Bugün, 22 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Konya Selçuklu'dan eğitime anlamlı destek

Konya Selçuklu'dan eğitime anlamlı destek

EĞİTİM 28.11.2024 09:57:22 0
Konya Selçuklu

“İşitme Engelliler İş Gücüne Kazandırılıyor” Projesi kapsamında Selçuklu Belediyesi, Mevlana Kalkınma Ajansı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan PVC Atölyesinin açılışı gerçekleştirildi.

KONYA (İGFA) - Selçuklu Belediyesi önemli bir iş birliği daha gerçekleştirdi. “İşitme Engelliler İş Gücüne Kazandırılıyor” Projesi kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile kolları sıvayan Selçuklu Belediyesi,  Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi PVC Atölyesi’nin yapımını gerçekleştirerek öğrencilerin kullanımına açtı. Buradaki atölyede eğitim alan özel öğrenciler okul bitiminde meslek sahibi olarak hem kendilerine geliştirecek hem de toplumda iş gücüne destek sağlayacak.

Açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit,“ Bu atölye hem eğitime hem de iş gücüne katkı sağlayacak”

Özel bireylerin hayatın her alanında etkin bir şekilde söz sahibi olabilmelerinin onlara sunulacak  fırsatlar ve oluşturulacak yeni alanlarla mümkün olduğunu ifade eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit,“ Nitekim özel bireylerimizin kendilerine gerekli imkanlar tanındığında nice başarının altına imza attıklarına ve pek çok konuda engel tanımadıklarına büyük bir gururla şahitlik etmekteyiz.

MEVKA Genel Sekreteri Bostancı,“İşitme engelli öğrencilerin PVC kapı pencere üretim alanında iş hayatına hazırlanması amacıyla bir meslek atölyesi kurulmuş durumda”

Mevlana Kalkınma Ajansı olarak Kalkınma Ajansları tarafından uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında buprojeyi gerçekleştirdiklerini ifade eden MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, “SOGEP programımız değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık verilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif olarak katılımlarının sağlanması ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırılması amacıyla tüm illerimizde yürütülen bir program olduğunu bugüne kadar sorumluluk sahamızda bulunan Konya'da 9, Karaman'da ise 6 proje olmak üzere farklı konularda toplam 15 projeyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından finanse ettiklerini ifade etti. 

Başkan Pekyatırmacı: “Eğitime olan önceliğimizi sürdüreceğiz”

Eğitim alanında pekçok işe imza attıklarını ancak özel öğrenciler için yapılan yatırımların ayrı bir öneminin olduğuna dikkati çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Tabii eğitim alanında hepimizin üzerine görevler düşüyor. İl, ilçe, milli eğitim müdürlüklerimiz zaten bu konuda gereken bütün çalışmaları yerine getiriyorlar ama belediyelerin de, kalkınma ajanslarının da, diğer kurumların da mutlaka eğitim alanında üzerlerine bir görev, bir sorumluluk alması ve bu konularda bir çalışma yapması gerekiyor.Biz de Konyamızda çok şükür bütün kurumlarımızla birlikte belediyelerimizle birlikte eğitim alanında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimizle de işbirliği halinde

çok güzel işlere imza atıyoruz. Bugün de işte bunun örneklerinden bir tanesini hep birlikte görüyoruz, Ben belediyecilik hizmetlerini sadece temel belediyecilik hizmetlerinden ibaret görmüyorum. Temel belediyecilik hizmetlerini yapmak zaten bizim asli görevimiz olmazsa olmaz. Onunla ilgili en ufak bir eksikliğe, aksaklığa hiçbir zaman tahammülümüz yok. Ama bunun yanında en önemli yapmamız gereken işlerden birinin de eğitim alanında hem fiziki şartların iyileştirilmesi hem de donanım yönünden imkanların geliştirilmesi ve çocuklarımıza, gençlerimize daha nitelikli, daha kaliteli, daha yüksek standartta eğitimlerin verilebilmesi için mekanların oluşturulması, imkanların oluşturulması bizim asli görevimiz diye düşünüyorum. Gençlerimiz, geleceğimiz çocuklarımız, her zaman üzerine titrediğimiz bizim en değerli varlıklarımız tabii özel gençlerimiz olduğu zaman iş daha da farklılaşıyor.
 O yüzden bu zamana kadar anaokulları, ilkokullar, liseler farklı binalar yaptık, farklı açılışlar yaptık, atölyeler yaptık ama buradaki yaptığımız iş görüyorum ki şimdiden meyvelerini vermeye başlamış. Ben İl Milli Eğitim Müdürümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Mevlana, Kalkınma Ajansımıza, Genel Sekreterimize, bütün emeği geçenlere bu proje için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okul müdürümüz, yöneticilerimiz burada çok büyük emekleri var, gayretleri var. Biz okulu ziyarete geldiğimiz zaman bize heyecanla burada yapmak istedikleri projeyi ifade ettiler. Bununla ilgili çabaları, gayretleri bizi de heyecanlandırdı ve çok şükür bugün bu güzel neticenin hep birlikte artık açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben emeğe geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burada inşallah gençlerimiz, özel gençlerimiz, öğrencilerimiz meslek sahibi olacaklar ve buradaki programlar bittikten sonra da hem sosyal yaşantılarında hem aile yaşantılarında hem de bireysel yaşantılarında artık statüleri değişmiş olacak. O yüzden onlar için güzel yeni bir başlangıç burada oluşuyor. Hepsine başarılar diliyorum. İnşallah hayırlı vazifeler,  hayırlı görevler alırlar ve kendileri için de aileler için de güzel neticelere vesile olur diyorum. Atölyemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından okula kazandırılan PVC atölyesinin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra özel öğrenciler protokol eşliğinde atölyedeki cihazları kullandı.

Yorum Ekle

BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Malatya'da beton mikseri devrildi: 1 ölü

ABD, Venezuela'ya ait üçüncü petrol tankerine de el koydu

2026 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi

Kepez’in Mir Mehmet Selim Unat Taziye ve Semt Evi hizmete açıldı

Kars’ta tarımın geleceği konuşuldu: "FAO Talks" gençlerle buluştu!

Digor’da gençlerin sağlık vizyonu yarıştı: Büyük finalde ödüller sahiplerini buldu!

105. sıradan Türkiye birinciliğine: Yeşilay Kars Şubesi’nden tarihi başarı

Kars 36 Spor, Siirt Kurtalan Spor’u 4-0 mağlup ederek gövde gösterisi yaptı

Bursa'da kültür ve kardeşlik köprüsü

Düzcespor-Tokatspor maçından gol sesi çıkmadı

Aydın’da ÜNİDES destekli Toprakla Büyüyoruz Projesi hayata geçti

HAMAS'tan Batı Şeria'da 19 işgal birimi planına tepki: Filistin topraklarını yağmalamayı amaçlayan yeni bir sömürgeci adım

TBMM’de Bütçe Maratonu: 2026 Bütçesi’nin kritik maddeleri kabul edildi

Kars, "Veliaht" dizisiyle ekranlara Taşınıyor: Vali Polat ekibi kabul etti

Ağasarlı evladımızdan Türkiye ikinciliği gururu

“Türkiye’de barış nasıl tesis edilir?” Van TSO’da masaya yatırıldı

Saadet Partisi’nden ‘Yerli Ürünümüz Hamsi Etkinliği’

Daşdöner’den esnafa yakıt müjdesi”

Kaş’ta kış ortasında dolu

Serik’te itfaiyeden hayat kurtaran müdahale

Antalya Gazipaşa’da yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı

Kars Belediyesi’nde "Sıfır Bütçe" ile büyük başarı: Başkan Senger’den anlamlı ödül

Sarıkamış’ta büyük anma öncesi kritik toplantı: "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor"

Kars Kuyumcular Derneği’nde İlhan Soylu ile "Yola Devam"

Sarıkamış şehitleri anısına hamleler yapılacak: Dev turnuva başlıyor!

Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilara Özbek Yılmaz, hasta kabulüne başladı

Vali Ziya Polat Kars sokaklarında esnafa bereketli kazançlar diledi

Güdül’de Türk Sanat müziği korosu çalışmalara başladı

Kristal Karlar Diyarında dev organizasyon: FIS Sarıkamış Cup başlıyor!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR