Haberi Sesli Oku

Konya'da 776 genç yetenek kültür ve sanatla buluştu

Konya

Konya'da 776 genç yetenek kültür ve sanatla buluştu

Konya Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, 7-14 yaş aralığındaki 776 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirdiği bahar dönemi eğitimlerini başarıyla tamamladı.

KONYA (İGFA) - Bahar dönemi kapanış etkinliklerinde; ahşap, çini-seramik ve resim atölyelerinde öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı eserler sergilendi. Çocukların hayal gücü ve el becerilerini yansıtan çalışmalar, ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. Program, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayıp protokol konuşmalarıyla sürdü; ardından sahneye öğrenciler çıktı.

GENÇ YETENEKLER SAHNEYE DAMGA VURDU

Tiyatro Kulübü’nden bir öğrenci, şair Nurullah Genç’in “Babama” adlı şiirini seslendirdi. Hemen ardından aynı kulüp tarafından sahnelenen “Z Kuşağı” adlı tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Müzik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler ise; ney, keman ve gitarla gerçekleştirdikleri enstrümantal performanslarla geceye damga vurdu. Karatay Kültür ve Sanat Akademisi korosu, “Deniz Üstü Köpürür”, “Anlıyorsun Değil mi?”, “Neler Oluyor Hayatta” ve “Hayat Bayram Olsa” gibi eserleri seslendirerek izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

10 BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz olarak; okuma, resim, akıl ve zeka oyunları, drama, ahşap, bilişim, çini-seramik, müzik, yabancı dil, diksiyon-seslendirme gibi toplam 10 branşta eğitim veriyor. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen derslerde, öğrenciler hem yeteneklerini keşfediyor hem de sosyal becerilerini geliştiriyorlar.

AKADEMİ YAZ DÖNEMİ İLE DEVAM EDECEK

Kültür, sanat ve el becerilerine yönelik ilgi ve yetenekleri desteklemeyi amaçlayan Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, çocuk ve gençlerin geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. Akademi bu kapsamda önümüzdeki dönemde yeni branşlarla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

AKADEMİMİZ ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNDE BÜYÜK ROL OYNUYOR”

Bahar dönemi kapanış programında konuşan Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ciğer, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ifade ederek Karatay Belediyesi’nin gençlerin gelişimine verdiği öneme dikkat çekti.

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’nin çocuklar ve aileleri tarafından kısa sürede benimsendiğini söyleyen Osman Ciğer; “Karatay Kültür ve Sanat Akademimiz, çocuklarımızın ve ailelerinin ilgi odağı haline geldi. Bir veli olarak gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki; çocuklarımız akademiye isteyerek, severek geliyor. Burada yalnızca kültür ve sanat eğitimi almakla kalmıyorlar; özgüven kazanıyor, sosyalleşiyor, yeteneklerini keşfediyor ve kendilerini geliştiriyorlar. Bu ortamın çocuklarımız üzerindeki olumlu etkilerini görmek bizleri son derece mutlu ediyor.” dedi. Osman Ciğer, konuşmasının sonunda bu anlamlı hizmetin hayata geçmesine katkı sunan başta Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca olmak üzere, eğitmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.





Yorum Yazın

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Öğrencilerden yerli ve millî sanayiye teknik ziyaret

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Mudanya'da su ürünleri denetimlerine eğitim desteği

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

KARAD'dan amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya'da minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

İstanbul’da uyuşturucu soruşturması: Ünlü isimlere gözaltı

Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Kayseri Talas'tan can dostlara büyük merkez

Kocaeli’de su altı dünyası yakında kapılarını açıyor

İstanbul depremi neden yeniden dünya gündeminde?

17 ilde sahte alkol imalathaneleri deşifre edildi

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

ERÜ 17 Aralık şehitlerini andı

Kocaeli "Kat’ı sanatını" geleceğe taşıyor

Selçuklu mirası Sivas'ta yeniden hayat buluyor

Öğrencilerden yerli ve millî sanayiye teknik ziyaret

Dolar kuru bugün ne kadar?

Kayseri itfaiyesinden ağır akreditasyon eğitimleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Başkanı Baran ve Ankara heyetini kabul etti

Bursaspor Başkanı Enes Çelik'ten sert tepki: Irkçı paylaşımlar için hukuki süreç başlattık

17 ilde on binlerce litre sahte alkol ele geçirildi!

Doğan Seyfi Atlı vefatının 24. yılında mezarı başında anıldı

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Tofaş'ın Play-In'deki rakibi belli oldu

Asgari ücrette ikinci tur bugün! Tespit Komisyonu yeniden toplanıyor

Burhanettin Duran'dan TBMM'de parlamento muhabirlerine ziyaret

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Başkan Kerman İpsala'da hayata geçirilen ve yeni dönem hedefleri anlattı

Tasmanın Ucunda Yaşamak

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu! Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak Gözaltında

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

Düzce'de huzur operasyonu

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Meteoroloji yeni raporu yayımladı... Yurt genelinde bugün yağış yok!

Yükleniyor