Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

Manisa'da ortak akıl ile çözüm zamanı

Manisa'da ortak akıl ile çözüm zamanı

GÜNDEM 5.02.2025 12:12:34 0
Manisa

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, kent genelindeki sorunları yerinde tespit etmek ve ortak akılla çözüm üretmek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret eden Başkan Zeyrek, kooperatif başkan ve yönetimi ile bir araya geldi.

MANİSA (İGFA) - Esnafların, üreticilerin ve kooperatiflerin taleplerini doğrudan dinleyerek ortak akılla çözüm yolları geliştirme anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Zeyrek, “Manisa için en doğru kararları ortak akılla almak, şehrimizin her kesiminin ihtiyaçlarına duyarlı bir yönetim anlayışı benimsemek önceliğimiz. Kooperatifimiz, kent ekonomisi için önemli bir yapı. Sorunları birlikte değerlendirmek, çözüme hızlıca ulaşmak adına buradayız” dedi.

“SİZE BİR SÖZÜM VARDI”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru ve yönetimiyle görüştü. Ferdi Zeyrek, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi verip kooperatifle ilgili yapılabilecek düzenlemeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Daha önce verdiği ziyaret sözünü yerine getirdiğini hatırlatan Başkan Zeyrek, “Size bir sözüm vardı, geç olmadan yerine getireyim dedim, ziyaretinize geldim. Yolların durumu konusunda Fen İşleri Dairesi ile gelirken görüştüm. Önümüzdeki hafta keşif yapacaklar. Biz bu kaynakları kendi cebimizden değil, halkımız için harcıyoruz. Kentimize en iyi şekilde hizmet etmek bizim sorumluluğumuz. Kooperatifimizin taleplerini biliyoruz; yol düzenlemeleri, yangın güvenliği gibi konularda gereken adımları atacağız” diye konuştu.

Bakan Zeyrek, ziyaret sırasında Genel Sekreter Yardımcısı, MASKİ Genel Müdürü ve Fen İşleri Dairesi Başkanı ile görüşerek, kooperatifin ihtiyaçlarının tespit edilip giderilmesi yönünde talimat verdi.

“SİZİN BİZİMLE İLGİLENECEĞİNİZİ BİLİYORUM”

Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bugüne kadar kendileriyle yeterince ilgilenilmediğini belirtti. “Ben, sizin bizimle ilgileneceğinizi biliyorum. O yüzden bu kelimeleri size kullanıyorum. Manisa, Türkiye’nin gözbebeği şehirlerinden biri. Ancak ne yazık ki yerel taşımacılar olarak hak ettiğimiz desteği alamıyoruz. Dışarıdan gelen firmalar, bizlerin payından alıp kendi şehirlerinde harcıyor. Bunun nedeni, yetkililer bizi desteklemiyor, arkamızda durmuyorlar. Oysa biz burada üretimi ve ekonomiyi destekleyen bir yapıdayız. Bizler fırsatçı kooperatif değiliz, 1 liralık işe 10 lira almıyoruz. Haksız rekabetin önüne geçmek için yerel esnafın korunmasını istiyoruz, sizden desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

YANGIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEM ÇAĞRISI

Kooperatifin en önemli sorunlarından birinin de yangın güvenliği olduğuna dikkat çeken Baru, “Son dönemde burada üç aracımız yandı. Bu tür risklere karşı daha güçlü önlemler alınmalı. Yangın istasyonu gibi çözümler, hem bizleri hem de çevremizi koruyacaktır” ifadelerini kullandı. Başkan Zeyrek, bu konuda da gerekli çalışmaların başlatılacağını belirterek, ilgili birimlerin bölgeye yönlendirilmesi için talimat verdi. 

“SİZİN GİBİ ÇALIŞKAN BİR BAŞKANIN ARKASINDAYIZ”

Kooperatif Başkanı Fahrettin Baru, Başkan Zeyrek’in ziyaretinin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, “Allah, bazı insanlara elektrik veriyor. Siz de o insanlardansınız. Hiçbir partiye mensup değilim, burada her düşünceden insan var. Ne mutlu bize, sizin gibi bir başkana sahip olduğumuz için. Başarılarınızın devamını Allah’tan niyaz ederim. Çalışan bir başkan olduğunuz için sizin arkanızda duracağız” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Zeyrek ve kooperatif yönetimi, Manisa’da taşımacılık sektörünün daha güçlü hale gelmesi adına atılabilecek adımları değerlendirdi.

Yorum Ekle

Sakarya'da bağlantı yolunda üstyapı çalışmaları hız kazandı

Trabzon’da ekolojik köprü tamamlandı

Belediye Başkanı Taşkın: Yeniden inşa sürecinde esnaf ve vatandaşların görüşleri önemli bir yol göstericidir

İşgalciler Ramallah'ın kuzeyinde 1200 konutluk yeni işgal adımı atıyor

Erdemoğlu Holding, Gaziantep’in Yıldızları arasında ödül aldı

Asgari ücret için üçüncü toplantının gün ve saat belli oldu!

Eskişehir’de minik eller doğayla buluştu

Batman emniyetine 151 yeni araç

Türkiye’nin ham çelik üretimi arttı

Şırnak eczacı odası, Diyarbakır’da eczacı odaları ile buluştu

Mekke’de Türkiye kafilesine otobüs çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu satışından aranan şahıs yakalandı

Mahinur Özdemir Göktaş:’ Çocukların dijital güvenliği tüm dünyanın ortak sorumluluğu’

Tuncay Kaya’dan bilirkişi raporlarına tepki: ‘Gerçek sorumlular göz ardı ediliyor’

BİK'ten internet haber siteleri için ilan ve reklam yayımlama kılavuzu

Adıyaman’da uyuşturucu taciri yakalandı

Kocaeli’yi anlatan en iyi kareler belli oldu

Bursa'da Saadet Partili kadınlardan 'yerli üretim' vurgusu

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün

Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı’dan Genç ASM’ye ziyaret

İşgalciler el-Halil'de baskınlarını artırdı: 22 Filistinli esir alındı

Sakarya BB PRO Team 2026 kadrosunu açıkladı

Havayolu Gümrük İşlemleri 2026’da Tamamen Dijitalleşiyor

Bakan Bolat: Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmi 8 milyar dolara ulaştı

Bakan Güler, Libya Genelkurmay Başkanı Al-Haddad’ı kabul etti

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Rektör Dağlı’dan Gaziantep’in kurtuluşunun 104’üncü yılı mesajı

Balıkesir'de Susurluk Atatürk Parkı yenileniyor

Antalya Manavgat’ta sinyalizasyon yenileme hamlesi

Başdeğirmen'den taraftara sağduyu çağrısı: "Bu takım hepimizin"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR