Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Okullar yarıyıla 'şenlik haftasıyla' girecek

Okullar yarıyıla 'şenlik haftasıyla' girecek

GÜNDEM 9.01.2025 13:28:22 0
Okullar yarıyıla

2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle öğretici zaman geçirmeleri amacıyla 13-16 Ocak tarihleri arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenlenecek.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla geçen yıl okullarda dönem bitimi öncesindeki son hafta öğrencilerin, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını teşvik etmek amacıyla "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" uygulaması hayata geçirilmişti.

Milii Eğititm Bakanlığı'nın resmi internet siteside yer alana haberde bu yılki etkinlikler akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimi de bütüncül yaklaşımla odağa alan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile bütünleşik şekilde güncellendi. Bu kapsamda, faaliyet haftasında öğrencilere çok yönlü gelişimlerinin destekleneceği geniş bir etkinlik yelpazesi sunulacak. 

13-16 Ocak'ta "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında düzenlenecek etkinlikleri, öğretmenlerle öğrencilerden oluşan heyet organize edecek.

Etkinliklerin tümü, Bakanlıkça e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'nde "merkezî etkinlik" olarak tanımlandı. Okullar, "Sosyal Etkinlik Girişi Ekranı/Merkezi Etkinlikler" bölümünden bu etkinlikleri seçerek etkinliği gerçekleştiren öğrenci/öğrencilerin bilgilerini modüle işleyecek. e-Okul Sosyal Etkinlik Modülü'ne yapılan veri girişleri, öğrencilerin sosyal etkinlik içerikli karnelerinde de yerini alacak.

Bilgi yarışmalarından yetenek paylaşım saatine, hitabet oyunlarından sergilere, sosyal sorumluluk çalışmalarından, belgesel ve animasyon gösterilerine birçok etkinliğe yer verilen planlamalarla öğrencilerin hem eğlenmesi hem de öğrenmesi amaçlanıyor. 

Etkinlikler öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edilebilecek

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne uygun güncellenen "Dönem Sonu Faaliyet Haftası Uygulama Kılavuzu"nda, gün gün örnek planlamalar yer aldı.

Okullar, planda yer alan etkinliklerin gününü değiştirebilmekle beraber etkinlik saatlerini okul ve çevre şartlarına göre belirleyebilecek. Faaliyet haftası yürütücü heyeti, örnek etkinliklere ek olarak pek çok oyun ve etkinliği öğrenci, öğretmen, veli ve okul idaresi iş birliğiyle organize edebilecek.

Faaliyet haftasına ilişkin planlama şu şekilde:

13 Ocak Pazartesi:

Yetenek Paylaşım Saati: Gönüllü öğretmen ve öğrenciler, ilgi duydukları alanlarda atölye çalışmaları, sunumlar veya söyleşiler düzenleyecek. İçerikler, okul ve müfredat dışı konulardan oluşacak.

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Münazara": Öğrenciler, sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik oyunlardan biri olan münazara yapabilecek. 

Bilgi Yarışması: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve cevaplar hazırlayacak. Yarışmalar aynı saatte, her sınıfta gerçekleştirilecek.

14 Ocak Salı:

Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Öğrenciler, çeşitli meslek gruplarından uzman konuşmacıların yer alacağı etkinliklere katılabilecek. 

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Roller Tartışıyor": Öğrenciler, "roller tartışıyor" etkinliğinde bir konu üzerine tartışma yapacak.

Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacak. Temel eğitim öğrencileri için MEB'in "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" dijital kitabı kullanılabilecek. 

15 Ocak Çarşamba:

Bir Fikrim Var Saati: Öğrenciler, dünya ve toplumsal konularda bilgi alışverişi yaparak kendi sorumluluklarını tartışacak.

Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Hitabet Yarışı": Her sınıftaki öğrenciler arasında, "hitabet yarışı" düzenlenecek.

Belgesel ve Animasyon Gösterimi: Öğretmenler ve okul idaresi tarafından yaş düzeyine uygun belgesel veya animasyonlar gösterilecek.

16 Ocak Perşembe: 

İyiliği Paylaş Saati: Öğrenciler, yaptıkları bir iyiliği paylaşarak iyilik yapma kavramı üzerine konuşacak. 

Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları: Her sınıf düzeyinde "kelime oyunları" düzenlenecek. 

Sergi: Dönem boyunca yapılan çalışmalar, dergi ve gazete tasarımları, fotoğraf veya resim kulüplerinin çalışmalarından oluşan sergiler açılacak.

Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecek. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin uygulandığı ilkokul 1. sınıflarda ise karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerilerini de içeren "gelişim raporu" uygulamasına geçilecek.

Yorum Ekle

AKOM’dan Konya’ya şivlilik uyarısı

14 Batı ülkesi işgalci rejimin Batı Şeria'daki yerleşim planını kınadı

Motosikletle trafiği tehlikeye atan sürücüye 46 bin lirayı aşan ceza

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

TERME TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN ANKARA’DA STRATEJİK TEMAS EKONOMİ POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI, TERME’NİN VİZYONU GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Tartışmalı İddialar Gölgesinde Bir Görüşme

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, MedyaBerlin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekşi’yi kabul etti

Güçlü bir lider

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

Türkiye Barolar Birliği: Saran’ın gözaltı işlemi hukuka aykırıdır

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR