Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Konya'da Karatay Kültür Merkezi hizmete girdi

Konya'da Karatay Kültür Merkezi hizmete girdi

GÜNDEM 22.10.2025 19:46:43 0
Konya

Konya Karatay Belediyesi tarafından Çimenlik Mahallesine kazandırılan ve toplamda 250 milyon TL’ye mal olan Karatay Kültür Merkezi’nin resmi açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla yapıldı.

KONYA (İGFA) - Konya Karatay Kültür Merkezi’nin çok değerli bir yatırım olduğunu söyleyen Bakan Göktaş, merkezin hayırlı olmasını diledi. Katılımlarından dolayı Bakan Göktaş’a teşekkür eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise “Bu eser, aileyi güçlendiren ve şehrimizin sosyal yaşamına değer katan önemli bir buluşma noktasıdır.” dedi.

Modern mimarisi ve sosyal donatı alanlarıyla dikkat çeken Karatay Kültür Merkezi, şehrin kültürel ve sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak. 2025 “Aile Yılı” kapsamında tamamlanan merkez; nikah salonları, çok amaçlı salon ve sergi alanlarıyla vatandaşların özel günlerinde ve sosyal etkinliklerinde kaliteli hizmet vermeyi amaçlıyor.

4 bin 110 metrekarelik alana kurulan merkezde, 157 ve 73 kişilik iki nikah salonu, 400 kişilik çok amaçlı salon ve sergi salonu, 72 araçlık otopark bulunuyor. Kültür Merkezi; bahçedeki peyzaj düzenlemeleri, açık hava fotoğraf çekim alanlarıyla çiftlere fotoğraf ve etkinlikler için de estetik ve konforlu bir ortam sunacak. Toplam 250 milyon TL yatırım maliyetiyle hayata geçirilen merkez, 2025 “Aile Yılı” kapsamında vatandaşların hizmetinde.

KILCA: HEMŞEHRİLERİMİZE AŞKLA HİZMET ETMEYİ ŞEREF SAYIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay’ın geleceğine umut, şehir kültürüne ise yeni bir nefes katacak olan Karatay Kültür Merkezi ve Yeni Nikâh Salonu’nun ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Başkan Kılca, AK Parti belediyeciliğinin hizmet odaklı bir anlayış olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi; “AK Parti belediyeciliği, söze değil esere dayanan, vaatle değil hizmetle tanınan bir anlayışın adıdır. Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aşkla koşan yorulmaz’ anlayışını rehber edinerek hemşehrilerimize aşkla hizmet etmeyi en büyük şeref sayıyoruz.”

AİLE YILI’NDA AİLEYE ARMAĞAN BİR ESER KAZANDIRDIK”

Hasan Kılca, Karatay Kültür Merkezi’nin 2025 “Aile Yılı” kapsamında hayata geçirildiğini belirterek, eserin aile odaklı vizyonun bir yansıması olduğunu ifade etti. Kılca; “Cumhurbaşkanımızın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ ilan etmesi, bizim için de önemli bir dönüm noktası oldu. Çünkü biz biliyoruz ki güçlü şehirlerin temeli güçlü ailelerle atılır. Bu anlamda bugün açılışını yaptığımız yeni nikâh salonlarımız; sevginin, sadakatin, huzurun ve bir ömürlük birlikteliklerin kapısı olacak inşallah.” dedi. Kılca Karatay Belediyesi olarak 2025 Aile Yılı kapsamında nikâh salonlarını ücretsiz hizmete sunduklarını belirterek, “Bu kapsamda 2025 yılında 2 bin 120 nikâh organizasyonuyla genç çiftlerimizin mutluluğuna ortak olduk.” diye konuştu.

HER HİZMETİMİZİN ORTAK PAYDASI AİLEDİR”

Başkan Kılca, Karatay Belediyesi’nin tüm çalışmalarının merkezinde aile kurumunun yer aldığını vurgulayarak; “Aileyi güçlendiren, huzuru ve dayanışmayı büyüten projeleri hayata geçiriyoruz. ‘Hoş Geldin Bebek’ projemizle ailelerimizin sevincine ortak oluyoruz. Bu yıl 3 bin 330 aileye ulaşarak onların mutluluklarını paylaştık. Yine Karatay’da ilkokula başlayan çocuklarımızın eğitimine destek olmak için 2019’dan bu yana çanta ve kırtasiye hediyelerimizle 80 bin öğrencimizin okul sevincine ortak olduk.” şeklinde konuştu. Hasan Kılca, sosyal destek çalışmalarına da değinerek, “Askere giden vatandaşlarımızın ailelerinin yanında oluyoruz. Evliyse eşine, bekarsa annesine 6 ay boyunca her ay 3 bin TL maaş ulaştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KARATAY’DA KÜLTÜR VE SOSYAL YAŞAM İÇ İÇE OLACAK”

Kültür Merkezi’nin sadece bir nikâh salonu değil, aynı zamanda Karatay’ın yeni buluşma noktası olduğuna dikkat çeken Kılca şöyle konuştu; “İstiyoruz ki Karatay’ın her mahallesinde kültür, sanat ve sosyal yaşam iç içe olsun. Vatandaşımız; düğününü, toplantısını, sergisini, kendi mahallesinde konforlu ve modern bir ortamda yapabilsin. Bugün açılışını yaptığımız eser, bu düşüncemizin önemli bir adımıdır.”

Başkan Hasan Kılca, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Bu vesileyle desteğini ve ilgisini her daim hissettiğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendiye en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Aile kurumunu güçlendiren her adımda yanımızda olan Sayın Bakanımızın varlığı bizler için büyük bir ilham kaynağıdır. Rabbim birlik ve beraberlik içinde ilçemize nice hizmetler sunmayı bizlere nasip etsin.”

BAKAN GÖKTAŞ: BU GÜZEL MERKEZ HAYIRLI OLSUN

Açılışta konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karatay Kültür Merkezi’’nin 2025 “Aile Yılı” kapsamında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bakan Göktaş konuşmasında, merkezin açılışına ve yapılan ilk nikaha şahitlik ettiklerini belirterek, “Bu güzel merkezin bereketiyle açılmasına tanıklık ettik. Bugün, genç çiftimizin mutluluğuna şahitlik ediyoruz. Onların mutluluğu ebedi olsun.” dedi.

Merkezin kurulmasında emeği geçen başta Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eden Bakan Göktaş, aile kurumunun önemine dikkat çekerek; “Aile, bizim en güçlü değerimizdir. Aile, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızdır. Evlilik; emek, sevgi ve saygı ister. Allah evlenecek tüm çiftlerimize iki cihan saadeti nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, 2025 “Aile Yılı” kapsamında, genç çiftlerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği “Aile Yılı” kapsamında çiftimiz evlilik kredimize başvurdu. Biz de bu süre zarfında çiftimize rehberlik ederek destek olduk. Onların mutlu anlarına tanıklık etmek bizim için de büyük bir mutluluk oldu.” dedi.

Çimenlik Mahallesi’ne kazandırılan Karatay Kültür Merkezi’nin açılışı, Konya İl Müftüsü Ali Öge’nin yaptığı dua ile gerçekleştirildi.

ELİF VE ALİ’NİN NİKAH TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Resmi açılışın ardından Karatay Kültür Merkezi’nde ilk nikah töreni de gerçekleştirildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Leyla Mahmut Demirel çiftinin kızları Elif ile Safiye Cengiz Baldan’ın oğlu Ali’nin nikahını kıydı. Nikah törenine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya Valisi İbrahim Akın, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, AK Parti İl Başkanı Fatih Özgökçen, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca şahitlik etti.

Karatay Kültür Merkezi’nin açılış törenine; AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yılmaz, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kelek, Hadim Belediye Başkanı Mehmet Çetiner, Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Akif Demirci ile teşkilat üyeleri ve Karatay mülki erkanı da katıldı.

BAKAN GÖKTAŞ, ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Karatay Kültür Merkezi’ndeki programın ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Engelsiz Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Göktaş, yapımı Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na devredilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin çok değerli bir yatırım olduğunu söyledi. Göktaş; “Bakanlığımız bünyesinde burada çok önemli hizmetler sunulacak. Karatay Belediyesi’ni bu anlamlı yatırımı için tebrik ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle

ABB, düzenli olarak afetlerde risk azaltma, tatbikat ve planlama süreçlerine devam ediyor

Ankara 2026’yı ışıl ışıl karşılıyor

Meteoroloji’den Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Düzce’de durdurulan 2 araçtan 46 bin 655 tabanca parçası çıktı: 6 gözaltı

Ticarette Birlik Topluluğu’ndan MHP Konya'ya ziyaret

Sıfır atıkta Bursa birincisi İnegöl'e çevre beratı

Mudanya Tirilye'de araç denize düşmekten son anda kurtarıldı!

Batı Akdeniz ihracatının yıldızları ödüllerini aldı

Bilim Merkezi’nde öğrencilerle keşif yolculuğu

Ankara Kalesi tarihi dokusuna kavuştu, tarihsel dokusuyla 240 yapı Ankara’ya yeniden kazandırıldı

ABB, mısır silajı desteği ile üreticilerin yanında olmaya devam ediyor

Topkapı Sarayı’ndaki Tarihi Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi olarak açıldı

ATO Başkanı Baran, asgari ücreti değerlendirdi

Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ordunun geçici genelkurmay başkanını atadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye’yi yabancılara kötülemeyi yakıştıramıyoruz'

Yıl sonunda altın piyasasında hareketlilik sürüyor, Adıyaman’da vatandaş satışa yöneliyor - Videolu Haber

Konya Meram’a sağlıkta büyük kazanım

Sakarya Kaynarca'da İleri Biyolojik Arıtma devrede

Kocaeli Zabıtası Mağduriyete Anında Çözüm Oldu

Bursa’nın Turizm Potansiyeli Kuveyt’te Tanıtıldı

İstanbul Maltepe’de Yeni Yıla Senfonik Merhaba

Erdoğan’dan Net Mesaj: Mazlumların Yanındayız

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Alanya’da sahilde kadın cesedi bulundu

ITSO Başkan Adayı Ünal Turgut: “Üretimin olduğu yerde biz de varız”

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç aylarda Filistin'e yardımlarımızı daha da artıracağız

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Komitesi toplandı

ÖSYM duyurdu: 2022-EKPSS ve 2024-EKPSS branş bazında sıralamalar güncellendi

Adıyaman’a 1 yılda 8 modern muhtar evi hizmete açıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR