere gerçekten iş büyük düşmektedir. .Kimse evladına veya kendisine yakıştıramıyor bu illeti, ağzına bile dolamak istemiyor.Danışmanın gereğini bile duymuyor.Evladına ve kendisine yakıştıramadığı için bu işler bir öteleniyor. ' ifadelerine yer verdi.
'Toplumumuz bunu gizliyor ve saklıyor'
Mehmet Emin Çiftçi
Dindar ailelerde bile madde bağımlısı olabildiğini ifade eden Harran Üniversitesi Doktor Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Çiftçi, 'Bağımlı mücadelenin son dönemleri hepimiz yaşamaktayız. Ya bir dostumuz ya da bir yakınımız bir bağımlı şekilde olmuştur. Toplumumuz bunu gizliyor ve saklıyor. Cezaevine gittik, oradaki durumu hakkında gerçekten insan üzülüyor.Yaş ortalaması 20-21 olan gençlerimizin isimleri Muhammed, Mahmut, Mustafa, Hasan ve Hüseyin'dir.Ailesi dindar, bir tarikata mensupları 'çocuğuma zarar gelmez, bana bir şey olmaz' diye düşünüyorum. ile hareket etmiş ve bir ailede 2 evlatlık hapisne mahkumiyetinden dolayı düşmüş. dedi