Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,06
  • EURO

    50,20% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,35% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Platonik AŞK mı?! Gerçeklerin Üstünü SONSUZA Kadar Kapatamazsınız!

Köşe Yazarları 24.02.2025 09:05:00 0
Platonik AŞK mı?! Gerçeklerin Üstünü SONSUZA Kadar Kapatamazsınız!

Geçtiğimiz günlerde, Konya’daki bir Devlet Üniversitesinde, hem de bir eğitim yuvasında, istenmeyen bir olaya şahit olduk! Allah korusun! Böyle olaylar bir daha yaşanmasın!
 

Böyle olaylar bir daha yaşanmasın derken, insan denilen varlığa verilen AKIL ve VİCDANI, HAYR yolunda kullanabilirse! ŞER için, KÖTÜLÜK için, HARAM DÜNYALIKLAR peşinde koşmakla kullanırsa, her şey olabilir!
 

Devletini, Milletini ve Devletin Kurumlarını seven, Devlet ve Millet için çalışan herkesi takdir eden; duyarlı bir vatandaş, İletişim Uzmanı ve Gazeteci olarak, aşağıdaki sorularımıza, KAMUOYU adına, etkili ve yetkili makamlardan cevap isteme hakkımız olduğunu, düşünüyorum!
 

Konya’daki Üniversiteler; Ulusal bazda, ya Cinayet ya da AŞK Haberleri ile GÜNDEM olmaktadır! NEDEN?
 

Konya’daki Üniversitelerin, Ulusal bazda; Araştırma – Geliştirme ve BİLİME katkılarından dolayı bir HABERİ duyan, var mıdır?
 

Akademisyen olmanın gereğini yapan, Devlet ve Millet adına; araştırma – geliştirme ve bilime katkısı veren, her bireyi takdir ederiz!
 

Konya’daki Üniversiteler; Ulusal da, CİNAYET ile gündeme gelmesinden kaynaklı, Üniversitenin MARKA DEĞERİ ve MARKA İTİBARI nerelerdedir?!
 

Üniversite Yönetimlerinin bu konuda bir derdi ve kaygısı var mıdır? Yoksa FİL DİŞİ KULELERDE, günlerini gün etmek, daha ÇOK PARA Kazanmak, DÖNER SERMAYE almak ve dedikodu üretmek peşindeler mi?
 

PART TİME / YARI ZAMANLI REKTÖRLÜK yapılan bir Üniversite de; SORUNLAR, HALININ altına ne zamana kadar süpürülebilir?
 

PART TİME / YARI ZAMANLI bir REKTÖRLÜK yapılan bir Üniversite de; Yönetim; Fakültelerde, NELER olduğu ya da NELER döndürüldüğünden HABERDAR olabilir mi?
 

PART TİME / YARI ZAMANLI REKTÖRÜLÜK yapılan bir Üniversite de; FAKÜLTE Yönetimleri, babalarının Çiftliği gibi bir MAFYA düzeni kuracak ve DEREBEYİ gibi davranacaktır!
 

PART TİME / YARI ZAMANLI bir Üniversite Rektörü; Fakülte Dekan ve Birim Müdürleri ile hangi konuları ve ne kadar sıklıkla istişare edebilir?
 

Peki, Üniversite Yönetimi ile İstişare edilmeyen ve konuşulmayan sorunlar, YIĞILMAK ya da HALININ altına süpürülmek suretiyle ne hale gelecektir?
 

PART TİME / YARI ZAMANLI bir Üniversite Rektörü ile Fakülte Dekan ve Birim Müdürleri, kurumsal ya da kişisel konuları GÖRÜŞMEYE Vakit bulabilir mi?
 

PART TİME/ YARI ZAMANLI bir Üniversite Rektörü; Cumhurbaşkanı ve YÖK onayı olmadan DEKANLIK kurabilir mi? Kurabilirse, Fakülte Yönetimleri de, DÖNER SERMAYE alabilmek için BÖLÜM ya da BİRİM kuracaktır!
 

DÖNER SERMAYE alabilmek için izinsiz BÖLÜM kurmayı talep eden Fakülte Yönetimi, eski yönetim tarafından RED cevabı almasına rağmen, yeni yönetim, bu konuları NEDEN görmezden gelmiştir?
 

Peki, Kurumlar; kurumların başına atanmış; MÜDÜR – DEKAN ya da REKTÖR’ÜN babasının ÇİFTLİĞİ ya da babalarından MİRAS gibi yönetirse, kurumda NELER olur?
 

YÖNETİCİ; Kurum içinde, bir OLAY olmadan, iç istihbarı Bilgi ve Öngörü ile ÖNLEM ve TEDBİR alan kişi demektir! Önlem ve TEDBİR alınmaz ise doğal olarak, kişisel ya da başkaca PATLAMA olacaktır!
 

Basiretli bir YÖNETİCİ ve LİDER; kurumda büyük bir OLAY olduktan sonra olay mahalline koşan kişi değildir! Olaylar, çözülemez bir raddeye gelmeden önce, Önlem ve Tedbir alan birey demektir!
 

Bugün öğrenci akademisyen arasında! Yarın da, dün olduğu gibi Akademisyen ve Akademisyen arasında böyle olaylar vuku bulabilir mi? Sadece soruyorum!
 

Peki, Üniversiteler de; Akademisyenler; Ülke ve Şehirlerin kalkınması adına; Araştırma – Geliştirme ve BİLİM üretmeye zaman bulamayınca, RAYTİNG bol FİLM mi üretiyor?
 

Bir Üniversite REKTÖRÜ; istenmeyen ve yaşanmış bir OLAY ile ilgili olarak; HAKİKAT – GERÇEKLER ortaya çıkmasın ve yazılmasın diye, BASIN – MEDYA kurumlarını neden arar?
 

  • HAKİKAT ve GERÇEKLERİN bir Gün ortaya çıkmak gibi bir özelliği vardır! Ne zamana kadar Gerçeklerin üzerini öretebilir ya da SAKLAYABİLİRSİNİZ?
     

Peki, yaşanmış olan bir olayı, birileri, neden basite indirgemeye çalışıyor? Neymiş Efendim! Sıradan bir AŞK ya da PLATONİK AŞIK hikayesiymiş! Hadi Oradan!
 

Neymiş Efendim! Sıradan bir AŞK ve Platonik AŞK hikayesiymiş! Hem de karşılığı olmayan, olma ihtimali dahi sıfırın altında, Akademisyen ve Öğrenci arasında, öyle mi?!
 

  • Peki, sıradan bir AŞK ya da PLATONİK bir AŞK hikayesinden dem vuruluyorsa; MAŞUK, yıllarca, AŞIKINA, Uzmanlık alanı olmamasına rağmen; RUHSATSIZ ve YETKİSİZ bir şekilde; DEKAN bilgisi dahilinde, hem PARA karşılığı ve hem de devletin vermiş olduğu MAKAM Odasında; NEDEN, PSİKO TERAPİ yapmıştır!
     
  • MAŞUK, Fakülte Yönetiminim izni ve bilgisi çerçevesinde; AŞIKINI, kurtarmaya mı çalışmıştır? Yoksa PARASNI söğüşlemeye mi çalışmıştır? Hangisi?
     
  • Bir İnsan, bir akademisyen ve bir yönetici olarak, yıllarca PARA karşılığında, DEKAN Bilgisi dahilinde, PSİKO TERAPİ yapılmasına, olaydan bir kaç gün önce; AŞIK MAŞUKUNA psikolojik olarak ZOR durumda olduğu ve yalvarmasına rağmen, NEDEN duymazdan gelinmiş ve muhatap alınmamıştır?
     
  • Bir İnsan ve bir öğrenciye, yıllarca PARA Karşılığında PSİKO TERAPİ yapılmasına rağmen; son dönemde, Fakülte Yönetimi tarafından; YOK SAYILMAYA, GÖRMEZDEN Gelinmeye, Aşağılanmaya ve Ötelenmeye, NEDEN çalışılmıştır?
  • Peki, MAŞUK, DEKAN bilgisi dahilinde, PARA Karşılığında, PsikoTerapi nam altında, kendisine PLATONİK AŞIK ettiği, başkaca öğrenciler ya da kurbanlar da, var mıdır?
     

Olay gümbür gümbür üzerlerine doğru gelmekte olduğunu fark eden Fakülte Yönetimi, Dekanlık odasına NEDEN saklanmış ve kapıları da kilitlemiştir? Orada bulunan diğer çalışma arkadaşlarını neden ateşin ortasında bırakmıştır?
 

  • Peki, PART TİME / YARI ZAMANLI bir Üniversite Rektörü ve Yönetimi olarak, herkesi ve BASINI susturduğunu, etkilediğinizi ve YALAN – YANLIŞ ve YANLI bilgi ile de yönlendirdiğinizi kabul edelim!
     
  • Maşeri Vicdanı da susturabilecek misiniz? ANNE, Vicdanını ne yapacaksınız?! ONU da susturacak ya da SATIN alabilecek misiniz?

İletişim UZMANI // Gazeteci & Köşe Yazarı // Ahmet ÜNVER

ahmetunver69@gmail.com

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

‎Kocaeli Üniversitesi'nde Gençleşen Türkülerle yurttan ezgiler rüzgarı

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

ORKÖY kredi destekleri meyvesini vermeye başladı

Bağımlılıkla Mücadelede Batman modeli masaya yatırıldı

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

TruMerit ve NAPNAP, pediatrik hemşirelik bakımı için küresel bir mikro-yeterlilik geliştirmek üzere güçlerini birleştiriyor

SERALARI YUTAN ÜLEŞİK DERESİ’NE NEŞTER

Kaymakam Kahraman’dan başarılı öğrencilere ödül

Isparta32 Spor Mersin’de gol oldu yağdı: 5-3

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ÇİFTÇİLER SESİNİ YOLA TAŞIYOR… KUMLUCA’DA ÜRETİCİDEN KONVOYLU TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

'Kocaeli Gönüllüleri' geleceğe nefes oldu

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Mudanya'da su ürünleri denetimlerine eğitim desteği

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

KARAD'dan amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya'da minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Eğitimlerle Kapasitesini Güçlendiriyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR