Bugün, 19 Aralık 2025 Cuma
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

Otobüsler onlara emanet

Otobüsler onlara emanet

KÜLTÜR SANAT 16.08.2023 08:41:19 0
Otobüsler onlara emanet

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan MERCEK’in ‘Toplu Taşıma Otobüsü Şoförü Eğitimi’ kursundan mezun olan 24 kişi, Büyükşehir Belediyesi’nde toplu taşıma şoförü olarak işe başladı. Aldıkları eğitimle yetkinleşen yeni şoförler, direksiyon başına geçti.

MERSİN (İGFA) - Yeni araçlarla toplu taşıma filosunu genişleten ve gençleştiren Büyükşehir Belediyesi, şoför alımlarını da titizlikle yürütüyor. Eğitimli ve yetkin şoförlerle vatandaşlara hizmet verme hedefini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı MERCEK’te eğitim verdiği yeni şoförlerle, vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamayı sürdürecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi, Ulaşım Dairesi ve Akdeniz Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen kursa 29 kişi katılmıştı. Kursta; teorik ve pratik olmak üzere 2 aşamalı eğitim verildi. 2 ay süren kursta teorik derslerin ardından, sahada otobüs sürerek uygulamalı eğitim alan 24 kişi, sınavları başarıyla geçip yetkinliğini kanıtlayınca göreve başladı.

Maya: “29 kursiyerden 24’ü Büyükşehir’de işbaşı yaptı”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, kursiyerlerden çoğunun başarılı bir şekilde eğitimini tamamlayarak Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladığını belirterek, “Kursiyerlerimizin trafiğe çıkmış olmasından dolayı çok mutluyuz. Onları trafikte gördüğümüz ve hep olumlu dönüşler aldığımız için de haklı bir gurur yaşıyoruz” dedi.

Bezek: “Özgüvenli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 13 yıldır şoför ve eğitmen olarak görev yapan Nurdan Bezek, MERCEK kursiyerlerine uygulamalı eğitimler verdi. Adayları en temelden başlayarak eğittiklerini ifade eden Bezek, “Biz sıfırdan başlamayı tercih ettik. MERCEK’in açılmasındaki amaç da buydu zaten. İyi birer şoför yetiştirmeye çalıştık. Saha eğitimlerimiz oldu. İşe alımlardan sonraki eğitimleri daha çok artırdık. Şoför adaylarını trafiğe çıkartmadan önce; parkur kurarak en zor caddelerden geçme kurallarını, kavşaklarda neler yapmaları ve yolculara nasıl davranmaları gerektiğini öğrettik” diye konuştu.

Trafiğe çıkmadan önce verilen eğitimlerin, kursiyerlere özgüven kazandırdığını sözlerine ekleyen Bezek, “Burada eğitim alırlarken çok heyecanlılardı. Sonuçta kendilerinin birer vizyon olduklarının ve belediyeyi temsil ettiklerinin farkındalardı. Şu anda özgüvenli bir şekilde vatandaşlarımıza hizmet ediyorlar” şeklinde konuştu.

“Benim için başarılı bir eğitim ve deneyim oldu”

Daha önce Mersin’de taksi şoförlüğü yapan ve MERCEK’te eğitim alan Okan Akkaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförü olarak göreve başladı. Teorik ve pratik eğitimler aldığını söyleyen Akkaşoğlu, “Tam 45 gündür hatlarda çalışıyorum. İşinizi yaptığınız sürece kolay gidiyor, zor bir yanı yok. Güler yüzlü ve vatandaşlara uygun hizmet vermenin, işimi daha da kolaylaştırdığını düşünüyorum” dedi. MERCEK’te aldığı eğitimlerin kendisine katkısının çok olduğunu söyleyen Akkaşoğlu, “Benim için başarılı bir eğitim ve deneyim oldu. Onun katkılarının meyvesini şu an yiyorum. Başta Vahap Başkanımız olmak üzere, daire başkanlarının, şube müdürlerimizin, eğitmenlerimizin yardım ve katkılarıyla buralara kadar gelebildik. Bize çok büyük etkisi oldu. Bu durumdan memnunuz” diye konuştu.

“Halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlıyorum”

MERCEK’te eğitim alan ve şoförlüğe başlayan Taygun Yüksek, süreci anlatarak, “Ocak ayında MERCEK bünyesinde açılan kursa katılarak  teorik ve uygulamalı eğitimler aldık. Emeklerimiz boşa çıkmadı. Gerçekten bize bir iş kapısı doğdu. Eğitimimizi aldık, sonra da belediye bünyesinde şoför olarak çalışıyoruz. Başkanımıza ve belediyemize layık olup, halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlıyorum” ifadelerini kullandı.

“Evimi geçindirecek bir iş sahibi oldum, çok mutluyum”

Daha önce ev hanımı olan Nurbanu Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkan sayesinde iş sahibi oldu. Kursun ardından şoförlüğe başlayan Yıldız, teorik ve uygulamalı saha eğitimleri aldıklarını ifade ederek, “İki aylık eğitimlerden sonra, MERCEK’ten mezun oldum. Burada birebir araçlarla saha eğitimleri de aldık. Araçlarımızın teknik bakımları, özellikle sefer esnasında herhangi bir sorun karşısında ne yapmamız gerektiği, yolcuya hissettirmeden seferi nasıl düzgün bir şekilde tamamlamamız gerektiği öğretildi. Çok da başarılı olduk. Şu anda aracımla ve yolcularla birlikte, seferlerimi sorunsuz bir şekilde tamamlıyorum” diye konuştu.

Bu iş sayesinde çocuklarının ve evinin masraflarına katkı sunduğunu söyleyen Yıldız, “Haziran ayı gibi görevime başladım. Çok mutluyum, evimi geçindiriyorum. Otobüslerimizin son sistem olması da bizim için avantaj. Yolcularımızı, özel birey vatandaşlarımızı daha güvenli, daha sağlıklı, daha konforlu bir şekilde götürebiliyoruz. Çok gururlu ve mutluyum” ifadelerine yer verdi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Tarımsal destekleme ödemesi bugün hesaplara yatırılıyor

İstanbul İSKİ'den Eyüpsultan'a dev yatırım

Antalya’da mobil kuaför tırı öğrencilere hizmette

TBMM'de merkezi yönetim bütçesi görüşmeleri sürüyor

Gebze'de Başkan Büyükgöz’den voleybol takımına moral ziyareti

İlaç Sektörünü Etkileyecek Euro Kuru Güncellemesi

Korsan DiCaprio filmlerine dikkat: Zararlı yazılım riski

Tarımsal destek ödemesi: 2 milyar TL hesaplara geçti

Şanlıurfa’da ulaşımı rahatlatacak beton yol hamlesi

Ankara Kalesi’nde tarih yeniden canlandı, 240 yapı ayağa kaldırıldı

Hafta sonu yurdun batısı yağışlı geçecek

TOBB: 2025’in ilk 11 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı

Büyüyen trafik sorununa çözüm bulmak yerine konserlere bütçe ayıran belediyeye tepki

TCMB verileri: Yatırım pozisyonu açık verdi, rezervler arttı

Tutdere’den Marangozlar Sitesi’ne kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışması

Tunç’tan İmralı açıklaması: ’Özel konut iddiaları asılsız’

Bursa'da Mevlâna vuslat yıl dönümünde anıldı

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın'ın yeni durağı Hürriyet oldu

CHP Bursa'dan Mustafakemalpaşa'da saha çalışması

Rojin Kabaiş Soruşturmasında Kritik Gelişme: Telefon İspanya’da İnceleniyor

100 yıllık tarih Sakarya’da ayağa kaldırıldı

Altındere’de altyapı tamamlandı, üstyapı yenileniyor

İstanbul’da Karatay rüzgârı: Üsse yoğun ilgi

Tüpraş Stadyumu’nda çocuklar için 2 bin toptan yılbaşı ağacı

Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a kapsamlı hizmet atağı

Ücretsiz psikolog ve diyetisyen hizmeti Samsun’da ilgi görüyor

Gebze’de “Chemtrail ve İklim Sözleşmesi” paneli düzenlenecek

Ankara’da aranan 1107 kişi yakalandı

Cizre’de yeni inşa edilen cami sahipsiz kaldı, madde kullanım alanına dönüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Millî Eğitim Müdürlüğü'nden İnceleme

Meslek lisesi öğrencileri, elektrik panosuyla kodlama robotu üretiyor

Kocaeli’nin yerel lezzetleri tanıtıldı

Edirne Keşan'da İnönü İlkokulu'na Milli Eğitim'den inceleme

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR