Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Küçük topraklardaki küçük bir grup insan ABD ve İsrail'i felce uğrattı

Ayetullah Hamaney, İsrail'in Gazze'deki hedeflerine ulaşma konusundaki başarısızlığını vurguladı

DÜNYA 10.01.2024 11:57:00 0
Küçük topraklardaki küçük bir grup insan ABD ve İsrail

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney, Kum Eyaletinden çok sayıda insanla görüştü. Toplantı, Kum halkının baskıcı Pehlevi rejimine karşı tarihi ayaklanmasının 46. yıldönümünde 9 Ocak 2024'te İmam Humeyni Hüseyiniye'de gerçekleşti.

Toplantıda Kerman'daki acı patlamayla ilgili konuşan Ayetullah Hamaney, şunları kaydetti: "Kerman'da yaşanan bu üzücü, trajik olay nedeniyle [İran] milleti, kelimenin gerçek anlamıyla büyük bir acıya maruz kaldı. Başkalarını suçlamakta ısrar etmiyoruz. Ama biz bu trajedinin asıl suçlularını ve perde arkasındakileri bulup ezme konusunda ısrarcıyız. Sayın yetkililerimiz bu konuda çalışmakla meşgul. Ben onların ne yaptığını çok iyi biliyorum. iyi iş. İyi iş çıkarıyorlar. İnşallah, onlar [yetkililer] onları [suçluları] yaptıklarından dolayı cezalandırabileceklerdir."

İslam İnkılabı Rehberi, Gazze meselesine de dikkat çekerek, Gazze'de gelişmelere ilişkin bilinçli kişilerin yaptığı öngörülerin yavaş yavaş gerçekleştiğine dikkat çekti.

"Bu alanda Filistin Direnişinin galip geleceği, mağlup olan tarafın ise şeytani ve lanetli Siyonist rejim olacağı öngörülüyordu. Bugün bu öngörü gerçek oluyor."

Gazze'deki üç aylık Siyonist suçlar ve çocuk öldürme dönemini, tarihte sonsuza dek kazınacak unutulmaz bir olay olarak gördü, "Bu rejim yok edildikten ve Dünya'nın yüzünü sildikten sonra, bu suçlar unutulurlar, tarihe geçerler. Birkaç hafta içinde binlerce çocuğu katlettiler. Ancak Filistin halkının sabrı ve direnişi onları geri çekilmek zorunda bıraktı."

Ayetullah Hamaney, Siyonist rejimin yaklaşık 100 günlük suç işleme süreci boyunca yenilgi ve başarısızlığının açık işaretlerine dikkat çekti.

"Hamas'ı ve Direniş'i yok edeceğimizi ve Gazze halkını yerinden edeceğimizi söylediler. Ancak bunu başaramadılar ve bugün Siyonist rejim tükenmiş, aşağılanmış ve düşmanlarla doluyken Direniş güçlü, dinç ve tamamen hazırlıklı olmayı sürdürüyor. pişmanım. Siyonist rejimin gerçek mahiyeti açığa çıktı" dedi.

İslam İnkılabı Rehberi, bu rekabeti değerli bir ders olarak nitelendirerek, zulme, baskıya, kibire ve gasplara karşı durmanın önemine vurgu yaptı.

Direniş'in güncel ve hazırlıklı kalması, asla düşmanın aldatıcı taktiklerinin tuzağına düşmemesi gerektiğini vurguladı. "Direniş, Tanrı'nın yardımıyla mümkün olan her yerde ve zamanda düşmanı hedef almalı ve vurmalıdır" diye ekledi.

Gazze halkı tarafından sergilenen sabrı ve kararlılığa övgüde bulunarak, "Sabırları ve esneklikleri ile, küçük bir topraktaki küçük bir grup insan ABD'yi tüm övgüleri ve ayrıca asılı olan Siyonist rejimle sakatladı. Birleşik Devletler."

Ayetullah Hamaney, "İnşallah bir gün gelecek ki, İran milleti ve Müslüman milletler, sabrın, metanetin ve Allah'a imanın, dünyayı saran düşmanlara ve şeytanlara karşı zaferine tanık olacaklar."

Toplantıda İslam İnkılabı Lideri Kum'dan da söz ederek burayı "isyan, ilim ve cihat şehri" olarak nitelendirdi. Bu şehrin dindar vatandaşlarının 9 Ocak 1978'de kendiliğinden ayaklanmasının kalıcı derslerine işaret ederek şunları kaydetti: İmam Humeyni aleyhindeki makale, halkın büyük olayları etkileme gücünün kanıtıdır.”

Ayetullah Hamaney, Kum halkının ayaklanmasından sonraki bir yıl içinde ortaya çıkan bağımlı ve baskıcı tağut rejiminin devrilmesini, halkın oradaki varlığının somut bir sonucu olarak değerlendirdi.

Ayrıca Kibirli Cephe'nin İran'da uyguladığı stratejiyi de detaylandırdı. ABD ve Siyonist rejimin, İmam Humeyni'nin halkı olaya dahil etme ve onları çaba ve mücadelelerinde güçlendirme stratejisinin karşı ucunda yer aldığını belirtti. Bunun yerine, "'İran halkını devre dışı bırakma' yönündeki büyük stratejiyi benimsediler ve bugün bile bu politikayı sürdürmeye devam ediyorlar." dedi.

Devrimin Lideri, insanların önemli olaylara katılımını küçümseme girişimini, düşmanın onları kenara itme hilelerinden biri olarak değerlendirdi. Bu düşmanlığın nedeninin İran'ın ilerlemesinin, prestijinin ve bölgede önemli bir güç olarak ortaya çıkmasının ardındaki etkenleri anlamaları olduğunu söyledi. Bu, bölgedeki Direniş güçleri aracılığıyla sistem için benzersiz bir stratejik derinlik oluşturulmasının yanı sıra darbeler, dayatılan savaşlar ve güvenlik planları gibi çeşitli komploların başarısızlığa uğramasını da içeriyor. Lider, İran halkının çeşitli çabalara aktif katılımının bu başarıların anahtarı olduğunun altını çizdi.

Ayetullah Hamaney, "dünya güçlerinden, ABD'den ve Siyonist rejimden insanları korkutmak için korku taktikleri kullanmanın" insanları kenara itmeye yönelik başka bir strateji olduğunun altını çizdi. "Eğer İran halkı herhangi bir güçten, İslam Cumhuriyeti'nden korkmaya yenik düşerse." varlığı sona erecekti. Üstelik bölgeyi hakimiyet altına aldığını ve yönettiğini iddia eden güçlerin birçoğu artık İran milletinden korkuyor" diye konuştu.

Lider, bireyleri resimden uzaklaştırmak için çeşitli stratejilere başvurulduğunu ve bunlardan birinin yabancı medyanın insanları, özellikle de genç nesli umutlu bir geleceğe umutla bakmaktan caydırmak için yaptığı girişimleri içerdiğini kaydetti.

Ayetullah Hamaney, sahneyi insanların müdahalesinden temizlemek için kullanılan bir başka taktiğin de "halk arasında nifak ve ayrılık yaratmak" olduğunu kaydetti. Bu stratejiyi açıkladıktan sonra, bu planlara karşı koymanın anahtarının halkın siyasi, ekonomik, seçimle ilgili ve hatta güvenlik konularıyla aktif olarak ilgilenmesi olduğunun altını çizdi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

Kepez’in Mir Mehmet Selim Unat Taziye ve Semt Evi hizmete açıldı

Kars’ta tarımın geleceği konuşuldu: "FAO Talks" gençlerle buluştu!

Digor’da gençlerin sağlık vizyonu yarıştı: Büyük finalde ödüller sahiplerini buldu!

105. sıradan Türkiye birinciliğine: Yeşilay Kars Şubesi’nden tarihi başarı

Kars 36 Spor, Siirt Kurtalan Spor’u 4-0 mağlup ederek gövde gösterisi yaptı

Bursa'da kültür ve kardeşlik köprüsü

Düzcespor-Tokatspor maçından gol sesi çıkmadı

Aydın’da ÜNİDES destekli Toprakla Büyüyoruz Projesi hayata geçti

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

TBMM’de Bütçe Maratonu: 2026 Bütçesi’nin kritik maddeleri kabul edildi

Kars, "Veliaht" dizisiyle ekranlara Taşınıyor: Vali Polat ekibi kabul etti

Ağasarlı evladımızdan Türkiye ikinciliği gururu

“Türkiye’de barış nasıl tesis edilir?” Van TSO’da masaya yatırıldı

Saadet Partisi’nden ‘Yerli Ürünümüz Hamsi Etkinliği’

Daşdöner’den esnafa yakıt müjdesi”

Kaş’ta kış ortasında dolu

Serik’te itfaiyeden hayat kurtaran müdahale

Antalya Gazipaşa’da yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı

Kars Belediyesi’nde "Sıfır Bütçe" ile büyük başarı: Başkan Senger’den anlamlı ödül

Sarıkamış’ta büyük anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Kars Kuyumcular Derneği’nde İlhan Soylu ile "Yola Devam"

Sarıkamış şehitleri anısına hamleler yapılacak: Dev turnuva başlıyor!

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilara Özbek Yılmaz, hasta kabulüne başladı

Vali Ziya Polat Kars sokaklarında esnafa bereketli kazançlar diledi

Güdül’de Türk Sanat müziği korosu çalışmalara başladı

Kristal Karlar Diyarında dev organizasyon: FIS Sarıkamış Cup başlıyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR