16735,01%0,09
43,61% 0,07
51,95% -0,03
7054,25% -0,89
11665,04% 0,00
CHP Grubu’ndan Özgür Özel’e toplu destek
Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifasının ardından, CHP içinde yeni ayrılıklar yaşanacağı yönündeki iddialar gündeme gelirken, CHP Meclis Grubu’ndan dikkat çekici bir hamle geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında gerçekleşen grup toplantısına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Ankara’daki 15 CHP’li ilçe belediye başkanı katıldı. Toplu katılım, parti yönetimine açık bir destek mesajı olarak yorumlandı.
“AK Parti’ye geçersem gelir misin?” iddiası
Grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Mesut Özarslan’ın istifasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özel, Özarslan’ın yaklaşık bir ay önce bir CHP’li belediye meclis üyesine “AK Parti’ye geçersem gelir misin?” diye sorduğunu öne sürdü.
Özel, Özarslan’ı üç kez özel gündemle Genel Merkez’e çağırdığını belirterek,
“Bir kabahatin varsa söyle, bizim yolsuzluk yapanla işimiz olmaz dedim. Her şeyi inkâr etti. Büyük yeminlerle, ailesini ve çocuklarını işin içine katarak reddetti. Üç gün öncesine kadar” ifadelerini kullandı.
Özel, daha sonra AK Parti ile gizli görüşmeler yapıldığına dair bilgilerin kendilerine ulaştığını, Özarslan’ın AK Parti’ye geçiş hazırlığında olduğunun netleştiğini ve bu süreçte telefonlara çıkmadığını söyledi.
“Aileye hakaret yok, kişilik tespiti var”
Sosyal medyada gündeme gelen mesajlaşmalarda “aileye hakaret” iddialarını da reddeden Özgür Özel, TBMM kürsüsünden söz konusu mesajları okudu. Özel,
“Aileye yönelik en ufak bir kastım varsa Allah cezamı versin. Söylediklerim kişilik tespitidir” dedi.
Özelleştirme uyarısı: Köprü ve otoyollar
Konuşmasında ekonomi ve özelleştirme politikalarına da geniş yer ayıran Özel, iki Boğaz köprüsü ve yedi otoyolun özelleştirilmesine yönelik hazırlıklar yapıldığını savundu. Bu satışların, yüksek kârlı kamu varlıklarının düşük bedellerle elden çıkarılması anlamına geldiğini belirten Özel, faturasının vatandaşa kesileceğini söyledi.
Özel, örnekler üzerinden yaptığı karşılaştırmalarda, devlet eliyle yapılan otoyollar ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle yapılan otoyollar arasındaki geçiş ücretleri farkına dikkat çekti. Boğaz Köprüsü’nün mevcut geçiş ücretinin 59 lira olduğunu hatırlatan Özel, KÖİ modeliyle yapılan köprülerde bu rakamın yüzlerce liraya çıktığını vurguladı.
Deprem bölgesi mesajı: “Gerçekle yüzleşmek sokağa inmekle olur”
Özgür Özel, konuşmasının önemli bir bölümünü deprem bölgesine ayırdı. CHP olarak 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye 55 ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Özel, konteyner kentlerde yaşam mücadelesinin sürdüğünü, barınma, eğitim ve sağlık sorunlarının hâlâ çözülemediğini söyledi.
“Gerçekle yüzleşmek sokağa inmekle oluyor” diyen Özel, CHP’nin sahadaki siyaset anlayışının yeni bir iktidarın habercisi olduğunu ifade etti.
“Bozuklar ayrılır, sağlamlarla iktidara yürünür”
Konuşmasının sonunda parti içi tartışmalara net bir mesaj veren Özgür Özel,
“Bozuklar ayrılır, sağlamlarla iktidara yürünür” sözleriyle hem Keçiören sürecine hem de CHP’nin yol haritasına ilişkin tavrını ortaya koydu.
