Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Özgür Özel’in Atlantikçi fitnesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Ordusu’nda milli geleneğin temsilcisi iki komutanı hedef alarak daha büyük bir operasyona alet oldu. Özel’i sufle edenler, Atlantik adına yeni bir tasarım peşindeler.

GÜNDEM 27.02.2025 10:35:00 0
Özgür Özel’in Atlantikçi fitnesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, salı günü partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada skandal ifadeler kullandı. Özel’in Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri komutanlarını hedef alan sözleri, Türk siyasi tarihinin pek de alışık olmadığı bir bayağılıktaydı. Özel, özetle şunları söyledi:

 

“Biliyorsunuz Türk Silahlı Kuvvetlerinden beş teğmeni ihraç ettiler. Disiplin Kurulu Başkanı Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan’dı. Bu ihraca şerh koydu, itiraz etti. Ardından Algan'ın bu tutumundan rahatsız olanlar Algan'ı sürgüne yollamak istediler. Algan, onlara gerekli cevabı istifa dilekçesini basarak verdi. O süreçte Algan'a kimin baskı yaptığını, o süreçte teğmenlerin ihracı için kimin çırpındığını, bu sürecin medyada köpürtülmesi için kimin uğraştığını biliyorum ve onlara, isimlerini vererek sadece şunu söylüyorum: Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, ne yaptığınızı biliyorum ve Hulusi Akar'a söylediğimi size de söylüyorum. Siz, arkadaşlarınızın hayır duasını değil, bedduasını almış adamsınız. Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın kimin yerine geçmek istediğini, kimin kuyusunu kazdığını ve gayrinizami harp denebilecek bir psikolojik savaşla teğmenlerin ihracını nasıl kışkırttığını, Kara Kuvvetleri Komutanı’nın nasıl mobbing uyguladığını biliyorum. Silah arkadaşlarımdan duyuyorum. Günü gelince hesabını sormak üzere bir tarafa not ediyorum.”

HİÇBİR İLGİSİ OLMAYAN İSİMLER

Özel’in bu sözleri, teğmenler meselesinin ötesinde bir operasyon yürütüldüğü yönünde şüpheler uyandırdı. Çünkü her şeyden önce teğmenler meselesi Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde yaşanmış, sonraki disiplin ve ihraç süreçlerinde ise özellikle Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın ne imzası, ne görüşü, ne sorumluluğu, ne de herhangi bir dahli olmamıştı. Üstelik hedef alınan iki komutan da 40 yıldır giydikleri üniformayı Türk Ordusu’ndaki milli geleneğe yakışır şekilde taşımış, üstlerinden gördükleri takdir kadar astlarına da örnek olmayı başarmış isimlerdi. Ancak Özel’in Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik bu sözleri, CHP’den orduya atılan ilk bomba da değildi.

NAMIK TAN HEDEF ALMIŞTI

Özgür Özel’in hedef aldığı Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, 2023 yılında Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda yaptığı bir konuşma ile dikkat çekmişti. “NATO’yu ve Amerika’yı Karadeniz’de istemediğimizi beyan ediyoruz.” diyen Tatlıoğlu, “Batı’daki komşumuz ABD oldu.” diyerek de Yunanistan’daki ABD üslerine tepki göstermişti. Geleceğin leventlerine Mavi Vatan’daki hak ve menfaatlerimizi anlatan Tatlıoğlu, Akdeniz’de 35 gemiyi engellediklerini, Kıbrıs’ta bir deniz üssü kurduklarını, Hafter’in 3 İHA’sını düşürdüklerini söylemişti. Ancak Tatlıoğlu’nun bu konuşmasına NATO ve ABD’den önce yine CHP’den tepki gelmişti. CHP Genel Başkan Başdanışmanı Namık Tan, sosyal medya hesabından Oramiral Tatlıoğlu’nun sözlerini alıntılayarak şöyle yazmıştı: “Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu bilmeyen bir Oramiral, hem de kuvvet komutanı. Çok yazık…”

Nitekim Namık Tan’ın daha sonra Mavi Vatan için “masal” yönündeki sözleri de çok tepki çekmiş, ancak Özgür Özel ve parti yönetimi Tan’a her eleştiriden sonra sahip çıkmıştı.

YAŞAR GÜLER DE HEDEFTE

Diğer yandan son dönemde TSK’ya yönelik hücumların bir hedefinin de Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler olduğu belirtiliyor. Güler’in tasfiyesi için dış baskıların arttığı, yerine de aynı geleneği ve siyasetleri sürdürecek isimlerin gelmemesi için TSK’ya yönelik ataklar yapıldığı bildiriliyor. Özgür Özel’in son çıkışının da bu maksatla sufle edilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Haber Editörü

admin

admin@tum1haber.com
Yorum Ekle

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı

Delhi'deki hava kirliliği, Hindistan yönetimini endişelendiriyor

İstanbul'da uyuşturucu ve fuhuş operasyonu: 22 şüpheliye gözaltı kararı!

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran yeniden gözaltına alındı

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran gözaltına alındı

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Belirlenen asgari ücret bir kişinin bile geçimini sağlamaz!

Libya Genelkurmay Başkanı ve heyetinin cenazeleri Adli Tıp’ta

İran, bombalanan bölgelerin denetlenmesini reddetti

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dış politika ve Gazze mesajı

RTÜK, Prime Video’nun ‘Aşkın Gücü’ programına ceza verdi

Gölbaşı ilçesinde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

2026'nın ilk kitap fuarı Adana'da

Adıyaman’da 'Gaza Anlayışı ve Gazilik' konferansı

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Yeni asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR