16345,82%-0,38
43,60% 0,16
51,57% 0,37
6942,61% 3,13
11654,37% 0,11
KİM VAR SANAT ETKİNLİĞİ…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Erzurum Milletvekillerinden Av. Abdurrahim Fırat ve Av. Fatma Öncü, AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve protokol üyelerinin katılımlarıyla; Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğretmenlerinin koordinasyonunda ve öğrencilerden oluşan koro tarafından hazırlanan “Kim Var Sanat Etkinliği”, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Millî İrade Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türk besteci, şair, ses sanatçısı ve piyanist, 28. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Yücel Arzen, piyanosu eşliğinde seslendirdiği eserlerle programa sanat dolu anlar kattı.
Etkinlik kapsamında; Necip Fazıl Kısakürek’in “Kırılır da bir gün bütün dişliler, döner şanlı şanlı çarkımız bizim”,
“Tohum saç, bitmezse toprak utansın”,

“Sakarya Türküsü” ve "Kaldırımlar" şiirleri bestelenerek müzik eşliğinde seslendirildi. Ayrıca, Abdurrahim Karakoç'un "Gölgesinde otur amma, Yaprak senden incinmesin” adlı şiiri de öğrencilerle birlikte icra edildi.

Öğrenciler, tiyatral çalışmalarla şairlerin şiirlerine güçlü vurgular kazandırarak eserleri müzik eşliğinde sahneledi. Programda ayrıca, Yücel Arzen tarafından bestelenen “Türkiye Yüzyılı” şarkısının seslendirilmesiyle Türk bayrakları eşliğinde salon kırmızı beyaza büründü; katılımcılar da esere coşkuyla eşlik etti.

Sanatın birleştirici ve değerleri yaşatıcı gücünün hissedildiği etkinlik, katılımcılardan büyük beğeni topladı.
