Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Molla Şenlik: Dünyevi yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı girelim

Yaklaşan Ramazan ayının önemi, yapılması ve arttırılması gereken ibadetler ile yapılacak ibadetlerin fazileti hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, şeytanların zincire vurulduğu bu ayda günahlardan arınmak için nefsin de terbiye edi

GENEL 25.02.2025 13:50:27 0
Molla Şenlik: Dünyevi yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı girelim

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına sayılı günler kaldı. İslam dünyası Ramazan-ı Şerif'e erişmenin mutluluğunu yaşıyor. Peki, bu mübarek ayda yapılması gereken ibadetler nelerdir? Ramazan, insana nasıl bir maneviyat kazandırıyor? Müminler bu özel ayı nasıl değerlendirilmeli?

İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, Ramazan ayı ile ilgili İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Ramazan ayının fırsat bilinerek nasıl değerlendirilmesi gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, dünyanın dert ve kederinden yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı olarak girilmesi gerektiğini vurguladı.

Şenlik, "Bilindiği üzere bir Ramazan ayının daha gölgesi üzerimize düşmüş bulunuyor. İnşallah-u Teala bu Ramazana hazırlıklı olarak girmeye çalışacağız. Ramazan bizim için bir fırsattır, ümmetin ayıdır. Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam 'Allah Celle Celalühü bu ayı ümmetime ikram olarak vermiştir' diye buyurmuştur. Çünkü Kur'an bu ayda nazil olmuştur. Çok kıymetli gördüğümüz Kadir Gecesi bu ayın içindedir. 'Ramazan ayı öyle bir aydır ki Allah onda Kur'an'ı indirmiştir' buyuruluyor. Bu sebeple Ramazana girerken bu ayı bir fırsat bilerek, gönlümüzü ona açarak günah yükümüzden kurtulmak, dünyanın dert ve kederinden yükümüzü hafifletmek için Ramazana hazırlıklı olarak girelim. Ramazanı hoş karşılayalım. " şeklinde konuştu.

"Ramazan geldi, önümüze bir fırsat açıldı"

"Ramazan Ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır." hadisini hatırlatarak sözlerine devam eden Molla Şenlik, "Bazı akidesi zayıf veyahut ameli eksik olan insanlar Ramazandan sıkılabilir, bir bela gelip çatarcasına 'Yine Ramazan geldi' söylemi yerine 'Elhamdülillah Ramazan geldi, önümüze bir fırsat açıldı' denilmeli.  Peygamberimiz Aleyhissalatu Vesselam, 'Eğer insanlar Ramazan'da kazandıkları hayr-u hasenatın mükafatını bilmiş olsalardı bütün yılın Ramazan olmasını isterlerdi' diye buyurmaktadır. Çünkü Ramazanda öyle bir hayır kapıları açılıyor, Allah'ın lütfu yaklaşıyor ki her taraftan bizi kuşatıyor. Allah bu ayda şeytanları zincirlere vurur, cennet kapılarını sonuna kadar açar, cehennem kapılarını kapatır ve lütfunu bol bol ihsan eder. Ondan dolayı Ramazana hazırlıklı olarak girelim." ifadelerini kullandı.

"Ramazanda çokça Kur'an okuyalım ve üzerinde tevekkül edelim"

Konuşmasının devamında Ramazan ayının kardeşlik ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayan Molla Şenlik, sıla-i rahimin önemine şu sözlerle değindi:

"Bu ayda nazil olmuş olan Kur'an-ı Kerim'i çok çok okuyalım. İmkânımız varsa mukabelelere katılalım. Böyle bir imkânımız yoksa da mutlaka her gün en az bir cüz Kur'an-ı Kerim okuyalım. Fazlası için zaten bir sınır yok, kimin gücü neye yetiyor, ne kadar imkânı varsa… İlk inen ayetlerde belirtildiği gibi Allah'ın adıyla okumamız lazım ve Kur'an'a gönlümüzü açmalıyız. Bu ayda kardeşlik ve muhabbete ihtiyacımız vardır, ki bu ay muhabbet ve kardeşlik ayıdır. Çünkü bu ayda aramıza fitne-fesat sokacak unsurlar bertaraf edilmiş, şeytanlar bağlanmıştır. Biz de kendi nefsimizi bağlarsak mesele biter. Nefsimizin içindeki şeytanı da oruçla bağlamamız lazım. Oruçlu bir insan orucun sevabını zayi etmemek için yüzüne, kulağına, diline ve gönlüne oruç tutturması gerekir. Yalan söylemez, hile yapmaz, hakaret kelimesini kullanmaz, dedikodu etmez; birileri ona sataşsa dahi Aleyhisselatu Vesselam'ın buyurduğu üzere 'Ben oruçluyum' desin. Yani 'Seninle uğraşacak zamanım yok' desin."

"Gazze’de açlıkla pençeleşen insanlara karşı infak duygularımız yüksek olmalı"

Ramazan ayında başta Filistin ve Gazze olmak üzere yurt içi ve yurt dışında bulunan ihtiyaç sahiplilerinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Molla Şenlik, "Ramazanda yapılacak birtakım önemli vazifelerimiz vardır, bunlara son derece dikkat edelim. Bütün müminlere tavsiyem Ramazana bir gönül hoşluğuyla girmeleri ve ikincisi de eli açık olmaları, hayır-hasenatta bulunmalarıdır. Özellikle darda ve fakr-u zaruret içinde olan Gazze, Filistin, Afganistan gibi Afrika çöllerinde açlıkla pençeleşen insanlara karşı infak duygularımızın yüksek olması lazım. Peygamberimiz Aleyhisselatu Vesselam Ramazan ayı gelince infakta öyle bir süratli olurdu ki Hazreti Aişe validemizin ifadesiyle 'Hızlı esen rüzgârdan daha hızlı olarak hayır-hasenat yapardı'. Biz de onu takip edelim. "dedi.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin yaklaşmakta olan Ramazan ayını tebrik eden Molla Mehmet Şenlik, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Bu vesileyle Ramazan'ı Şerif'in bütün ümmete hayırlı uğurlu olmasını; sofralarımıza bolluk, gönüllerimize huzur, toplumumuza barış ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan diliyorum. Allah Ramazanımızı şimdiden mübarek eylesin." (İLKHA)

Yorum Ekle

Hindistan, Pakistan'a giden suyu kesti

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ AFYON’DA MASAYA YATIRILDI

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlere vefa

“Sudan Halkı ile Dayanışma Günü” etkinliği gerçekleşti

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

CGTN: Çin, Hainan Serbest Ticaret Limanı'nda ada genelinde kapılarını dış dünyaya nasıl daha fazla açıyor?

Manisa'da 4 milyon TL'lik bozulmuş kokoreçe imha!

TİMBİR heyetinden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım’a ziyaret

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

ANTALYA DA SÜPER ORGANİZASYON TTB.2026.Kadir Hıdır

Tekkeköy ve Çırakman Mahalleleri İmar Planı Değişikliği Askıya Çıkarıldı

İstanbul Merkezli Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Operasyonu: 5 İlde Eş Zamanlı Baskın

ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR