Bugün, 17 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14171,42%-0,88
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,25% 0,09
  • GRAM ALTIN

    5885,65% -0,38
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,00

Mersin'de tencereler dayanışma için kaynıyor

Mersin'de tencereler dayanışma için kaynıyor

GÜNDEM 22.07.2025 09:41:21 0
Mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilikte örnek gösterilen hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mersin merkez ve Tarsus’taki Aşhanelerde tencereler yurttaşlar için kaynamaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, sosyal belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu Türkiye’ye örnek hizmetler, Mersinli yurttaşların büyük takdirini topluyor. Mersin’in Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinin merkez mahallelerinde sağlık problemleri ya da yaşlılık sebebiyle yemek yapmakta güçlük çeken ihtiyaç sahibi yurttaşlara hafta içi 5 gün, günde 1 öğün olmak üzere hanelerine ücretsiz sıcak yemek ulaştırılıyor. Sosyal belediyecilik alanında tarih yazmaya devam eden Mersin Büyükşehir, yurttaşlara sunmuş olduğu evde yemek hizmeti ile yüzlerde tebessüm, gönüllerde hoşluk bırakıyor. Aşhanelerde pişirilen yemekler; 65 yaş üstü, yaşlı, engelli, evde yemeğini kendisini yapamayan, hasta, kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlara yemekler ulaşıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİ, YURTTAŞLARA NEFES ALDIRIYOR

Alım gücünün her geçen gün azaldığı bugünlerde, Büyükşehir’in sosyal belediyecilik alanında adından söz ettiren hizmetleri, yurttaşlara adeta nefes aldırıyor. Ekonomik darlığın devam ettiği günümüzde, market çantalarını bile doldurmakta zorlanan dar gelirli yurttaşlar, Büyükşehir’in imkânları ile sofralarını dolduruyor. Sıcak, lezzetli ve özenle pişmiş yemekler, yurttaşları memnun ediyor. Büyükşehir’in 2 aşhanesinde, usta aşçılar tarafından binbir emekle pişirilen en lezzetli yemekler, ardından steril bir şekilde özenle paketlenip dağıtıma hazırlanıyor. Yurttaşlar, evlerine kadar ulaştırılan bu hizmet sayesinde, Büyükşehir’in her alanda yurttaş odaklı hizmetler uygulamaya koyduğunu bir kez daha görüyor. Büyükşehir’in tenceresi her daim paylaşım için kaynıyor. Ayrıca, ‘birizberaberiz.org’ üzerinden bağışlanan etler de pişen yemeklerde kullanılırken, bu sayede yardımseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında da güzel bir köprü kurulmuş oluyor. Hizmetten faydalanmak isteyen yurttaşlar, başvuru için Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi ile iletişime geçebilirler.

YAŞAR: “SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL HİZMETLERİNİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR OLARAK UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, Mersin merkez ve Tarsus’ta hizmet veren Aşhanelerde pişirilen yemeklerin bir kısmının, haftanın 5 günü evinde yemek yapamayan, hasta, yaşlı ve özel gereksinimli bireylere ulaştırıldığından söz etti. Yaşar, “Vatandaşlarımız Alo 185 Teksin Çağrı Merkezi üzerinden başvuru oluşturabiliyorlar. Bu başvurular sonucunda sosyal hizmet uzmanlarımız ve sosyologlarımız hane incelemesi yapıyor. Bu vatandaşlarımızın evlerini ziyaret edip, yemek pişirme koşullarının olup olmadığına, tek başlarına yemek pişirip pişiremeyeceklerine bakıyorlar ve çevresel koşullarını değerlendiriyorlar. Bu değerlendirmelerden sonra evde yemek hizmetimiz başlıyor. Aşhanedeki dağıtım personelimiz paketlenmiş yemekleri tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Toplam 1900 civarında haneye yaklaşık 2 bin 700 yemek ulaştırıyoruz” dedi.

Yurttaşlardan aldıkları olumlu geri dönüşler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yaşar, “Vatandaşlar Başkanımıza dualarını eksik etmiyorlar. Bir öğün yemek, onların hayatında çok büyük bir yer kaplıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel hizmetlerini Mersin’de biz Büyükşehir Belediyesi olarak uygulamaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle

Büro Memur-Sen Adıyaman Şubesi 2026 yılı yol haritasını belirledi, talepler masaya yatırıldı - Videolu Haber

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

2025’te yaklaşık 3 milyon Afgan hukuka aykırı olarak sınır dışı edildi

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

ÜNAL ÜSTEL VASITASIYLA TÜFEKÇİ'YE PEŞKEŞ ÇEKİLEN ORTAKÖY SPOR KULÜBÜ KULLANIMINDAKİ HAZİNE ARAZİSİNİN ŞOK EDİCİ ÖYKÜSÜNÜ ANLATMAYA DEVAM EDİYORUM -2

Turkmenistan hosted the international forum on peace and trust

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Kâhta Devlet Hastanesi’nden Tarihi Adım: TRUS-BX İlk Kez Uygulandı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

Erzurum’da Stadyum Belirsizliği Tepki Çekiyor: “Oylamayı Bırakın, Net Adım Atın”

MHP den Erzurum birlikteliği istişaresi

Anahtar Parti’den MMO Erzurum’a Sanayi ve İstihdam Ziyareti

Bakanlardan okullarda 'yerli değer' vurgusu

Akademik Başarı Tesadüf Değildir: Öğrencileri Ayıran Görünmez Farklar

Büyükşehir’de Hizmet İçi Afet Farkındalık Eğitimi

İstanbul Büyükşehir, Gençleri ALES ve DGS’ye Hazırlıyor

İstanbul Büyükşehir gençleri ALES ve DGS'ye hazırlıyor

Fotoğraf tutkunlarına 8 temalı eğitim programı

Bursa Büyükşehir'de hizmet içi afet farkındalığı

İzmir Büyükşehir öğrencinin yanında

İzmir Bornova'da Kent Bostanı’nda uygulamalı ekoloji eğitimi

Eğitimde yeni rekabet kuralı: Marka olmak

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR