Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Adıyaman’a 3. hastane müjdesi - Videolu Haber

ADIYAMAN (PHA) - Rabia KAR-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık yatırımlarını ve hizmetlerini yerinde incelemek üzere Adıyaman’a geldi

SAĞLIK 9.08.2024 15:00:01 0
Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan Adıyaman’a 3. hastane müjdesi  - Videolu Haber

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Adıyaman’daki yetkililerle görüşmek, sağlık tesislerinde yerinde incelemelerde bulunmak ve İl Sağlık Müdürlüğünden bilgi almak için sabah saatlerinde Adıyaman’a geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, öncelikle Adıyaman Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Dr. Osman Varol ve ildeki yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdi. Valilikteki görüşmelerin ardından Sağlık Bakanı Memişoğlu, Vali Dr. Osman Varol, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve ildeki yetkililerin yer aldığı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı, toplantıda ildeki sağlık yatırımlarının ve sağlık hizmetlerinin durumu hakkında bilgi aldı.

Toplantı sonrasında Bakan Memişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Adıyaman’da Atatürk Caddesi’nde esnafın ve diğer vatandaşların sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Adıyaman’da sağlık tesislerini gezerek yerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Memişoğlu, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanları ve yetkililerle bir araya geldikten sonra basın açıklamasında bulundu.

‘Şehrin batı bölgesinde bir hastane planlamamız var’

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, “Bugün Adıyaman’dayız. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde depremin etkilediği en önemli şehirlerden birisi. Burada hem depremle ilgili yaraları sarmaya hem de eksiklerimiz varsa onları sahada görmeye geldik, sağlık hizmetleri anlamında. Ama öncelikle Ankara’da bu sabah elim bir trafik kazası oldu ve 36 vatandaşımız etkilendi, maalesef 9 kişi vefat etti, onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer hastalarımız 27 kişi hastanede, 5 kişinin durumu biraz kritik, tedavileri devam etmekte. Biz Adıyaman’da sağlık hizmetlerini değerlendirdik. Sabah yönetici arkadaşlarımızla, Rektörümüzle, Valimizle bir değerlendirme toplantısı yaptık. Sayın Milletvekillerimizle sahayı dolaştık ve sorunları dinledik. Adıyaman sağlıkla ilgili yaralarını sarmaya devam ediyor. İnşallah ekim ayında şu anda olduğumuz Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yanında 300 yataklı yeni hastanemizi milletimizin hizmetine sunacağız. Bu tabii sağlık hizmetlerini rahatlatacak ve deprem öncesindeki yatak oranlarımıza ulaşmış olacağız. Bunun yanında 150 yataklı yine merkezi bir hastanemizin inşaatı devam etmekte. Ayrıca şehrin batı bölgesinde bir hastane planlamamız var. Onu da inşallah yakın zamanda planlayıp milletimize duyuracağız. Bunun yanında ilçelerimizdeki hastanelerimiz, sağlık hizmetlerimiz devam ediyor. Ben Adıyaman’daki bütün yönetici arkadaşlarımıza, Sayın Valimiz başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Özellikle sağlık çalışanlarımıza, hekim arkadaşlarıma bu özverili çalışmalarından, milletimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Adıyaman halkı yaralarını sarmaya devam ediyor. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Allah bize bir daha öyle acılar göstermesin.” dedi.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, temel sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi çalışmaları kapsamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık hizmetlerinin temel sağlık hizmetleri başta olmak üzere eczanesinden diş hekimliğine, hastanesinden koruyucu sağlık hizmetine kadar hepsini daha iyi hâle getirmeye çalışıyoruz. Onun için de hep beraber uğraş içindeyiz. Milletimizden de destek istiyoruz. Özellikle bağımlılık gibi, kilo gibi, maalesef hareketsizlik gibi sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen etkenlerden uzak durmalarını, iyi beslenmelerini ve sigara gibi kötü alışkanlıklarını bırakmalarını istiyoruz. Çünkü hastalanmadan bedenlerine bakmaları daha önemli ama hastalandıklarında da Türkiye, sağlık hizmetlerinde dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunan ülkelerinden bir tanesi. Bunu COVID-19 döneminde de gördük. Biz burada hazırız ama istiyoruz ki hastalanmasınlar, kendilerine iyi baksınlar. Ben teşekkür ediyorum Adıyamanlılara, Adıyaman’ın misafirperverliği için çok teşekkür ediyorum. Şehirlerimizi dolaşmaya devam edeceğiz. Sağlık hizmetini daha iyi sunmaya çaba harcayacağız. Bunun için de bütün ekibime teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na incelemeleri sırasında Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Hüseyin Özhan, Doç. Dr. İshak Şan, Mustafa Alkayış ve Doç. Dr. Resul Kurt, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cengiz Yorulmaz ve diğer yetkililer eşlik etti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Adıyaman’daki programını tamamladıktan sonra ekibiyle birlikte Malatya’ya gitmek üzere ilden ayrıldı.

 

Kaynak : PHA

Yorum Ekle

Denizli’de solunum cihazına gizlenmiş 5 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Nijer'den ABD'nin vize yasağına misilleme

Malatya Valiliği: Kaçan yarış atlarından 6'sı telef oldu, 2 vatandaş yaralandı

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konutta ilk kura Adıyaman ile başlıyor

Bulgaristan euroya geçmeye hazırlanıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı 44,2 milyona ulaştı

Regaib gecesi İstanbul'da ihya edildi

Kaçan yarış tayları kara yoluna çıktı: 6 tanesi telef oldu

Suriye'de yeni para birimi piyasaya sürülüyor

Mersin'de Regaib Kandili dualarla idrak edildi

İstanbul Valiliği’nden sağanak ve kar uyarısı

Danimarka ordusu Grönland'da tatbikat düzenledi

Bir kişi yuttuğu 9 kalem pil endoskopiyle çıkarıldı

Umut Kervanı’ndan Osmaniye’de Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Gazze'de bir evin enkazından 25 şehidin cenazesi çıkarıldı

Mersin’de “Altı Minare, Bin Bir Anlatı” paneli düzenlendi

Hakkında 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Biga’da eğitimin ve sanayinin geleceği için tarihi protokol

Siirt’te Regaib Kandili’nde Filistin ve mazlum coğrafyalar için dualar edildi

Mardinliler Regaip Kandili'ni idrak etmek için camilere akın etti

Tarsus Umut Kervanı’ndan Regaib Kandili vesilesiyle gıda yardımı

Batman’da Regaib Kandili coşkuyla idrak edildi

Müftü Vuruşkan: Regaib Kandili, asıl kazancımızın Rabbimize yönelmek olduğunu hatırlatır

Batman'da sulama kanalına düşen aracın sürücüsü yaralı kurtarıldı

STONE HILLS ZERO YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI.

Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz:

Meçhul Paşa: Unutulanın Sahnedeki İsyanı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu

Rusya: ABD ile yürütülen Ukrayna müzakerelerinde ilerleme sağlandı

Japonya açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

Kocaeli Çayırova’yı olası afetlere hazırladı

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR