Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Perinçek'ten tepki... Bahçeli HTŞ'nin müttefiki mi?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Halep'i alalım dediğiniz zaman matematik olarak Türkiye Diyarbakır'ı verir.

SİYASET 4.12.2024 09:38:00 0
Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Halep'i alalım dediğiniz zaman matematik olarak Türkiye Diyarbakır'ı verir. Bahçeli bir görevli olarak konuşuyor. Bahçeli HTŞ'nin müttefiki. Bu konuşma hükümetin stratejisi olursa Türkiye'yi bölünme tehdidiyle yüz yüze getirir

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek, Ngazete Genel Yayın Yönetmeni Nuray Başaran, TV5 Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz ve Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan'ın sorularını yanıtladı.

Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan bazı pasajlar okudu.

 

“Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasıyla ilgili bir cümle söyleme ihtiyacı duyuyorum. O da şu Halep'i almaya kalkarsanız Diyarbakır'ı verirsiniz” diyen Perinçek şöyle devam etti:

“Yeni bir harita söylemi başladı. Sayın Devlet Bahçeli de o coğrafyanın yeniden bölüneceğini ifade ediyor. Bu Türkiye'yi tuzağa götüren bir konuşma. Hangi tuzağa? Türkiye ile Suriye'yi karşı karşıya düşman kurumlara oturtuyor? Suriye'yi açıkça hedef alıyor ve Halep'i falan alacağız dedikten sonra Suriye'nin toprak bütünlüğünden bahsediyor. Halep neresi? Suriye'nin parçası. Kaldı mı toprak bütünlüğü Suriye'nin? Konuşmasında İran ve Rusya'yı da hedef alıyor. Toplam olarak baktığımız zaman İran'ı, Rusya'yı, Suriye'yi o coğrafyada, bölgemizde hedef aldığınız zaman bu saflaşmada hangi cepheye düşersiniz? Amerika İsrail cephesine! Zaten Sayın Devlet Bahçeli artık açık açık söylemek zorundayız. Ekim ayında o muhatap kabul ettiği andan itibaren Abdullah Öcalan'ın hatta öyle bir muhatap ki getirdi TBMM kürsüsüne çıkarttı, olacak iş değil zaten ama orada bir şey var. Israr, iddia ve bir aşırılık var. Muhatap alınması için bir aşırılık... Mesela dese ki Türk devleti ona talimat verir, o İmralı'dan açıklama yapar olabilir. Ama Meclis kürsüsüne getiriyor. Muhatap kabul ediyor, gidiyor DEM'lilerin elini sıkıyor. DEM'lilerin elini sıktığınız an Anayasa Mahkemesi'ne bunları kapatmayacaksın diyorsun.

'TÜRKİYE HALEP'İ ALIRSA KÜRDİSTAN KURULUR'

 

“Halep'i Türkiye almaya kalktığı an bu şu demektir; Suriye'nin toprak bütünlüğü kalmıyor, parçalanıyor. Türkiye Halep'i alırsa orada Kürdistan kurulur. Bakın bu bir denklemdir, matematiktir. Suriye'yi parçaladınız mı, diyelim ki bir parçasını Türkiye aldı. O zaman ne olur? Suriye'yi parçaladığınız zaman Halep'i diyelim Türkiye'ye verdiler. Orada da Kürdistan kurulur ve o Kürdistan, Rusya'yı İran'ı ve Suriye'yi düşman ilan ettiğiniz için Türkiye'yi yalnız bırakıyorsunuz ve o zaman o Kürdistan Diyarbakır'ı da alır.

'TÜRKİYE'Yİ TUZAĞA İTMEKTİR'

“Devlet Bahçeli'ye kalırsa Rusya düşman, İran düşman, Suriye düşman. Türkiye yalnız. O zaman Amerika ve İsrail'in ikinci İsrail planı yani Kürdistan planı hayata geçer. Çünkü siz bulunduğumuz coğrafyada yanınıza bölge ülkelerini almadan Amerika ve İsrail'le başbaşa kalacaksınız. Karşıda Amerika getirmiş. Bu proje parçası olarak bütün Yunanistan kıyılarına ta Dedeağaç'tan başlayarak Girit'e kadar üslerini kurmuş, tanklarını yerleştirmiş, uçaklarını yerleştirmiş. Siz Rusya'yı hedef alıyorsunuz, İran'ı hedef alıyorsunuz, Suriye'yi hedef alıyorsunuz. Amerika Yunanistan İsrail ittifakı karşısında Türkiye'ye yapayalnız kalıyor. Devlet Bahçeli'nin bu söyledikleri Türkiye'yi bir tuzağa itmektir ve Kürdistan'ın kurulması projesine boylu boyunca Türkiye'yi itmektir. Başka bir şey değildir.

SURİYE'Yİ PARÇALAMA PLANI

“HTŞ'nin arkasında kesinlikle Türk ordusu yok ama Türkiye Devlet Bahçeli'nin burada ifade ettiği stratejiye girerse yani Beşar Esad'ı düşman ilan ederse dönüyor dolaşıyor Esad bitmiştir, ölümcüldür, yoktur, dörtte üçünde hakimiyeti kaybetmiştir, o coğrafya yeniden şekillenecek diyor. Bu ne demek? Suriye'yi parçalama planında biz varız diyor. Bunu ilan ettiği an Devlet Bahçeli şu anda HTŞ'nin müttefikidir. Bakın şu konuşma HTŞ'nin yanından yapılan bir konuşma.

'BAHÇELİ HTŞ'NİN MÜTTEFİKİ'

“HTŞ ne yapıyor? Diyor ki ben Esad yönetimini yıkacağım diyor değil mi? Hatta elimden gelirse Şam'a kadar gideceğim. Orayı alacağım diyor. Devlet Bahçeli ne diyor? Beşer Esad yönetimi zaten ülkenin dörtte üçünü kaybetmiş, yıkılacak ve o coğrafya yeni baştan şekillendirilecektir. Yeni baştan aslına dönecektir diyor. Aslına dönecektir derken bir Fetih iddiası da ortaya çıkacak, zaten Fetih suresi falan o o tür aksesuarlar da var onda. Dolayısıyla Devlet Bahçeli HTŞ'nin müttefikidir. Bakın beni HTŞ'nin terör örgütü olması çok ilgilendirmiyor ama şu ilgilendiriyor. HTŞ Amerika ve İsrail'in güdümünde Suriye'yi parçalama piyonudur. Suriye'yi parçaladığınız zaman orada kesinlikle bir Kürdistan olur. Yani Suriye parçalandığı zaman Kürdistansız bir parçalanmış Suriye olmaz. Bu arada Türkiye'ye şu havuç uzatılıyor, Halep'i alın hatta Kürdistan'ın hamisi siz olun, koruyucusu olun, size petrol de verelim.

'TÜRKİYE DÜŞMANI KONUŞMA'

“Yani Kürdistan'ın hamisi olurken aynı zamanda petrol de verelim. Bu Turgut Özal zamanında Türkiye'nin önüne getirilen Türkiye himayesinde Kürdistan planı. Dolayısıyla burada evet Türk ordusu HTŞ'nin arkasında yok ama Devlet Bahçeli HTŞ'nin dostu, müttefiki, cephe arkadaşı. Devlet Bahçeli aynı zamanda kim? Sayın Tayyip Erdoğan'ın, hükümetin ortağı, yani hükümette doğrudan yer almasa bile Türkiye'yi Cumhur ittifakı yönetiyor diyorlar. Türkiye bu beladan kurtulmak zorunda. Bakın Halep'i alalım dediğiniz zaman bu stratejide bu saflaşmada matematik olarak Türkiye Diyarbakır'ı verir. Rusya karşında, İran karşında, Suriye zaten düşmanın. Bütün Arap dünyasını zaten karşına alıyorsun. Amerika ve İsrail'in yanına düştüğün için Filistin karşında. Senin dostun kim? Amerika'nın İsrail'in güdümüne giriyorsun. Amerika İsrail'in bölgedeki planı da ikinci İsrail yani Kürdistan'ı kurmak. Bir görevli olarak konuşuyor artık ben bunu söylemek zorundayım. Devlet Bahçeli HTŞ'nin müttefiki, Suriye devletinin düşmanı, İran'ın düşmanı, Rusya'nın düşmanı Türkiye'nin de düşmanı. Şu konuşma Türkiye düşmanı bir konuşmadır. Bu konuşma hükümetin konuşması olursa buradan da Sayın Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum. Bu konuşma hükümetin stratejisi olursa bu konuşma Türkiye'yi bölünme tehdidiyle yüz yüze getirir. Türkiye bölünmez. Türkiye bölünmeyecek çünkü Türkiye Devlet Bahçeli'nin eline bırakılmayacak. Türk ordusu da Türkiye'yi bölme planında roller almaz. Türk polisi de almaz. Türk milleti de buna müsaade etmez.”

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Mansur Yavaş hakkında yeni soruşturma izni

AK Partili Ensarioğlu, Hakan Fidan’ın Suriye açıklamalarına sert eleştiri

Fernando Muslera, bir haftada iki kupa kazandı

LEADER yaklaşımıyla kırsalda yerel katılım artıyor

Bütçe görüşmelerinde Osman Gökçek’in evi tartışma konusu oldu

Ali Babacan: ‘Yurt dışında Türkiye’yi eleştirmek doğru değil’

Dışişleri Bakanlığı: ‘Kanlı Noel’de şehit olan Kıbrıslı Türklerimizi rahmetle anıyoruz’

Hendek ve Marmara Adalet Binaları ihalesi yarın

Hyundai, İzmit’te elektrikli araç üretecek

Adıyaman’da minibüs şarampole devrildi: 4 yaralı

Sakarya’nın kuzeyinde spor altyapısı güçleniyor

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Günen:  Boğaz ağrısını hafife almayın

TOKİ konutlarında hasar belirsizliği sürüyor: Vatandaş tedirgin

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Denizli’de Yılbaşı Festivali coşkuyla başladı

Ankara’da hayvan yetiştiricilerine silaj desteği

Bakan Kurum Hatay’daki son hazırlıkları inceledi

İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

Son 2 haftada FETÖ'ye 76 gözaltı!

Sakarya Söğütlü Yeniköy’e kesintisiz içme suyu müjdesi

Bursa Yıldırımlı gençler Bursa’nın tarihine yolculuk yaptı

Aydın büyükşehirden Nazilli' de temizlik harekatı başladı

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

İzmir Oda Orkestrası Latin müzikleriyle dans ettirdi

Beyaz perdede haftanın yeni filmleri

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR