Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

'Rojin Kabaiş'in vücudunda 2 farklı erkeğe ait DNA tespit edildi!'

'Rojin Kabaiş'in vücudunda 2 farklı erkeğe ait DNA tespit edildi!' Soruşturmada dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı

GÜNDEM 11.12.2024 09:24:00 0

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Rojin Kabaiş cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Adli Tıp raporuna göre, Rojin'in ölümünün 'suda boğulma' sonucu gerçekleştiği ifade edilirken Rojin'de 2 farklı erkeğe ait DNA tespit edildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, kaybolduktan 18 gün sonra Mollakasım Köyü plaj kısmında cansız bedeni bulunmuştu. Rojin’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya yönelik dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Otopsi raporunda, Rojin'in göğüs ve karın bölgesinde ikisi farklı erkeğe ait üç adet DNA profili tespit edildi.

 

Sabah Gazetesi haberinde, Rojin’in otopsi raporunda dikkat çeken ayrıntılar olduğunu yazdı. Habere göre, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada kapsamında, otopside 5 adet tırnak ve 79 adet numune alınarak Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildi.

ADLİ TIP RAPORU SONUÇLANDI

Adli Tıp raporunda, darp-cebir, zehirlenme, cinsel saldırı, travmatik bir olay gibi hiçbir şüpheye rastlanmadığı, travmatik bir tesirle öldüğünün tıbbi delilleri bulunmadığı, toksik madde bulunmadığı, cinsel bölgesinden alınan doku örneklerinde sperm ve farklı DNA profili tespit edilmediği, cinsel dokunulmazlığının ihlal edildiğine dair tıbbi delil bulunmadığı belirtildi.

Raporda Rojin'in ölümünün 'suda boğulma' sonucu gerçekleştiği ancak olayın intihar mı, kazara mı veya başkası tarafından mı gerçekleştirildiğine ilişkin tıbben değerlendirme yapılamadığı ifade edildi.

2 FARKLI ERKEĞE AİT DNA TESPİT EDİLDİ

 

Raporda, Rojin'in göğüs ve karın bölgesinde ikisi farklı erkeğe ait üç adet DNA profili tespit edildi. Adli tıp makamları, bu DNA örneklerinin bir cinsel saldırı olamayacağı, bulaş yöntemiyle geçmiş olduğunu değerlendiriyor. Ancak başsavcılık bu görüşe rağmen söz konusu DNA örneklerinin kime ait olduğunu belirlemek için çok yönlü araştırmasını sürdürüyor.

 

DNA’LAR KİME AİT?

Rojin'den önce Adli Tıp'ta otopsisi yapılan yaklaşık 20 kişiye ait cesetlerde DNA izi arandı. Ancak Rojin'de ulaşılan 2 DNA örneği bunlarla uyumluluk göstermedi. Bu kez DNA'ların otopsi ekibinde görevli doktorlardan geçmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Fakat ekipteki DNA'lar da uyuşmadı.

Bu kez Rojin'in cenazesine ulaşılan bölgede bulunan 40 kişiden DNA örneği alındı ancak sonuç yine değişmedi. İki erkeğe ait olduğu belirtilen DNA'ların kimliği bulununcaya kadar araştırmalarının devam edeceği kaydedildi.

POLİS VE SAVCILIK SEFERBER OLDU

Rojin’in ölümüne yönelik yürütülen soruşturmada polisin ve savcılığın seferber olduğu öğrenildi. Üniversiteye ait 350 saatlik, çevre köylere ait 275 saatlik ve 20 saatlik araç kameraları görüntüsü incelendi. HTS analizleri yapılarak 16 kişinin ifadesine başvuruldu.

280 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin 280 kişilik özel ekip kuruldu. Ekibin yarısı cinayet ihtimali yarısı intihar olasılığı üzerinde çalıştı. Özel ekip, 18 gün boyunca Van Gölü üzerinde 24 saat esaslı 2 polis helikopteri, 1 İHA, 2 gemi, 5 bot, 20 dalgıç, 1 sonar radar cihazı, 2 adet kadavra köpeği ile çalışmalar yaptı. Bardakçı ve Çitiören mahallelerinde 275 saat görüntü incelendi. İki mahalledeki tüm ev ve müştemilatları arandı.

Van'daki tüm Mobeselerden 750 saat görüntü izlenirken Van'a giriş çıkış yapan yaklaşık 7 bin araç üzerinde PTS (plaka tanıma sistemi) çalışması yapıldı. Van’da ve Diyarbakır'da araç kiralayan, otel kaydı olan tüm şahıslar incelendi. 200 olası şüpheli kişi incelemeye tabi tutuldu.

ÖLMEDEN ÖNCE BUNLARI ARATMIŞ

Rojin'in cep telefonunda yapılan incelemede kaybolduğu gün, 'otopsi nedir', 'cesetler nerede yıkanır', 'cennet nasıl bir yerdir', 'cennet ile ilgili ayetler nelerdir', 'ölen birinin bankadaki parası nasıl çekilir', 'kulak ameliyatı sonrası stres', 'stresle nasıl başa çıkılır' gibi internet aratmaların olduğu tespit edildi. Rojin'in kullandığı tüm hatların olası şüphelileri tespit etmek adına son 10 yıllık geriye dönük HTS araştırması yapılarak dosyaya girdiği öğrenildi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

Düzce'de halk otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Akademik hafıza Kocaeli'nin geleceğiyle birleşiyor

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

2026 yılı için asgari ücret 28 bin 75 TL olarak belirlendi: Artış oranı yüzde 27 oldu

Yeni asgari ücret 28 bin 75 TL oldu... Net yüzde 27 artış yapıldı

Bursa Nilüfer'de Yaylacık’a yeni yaşam alanı

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

Nevşehir'de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Batı Şeria’da işgal saldırılarında 3 kişi yaralandı onlarca kişi alıkonuldu

Fransa'da kimya tesisinde patlama: 4 yaralı

Yapıcıoğlu'ndan rapor açıklaması: 'Türkiye'deki şiddet sorunu' ve 'Kürt Meselesi'ni iki ayrı başlıkta ele aldık

Türkiye Kart Çankırı’da hayata geçti

Yozgat’ta 152 hafız için icazet töreni düzenlendi

Ceza infaz kurumları personeli için etik davranış ilkeleri imzalandı

Gazze'de can kaybı 70 bin 942'ye yükseldi

IUC Derneği'nden Almanya'dan Türkiye'ye yardım köprüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreten tüm gençlerimizin yanında oluyoruz

HAKSİAD Van Şubesi’nden İran'a iş gezisi

Mersin Valisi Atilla Toros, Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi’ni Kabul Etti

Adıyaman Belediyesi personeline iş hukuku kapsamında hizmet içi eğitimi verildi

Fenerbahçe Spor Okulları yönetimi, ailelerle bir araya geldi

Gazze’de çocuklar çadırlarda eğitim görüyor

Şanlıurfa’da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 gözaltı

105 yaşındaki Hanım Orman, Türkiye’nin en yaşlı AK Parti üyesi oldu

Gündeşli: ‘Eski uzman çavuşların memuriyeti için düzenleme bekleniyor’

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR