Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

GENEL 2.12.2025 17:54:37 0
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Engelsiz bir Malatya için çalışıyoruz

Başkan Er yayımladığı mesajda, “Bugün, hepimizin ortak sorumluluğunu yeniden hatırladığımız, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını güçlendirmek, haklarını korumak ve yaşamın her alanında eşit fırsatlar sunmak için irademizi tazelediğimiz özel bir gündür.” dedi.

Engelleri kaldıran gerçek gücün gönüllerdeki sevgi olduğunu belirterek, projelerini engelsiz bir şehir anlayışıyla şekillendirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, mesajına şöyle devam etti:

"Engelli bireylerin toplumsal hayata eşit ve etkin katılımını destekleyen hizmetleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Engelleri birlikte aşmak, daha kapsayıcı ve eşit bir toplum inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, sadece farkındalık oluşturmak değil, aynı zamanda empati kurmak, erişilebilirliği artırmak ve tüm bireyler için yaşamı daha yaşanabilir kılmak adına önemli bir gündür.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın her alanında aktif ve üretken bireyler olarak yer alabilmeleri için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyor ve engelsiz bir şehir anlayışıyla projelerimizi şekillendiriyoruz. Bu doğrultuda Yeşiltepe bölgesinde yer alan Engelsiz Yaşam Merkezimizin ikinci etabının temelini geçtiğimiz günlerde attık. Yeni merkezimizde basketbol sahaları, voleybol sahaları, atölyeler ve kurs alanları yer alacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerimizde ücretsiz EKPSS kurslarımızda birçok engelli kardeşimiz memur olarak atandı. Aynı zamanda sanat atölyelerimizde öğretmenlerimiz ile birlikte engelli kardeşlerimiz için etkinliklerimizi yapıyoruz.  Binlerce engelli vatandaşımızı evlerinden alarak günlük ihtiyaçlarını güvenli bir şekilde karşılamaları için taşımalarını yapıyoruz. Engelli kardeşlerimize medikal malzeme desteği sağlarken, Alzheimer hastalarımız için takip cihazı, işitme engelli annelerimiz için titreşim cihazı ve işitme engelli aileler için ışıklı zil sistemi gibi vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz.

Engelli kardeşlerimizin günlük hayatta daha fazla yer almaları için yeni bir eğitim merkezini de önümüzdeki günlerde açacağız. Battalgazi İlçesi Hanımınçiftliği Mahallesinde Özel Eğitim Merkezimizi inşallah faaliyete geçireceğiz."

Er, mesajının devamında, "Toplumumuzda sağlıklı bir engellilik bilinci oluşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bizler biliyoruz ki, bir şehir ancak tüm sakinleriyle birlikte güzeldir. Bizler de hizmetlerimizi 'İnsanı Merkeze Alan' bir yaklaşımla planlıyor ve hayata geçiriyoruz. Ancak unutmayalım ki gerçek anlamda 'Engelsiz Bir Toplum' devletin ve belediyelerin çabaları kadar, toplumun tamamının duyarlılığı ile mümkün olur. Birbirimize göstereceğimiz anlayış, saygı ve dayanışma, atacağımız en büyük adımdır. Engelleri kaldıran gerçek güç, gönüllerdeki sevgidir." diye ekledi.

Başkan Er, mesajının sonunda, "Bu vesileyle, şehrimize değer katan tüm engelli bireylerimize, onların yaşam mücadelesine eşlik eden ailelerine, özveriyle çalışan öğretmenlerimize, gönüllülerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Her biriniz, dayanışmanın ve umut olmanın en güzel örneğini sergiliyorsunuz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, farkındalığın artmasına, engellerin azalmasına vesile olmasını diliyorum. Bizler, sizlerin yanında olmaya ve daha adil, daha erişilebilir, daha yaşanabilir bir şehir için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorum Ekle

Gazeteci Turhan akşen DİKKAT Çeken MESAJ

Rusya ile Venezuela'dan Karayipler görüşmesi

TERME KIR KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI

Zelenskiy: Savaşı sona erdirmek için barış planı mevcut

Rusya: Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin, Rusya ile ABD arasındaki diyaloğu baltalamaya çalışıyor

İzmir açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

ABD, Karayipler'deki deniz üssünü yeniden faaliyete geçirdi

Kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze'ye insani yardımların girişine getirilen engellemeler kaldırılmalı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri tanıtıldı

Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi

THY, Erivan'a direkt seferlere başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR