Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Keşan TSO NEETPRO Projesi Kapsamında MYK sınavlarını gerçekleştirdi

Keşan TSO NEETPRO Projesi Kapsamında MYK sınavlarını gerçekleştirdi

EKONOMİ 14.06.2024 10:52:21 0
Keşan TSO NEETPRO Projesi Kapsamında MYK sınavlarını gerçekleştirdi

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Hibe Programı çerçevesinde 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayanve devam eden “Gençlerle Birlikte Güvenli Geleceğe Yürüyoruz” projesi kapsamında Ön Muhasebe, Web Tasarım ve CNC Tezgâhları Programlama alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler alan kursiyerler MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) sınavlarını tamamladılar.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Arıkan  “Gençlerle Birlikte Güvenli Geleceğe Yürüyoruz” projesi hakkında şunları söyledi: “Oda olarak bölgemizde yaşanan işsizlik soruna çözüm aranması için Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Hibe Programı çerçevesinde yürüttüğümüz AB projemizi geliştirdik.  Bölgemizin ve üyelerimizin ihtiyaçları, istekleri ve talepleri doğrultusunda Odamız olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Keşan TSO olarak bölgemizde iş gücü ve istihdamı arttırmak için birçok AB ve ulusal kaynaklı hibe projeleri kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Gerçekleştirilen MYK sınavları sonrasında Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Can Tunç, NEETPRO projesi kapsamında yapılan eğitimler ile ilgili detaylı bilgiler vererek :“Projemiz kapsamında; Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde kurum ve kuruluşlara yaptığımız duyurular ve bilgilendirmeler sonucunda gençlere ulaşıldı. Başvuru yapan kişilerin yaşları ve eğitim alanları incelenerek değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirmelerin sonucunda proje önceliğimiz olan istihdamda ve eğitimde yer almayan 15 – 29 yaş arasındaki kişilerden her alan için 15’er kişi, toplam 45 kişi seçildi.Proje kapsamında eğitim alacak kursiyerlere öncelikle; verimlilik-sosyal beceri ve girişimcilik alanlarında kişisel gelişime katkı sağlayacak ön hazırlık eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimler devam ederken kursiyerlerin eğitim aldıkları alanda daha fazla bilgiye sahip olmalarını sağlamak için Ankara, Çorlu ve Çanakkale’ye iş yeri ziyaretleri gerçekleştirdik. Aralık 2023 tarihi itibari ile Ön Muhasebe (352 saat), Web Tasarım (457 saat) ve CNC Tezgâhları ve Programlama (600 saat) alanlarında başlattığımız mesleki eğitimler Mayıs ayı içerisinde MYK Sınavları ile son buldu. Hayata geçirdiğimiz AB projemiz kapsamında TOBB Proje Okulu Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde oluşturduğumuz merkezimizde verdiğimiz Ön Muhasebe, Web Tasarım ve CNC Tezgâhları-Programlama eğitimlerine devam eden kursiyerlerimizden Web Tasarım ve CNC Tezgâhları-Programlama bölümünde olan kursiyerlerimiz MYK Sınavlarına girdiler. Ulusal ve uluslararası onaylı bu belge ile başarılı olan kursiyerler yurtiçinde ve yurt dışında geçerli ustalık belgesine sahip oldular. Seviye 4 sınavına giren kursiyerler alanı ile ilgili belgelerini aldıklarında o alanın yüksekokulundan mezun olmuş gibi hak sahibi oluyorlar” dedi.

1 Ağustos 2023 tarihinde başlayan “Gençlerle Birlikte Güvenli Geleceğe Yürüyoruz” projemiz faaliyetlerine devam etmektedir. Kursiyerlerimiz ile birlikte aktif bir şekilde tamamladığımız bu bir yıllık dönemde hem kursiyerler hem eğitmenler hem de oda olarak çok güzel sinerjiler yakaladık. Projemiz kapsamında Edirne’de ilk ve tek açılan İş Danışmanlığı ve Kariyer Merkezi’miz (İDAK) çalışmalarına kursiyerlerimiz ile birlikte başlamış bulunmaktadır. Gençlerimize örnek özgeçmişler düzenleyerek ve örnek iş planları hazırlayarak iş hayatına motive olmalarını sağlıyoruz. İlave olarak projemiz içerisinde bölgemizde mesleki eğitimde farkındalık yaratılması için bölgemizdeki ortaokul, lise, üniversite öğrencilerini ve velileri bilgilendirmek amaçlı farkındalık seminerleri düzenledik. Gerçekleştirilen farkındalık seminerleri kapsamında toplamda 750 kişiye ulaşılarak projenin ana hatları anlatıldı ve Keşan TSO Akademi, Kariyer Planlama ve Girişimcilik hakkında detaylı bilgiler verildi.”

Yorum Ekle

TÜRK SAĞLIK SEN SAMSUN ŞUBE BAŞKANI GÖKAN ŞAHİN’DEN ÖNEMLİ BASIN AÇIKLAMASI

Malatya'da işyeri kurşunlanması sonrası karakol önünde kavga: 3 yaralı

Ateşkesi ihlal eden işgal ordusu sarı hattı geçtiği gerekçesiyle 2 Filistinliyi şehit etti

Balıkesir'de trafik kazası: 3 yaralı

KUMLUCA’DA ÜRETİCİYE “YABAN” DARBESİ HEM DOĞA HEM EKONOMİ VURUYOR!

Bakan Fidan: israilin devam eden ihlalleri inanılmaz şekilde süreci daha zor hale getiriyor

Zelenskiy: Kontrolümüzde olmayan yerlerde seçim düzenlenmeyecek

Malatya'da pat pat kazası: 3 yaralı

Malatya'da feci kaza: 1 işçi hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanlığı: Gazze barış planının ikinci aşamasına dair fikir alışverişinde bulunuldu

Hırvatistan ile Bosna-Hersek arasında radyoaktif atık tesisi gerilimi

KAHRAMANLARINA SAHİP ÇIKMAYANLAR BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDER!

Samsun Valiliği’nden Gıda OSB Açıklaması: Yatırımlarla Büyüyor

ALANYA DOĞU ÇEVRE YOLU VE DEMİRTAŞ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Lula da Silva: ABD’nin Venezüella'ya yönelik saldırganlığı insani bir felakete yol açabilir

Belediye Başkanı Geçit: Üç aylar manevi yenilenmenin zamanıdır

Ağlama, israfdır o yaşlar sənə,

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

Mehmet Âkif Ersoy

Sakarya'da trafik kazası: 5 yaralı

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Ramsey’in Adıyaman Gölbaşı Caddesi’ndeki mağazası hizmete girdi - Videolu Haber

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR