Bugün, 26 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14238,11%0,08
  • DOLAR

    42,84% 0,04
  • EURO

    50,46% 0,18
  • GRAM ALTIN

    6214,81% 0,72
  • Ç. ALTIN

    9986,60% 0,00

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı mesajı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, 2025-2026 Eğitim öğretim yılına ilişkin bir mesaj paylaştı. Paylaştığı mesajda seçmeli olarak belirtilen Kur'an-ı Kerim derslerinin zorunlu okutulması gerektiğine vurgu yapıldı.

GENEL 7.09.2025 12:28:27 0
Peygamber Sevdalıları Vakfı

Yarın başlayacak 2025-2026 Eğitim öğretim yılıyla ilgili bir mesaj paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı; imam hatip okullarının LGS başarısı karşısında karma eğitim dayatması, seçmeli olarak belirtilen Kur'an-ı Kerim derslerinin zorunlu okutulması, okul ve kamusal alanlarda başörtü takma özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması, değerler eğitiminde Okul-aile-mahalle-cami işbirliğine gidilmesi, aile yılı kapsamında okulların aile bağlarını güçlendirecek etkinlikler düzenlemesi ve okullarda mevlit etkinliklerinin kutlanması gibi konuları ele aldı.

2025-2026 Eğitim öğretim yılı mesajına Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

Mesajına Peygambere salat ve selam ile başlayan Kaya, "Yaratan Rabbinin adıyla oku! İnsanı bir kan pıhtısından yarattı! Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir." Ayet-i kerimesi meali ile devam etti.

"İmam hatip okullarının LGS başarısında karma eğitim dayatmasının olmayışının etkisini görüyoruz"

Okulların; çocukların ilim ve irfanla yetiştiği, geleceğin inşa edildiği mukaddes mekanlar olduğunu belirten Kaya, "Yeni eğitim-öğretim yılında, halkımızın dünya ve ahiret saadetine vesile olacak nesillerin yetişmesini temenni eder, öğrenci, öğretmen ve velilerimize başarı dileriz." dedi.

Mesajında imam hatip okullarının LGS başarısı karşısında karma eğitim dayatmasına vurgu yapan Kaya, "İmam Hatip Proje Ortaokulları ve İman Hatip Liselerimizin LGS ve diğer sınavlardaki başarılarını takdir ediyoruz. Karma eğitim dayatmasının olmayışının bu başarıda etkili olduğunu düşünüyoruz. Avrupa’da bile ergenlik çağından sonra kız ve erkek okullarının ayrılmaması sorun olarak görülmektedir. Ülkemizde de karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılmasını, karma veya karma olmayan eğitim seçiminin vatandaşlarımızın kendi iradeleri ile yapacakları özgür seçime bırakılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kur’an-ı Kerim zorunlu ders olarak okutulmalı"

Diyanet’in 2025 Yaz Kur’an Kurslarına 2 milyon 540 bin öğrenci katıldığını ve kurslara duyulan veli memnuniyetinin yüzde 98,32 oranında olduğunun altını çizen Kaya, "Bu, milletimizin Kur’an eğitimine teveccühünün göstergesidir. Buna dayanarak, halkının ezici çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede Kur’an-ı Kerim dersinin veli dilekçesi ile seçilen seçmeli ders olarak verilmesi yerine, zorunlu ders olarak okutulması, çocuklarının Kur'an-ı Kerim dersi almasını istemeyen velilerin bu isteklerini dilekçe ile sunması gerektiğini düşünüyoruz. Yani halkımızın sosyolojisine uymayan bu uygulamanın daha adil şekilde düzeltilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Başörtüsünün anayasal güvenceye alınması, inanç hürriyetinin zorunlu gereğidir"

Başörtüsü takma özgürlüğünün anayasal güvenceye alınması hususuna da değinen Kaya, "Okullarımız başta olmak üzere bütün kamusal alanlarda halkımızın İslam’ın hükümlerinin rahatça yaşayabilmesini arzuluyoruz. Başörtüsü takma özgürlüğü ve İslam dininin kendini Müslüman olarak görenlere farz kıldığı diğer emirleri, Müslüman bir insan tarafından kamusal alanda rahatça yaşanabilmelidir. Bunun anayasal güvenceye alınması, inanç hürriyetinin zorunlu gereğidir." şeklinde konuştu.

Basın yayın kuruluşlarının, eğitimin topluma faydalarını ön plana çıkaran haberlere daha fazla odaklanması gerektiğini sözlerine ekleyen Kaya, eğitimin ana sınıfından üniversiteye uzanan bütüncül bir süreç olduğunu; veli, eğitim planlayıcıları ve diğer paydaşların bu süreci tutarlı bir şekilde organize etmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Değerler eğitiminde okul-aile-mahalle-cami iş birliğine gidilmeli"

Öğrencilerimiz öncelikle değerler eğitimi açısından geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, "Yeni neslimizin maruz kaldığı sosyal çürüme, bunun zorunlu ve acil ihtiyaç olduğunu bariz şekilde göstermektedir. Bunun için Okul-aile-mahalle-cami iş birliği yapılmalıdır. Okulların kültür zenginliğimizin ve değerlerimizin korunmasını sağlayacak, sosyal dejenerasyonu önleyecek, öğrencilerimizin hidayetine vesile olacak mekanlar haline dönüştürülmesi, toplumumuzun geleceği açısından önemlidir. Öğretmen, idareci, veli ve cami imamları iletişim halinde olmalıdır. Eğitime ayrılan bütçenin artırılması, okulların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için duyarlılık gösterilmesi gerekir. Hükümeti, eğitime daha ciddi bütçeler ayırmaya davet ediyoruz." diye belirtti.

"Aile Yılı kapsamında okulların aile bağlarını güçlendirecek etkinlikler düzenlenmeli"

Kaya, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Çocuklarımızın okullarımızda verilen eğitime ek olarak, dershaneye gitmeye ihtiyaç duymadan sınavlarda başarılı olabilmesi için Milli Eğitim’in ciddi ve kaliteli eğitim ortamını artırması, rehberlik ve eğitim koçluğu sistemini güçlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. 2025 “Aile Yılı” kapsamında okulların aile bağlarını güçlendirecek etkinlikler düzenlemesini, boşanma sürecindeki ailelere rehberlik servisiyle destek sağlanmasını temenni ediyoruz."

Kaya, "Bu yıl Eğitim- Öğretimin açılışı Mevlid Kandili ile kesişti. Bu vesile ile Mevlid-i Nebi Haftası’nın Diyanet’in desteğiyle, cami imamlarının katkılarıyla okullarda kutlanmasını talep ediyoruz. Vakfımız, okullarımızın hidayete vesile olma gücünü arttırmak için halkımızın dünya ve ahiret saadetine ve selametine erişmesi için tüm imkanlarıyla eğitim camiasını destekleyecektir. 2025-2026 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileriz." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Yorum Ekle

Metal işçisi Mudanya’da alanlara çıktı

DMM, “MHRS randevu iptaliyle para cezası uygulandığı” iddiaları asılsız

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 945'e yükseldi

Diyarbakır'da işçi servisi devrildi: 16 yaralı

CHP Bursa'dan 'asgari' tepki! Yere batsın böyle düzen!

Manisa Büyükşehir'den arıcılara güçlü destek

Mardin’de evlerinde ölü bulunan aile soruşturmasında tutuklu sayısı 4'e yükseldi

YÜZSÜZLÜK SERBEST, VİCDAN ŞARTLI TAHLİYEDE

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına uyarısı

Genç Avukatlar Ortaokul Öğrencileriyle Buluştu - Videolu Haber

İletişim Başkanı Duran’dan Humus’taki cami saldırısına kınama

tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Kâinatın ayetleri sanatla yorumlandı

Ukrayna'da telesiyejde mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı

Türkiye'den enerji dönüşümü hamlesi... Sakarya Gaz Sahası’nda günlük üretim hedefi 20 milyon metreküp

Karagöz Asım'ın Nesli dediniz gençlerin umudunu Çaldınız

Bakan Göktaş: Kadın girişimciler, kalkınmayı hızlandırıyor

HACISÜLEYMAN: ZOR İKİ YILIN ARDINDAN 2026’YA UMUTLA BAKIYORUZ

Diyanet'ten Yeni Yıl Öncesi Kritik Uyarı: "Kimliğimiz Geleceğimizdir!"

BAŞBAKAN ÜNAL ÜSTEL'İ ARKASINA ALAN HÜSEYİN TÜFEKÇİ, ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEYEN BÜYÜK BİR TEZGAHA DAHA İMZA ATTI

Çiftçinin başkanları Germencik'te bir araya geldi

Beşiktaş’ta Mert Günok ve Necip Uysal ile yollar ayrılıyor

Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti unvanını resmen devraldı

Türkiye-Azerbaycan Jeostratejisi"

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı halk pazarları için Mehmet sekmen'e teşekkür etti

Adıyaman’da Kent Müzesi, Kent Arşivi ve Yaşayan Kültür Merkezi İçin İlk Toplantı Gerçekleştirildi

Adıyaman Belediye başkanı Tutdere Noel Bayramı Dolayısıyla Süryani Metropolitliğini Ziyaret Etti

Yuvamız İzmirli çocuklara yeni yıl sürprizi

Nysa’da Taşın ve Suyun Öğrettikleri

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "köye dönüş" projesi çağrısı!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şube Başkanı Hasan Ali Kayabaşı halk pazarları için Mehmet sekmen'e teşekkür etti

Bu pencereleri birileri üşümesin diye mi kapatıyorsunuz?

Sarıkamış / Dönmeyi düşünmediler…

Sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirilmesi için son başvuru tarihi 31 Aralık 2025

Vali Çiftçi'den Kandil huzurunda bir gece…

Başkan Yurdagül'den sıcak yaklaşım…

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!

Öğretmenlerin Kariyer Basamakları için 2026 kılavuzu yayımlandı

Öğretmenlik mesleği kariyer basamakları kılavuzu yayımlandı

Bursa MEB AKUB’dan akreditasyon başarısı

Bursa MEB AKUB ekibi, acil barınmada ağır seviye akreditasyon alan ilk birim oldu

Mardin’de Öğrencilere Sınav Öncesi Moral Desteği

TÜBİTAK Kış Akademisi başvuruları başladı

Mardin'de LGS öğrencilerine moral konseri

Gülben Ergen 60. Anaokulu'nu Adıyaman'da açtı

112 üniversite arasında Dokuz Eylül'den çifte başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR