Bugün, 21 Aralık 2025 Pazar
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Keşan Kent Konseyi’nde Uğur Özdağlı dönemi başladı

Keşan Kent Konseyi’nde Uğur Özdağlı dönemi başladı

GÜNDEM 13.06.2024 12:39:24 0
Keşan Kent Konseyi’nde Uğur Özdağlı dönemi başladı

Keşan Kent Konseyi’nin 8. Olağan Genel Kurul toplantısı dün gerçekleştirildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) -  Keşan Belediyesi Selim Sesler Tiyatro ve Konferans Salonu’nda başlayan 8. Olağan Genel Kurul toplantısına; Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanı Anıl Çakır, Demokratik Sol Parti (DSP) Keşan İlçe Başkanı Hasan Nalbantoğlu, Keşan’daki STK’ların başkan ve temsilcileri ile Keşan Kent Konseyi üyeleri katıldı. Divan Heyeti seçiminin yapılmasıyla başlayan toplantıda verilen bir önerge ile Divan heyeti Başkanı Anıl Çakır, Katip Üyeler ise Mahmut Demirkan ile Eyyup Kavazlar oldu. Divan Heyeti’nin yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz’ün açış konuşmasıyla devam eden toplantıda, Karagöz, “Kent Konseylerinin temel özelliği olan meclislerin hayata geçirilmesi gerekiyordu.Yine sizlerin onayıyla kadın meclisimizi, gençlik meclisimizi, engelliler meclisimizi, mahalle meclislerini ve çevreekoloji meclislerini kurmuş bulunmaktayız.Şuan Kent Konseyi’nin 5 meclisi aktif vaziyettedir.Mahalle meclisi olarak Yeni Mahalle Meclisi kurulmuş durumdadır.Mevcut meclislerimizden kadın meclisimiz kurumsal anlamda işleyişini gerçekten sürdürüyor. 250 üyeyi aşmış vaziyettedir.Şuan en aktif görünen alan Kadın Meclisidir. Gençlik Meclisimiz ne yazık ki bu dönem çok aktif olmadı. Bir de Kent Çevre Ekoloji Meclisi sizlerin kararıyla oluşturuldu.KentKonseyleri için genelde ‘taraf olmamalıdır’ denilir. Ancak Kent Konseyleri taraftır.Taraftırçünkü;toplum yararından yana taraftır.Eğer kamu yararı içermiyorsa, toplumsal taleplere veya toplumsal menfaatlere aykırı  bir durum varsa, üçüncü kişiye rant sağlanacak ama topluma zarar getirecek bir durum söz konusu oluyorsa Kent Konseyleri burada taraftır.” dedi.

Sözlerinin son bölümünde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı yeni müfredata değinen Karagöz, şunları söyledi; “Ne idüğübelirsiz, laiklik ve bilimsellikten uzak, bunların karşıtı tarikat ve cemaatlerin taleplerini içerir müfredatyapıldı.Öyle bir müfredat ki bu İran mollalarının bile yaptığı müfredat programının çok çok gerisinde. İran mollaların yaptığım müfredatta, evrim teorisi konu olarak işleniyor.Biyolojisi, matematik, fizik var. O nedenle şimdi biz hayatın her alanında, daha özgür, daha yaşanılası bir ülke bırakabilmek için çocuklarımızla, el ele, omuz omuza mücadele etmek durumundayız.Yani KentKonseyi’nin faaliyet alanı; öylesine geniş ki işte burada bizim yaşama alanımıza müdahale ediliyor, çocuklarımızın boğazı sıkılmak isteniyorsa,Kent Konseyi olarak biz burada dur demek durumdayız.”

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan, Kent Konseyi’nde görev yapanların epey bir deneyim kazandığını belirtip, “Birçok yerde toplumsal tepkiyi koydular. Kent Konseyi’nin ne iş yapacağını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Kentin problemlerini ilgili yerlere duyurmak ve çözümleri takip etmektir. Ana hatlarıyla bunları bugüne kadar yaptılar. En büyük problemlerden biri de eğitimle ilgili. Yani gelecek nesillerimizi yetiştirmek ile ilgili hakikaten hepimizin içini sızlatan bir değişiklik içerisindeyiz. Bilimsellikten yoksun, böyle bir müfredat program şu andaki en katı rejimlerden biri İran rejiminde bile yok. Matematikten, biyolojiden nasıl vazgeçersiniz?” diyerek, seçilecek Kent Konseyi yönetimine başarı dileklerini iletti. Yapılan konuşmaların ardından faaliyet raporu okundu. Yönetimin ibra edilmesinin ardından seçime geçildi. Yapılan seçimde başkan ve yürütme kurulu belirlendi.

Keşan Kent Konseyi Başkanı olarak Uz. Dr. Uğur Özdağ seçildi. Özdağlı, kürsüde yaptığı konuşmada, demokratik her türlü projenin içinde yer almaya çalıştığını belirterek şunları söyledi; “Bundan sonra da her türlü demokratik proje içerisinde olacağım. Kent Konseyi deneyimimiz var. Kurumsallaşması konusunda başından beri mücadelelerimiz oldu. Artık kurumlarımız var. Bu konuda sizler de varsınız.”

Yapılan seçimlerde Uz. Dr. Uğur Özdağlı Kent Konseyi Başkanı olarak seçilirken, göreve getirilen yürütme kurulu asil üyeler ise şu isimlerden oluştu; Ekin Öztürk, Serbay Aksu, Ayşe Deniz, Mutlu Gezer, Güven Aydemir, Gökalp Ceylan, Sevinç Cebeci.

Yorum Ekle

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

RATEM Başkanı Şerbetçioğlu aylık 6 asgari ücret huzur hakkı istedi, tepkiler üzerine geri adım attı

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

Tofaş'ın yıldızları Kırklareli'de ikinci oldu

Osmangazi Belediyespor yılı galibiyetle tamamladı

Başkasının Borcu Kabusu Oldu: Dayısının Borcu Yüzünden Maaşına ve Evine Haciz!

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Asrın inşa seferberliğinin finali 27 Aralık'ta Hatay'da

Kapıkule'de tarihi rekor!

Yörünge Gazetesi kurucusu, Ladikli usta gazeteci merhum İrfan Ermiş’in oğlu Ahmet Ermiş, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçimine ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Hayata ve İnsana Dokunan Satırlar TÜYAP’ta: Merhum Gazeteci-Yazar Ladikli İrfan Ermiş’in Eserleri Okurlarıyla Buluşuyor

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Keşan Kent Konseyi'nden İl Genel Meclisi üyelerine çağrı

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Kocaeli'de Mevlana Haftası manevi bir atmosferde anıldı

AK Partili Yavuz Gözgeç: Bütçemizin istikameti Türkiye Yüzyılı'dır

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Sakarya Ferizli'ye sosyal değer katacak proje başladı

Ordu’da kış turizmi başladı

Başkentte yılbaşı coşkusu Kızılay Meydanı’nda

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Prof. Dr. Dalyan'dan yerinde dönüşüm sürecine ilişkin mağduriyet iddiaları: ‘Kamu kaynakları ikinci kez risk altında’

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

2025’te döviz mevduatlarında rekor artış

27 İlde FETÖ’ye operasyon düzenledi , 76 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Ankara Keçiören Belediyesi'nde ISO 50001 eğitimi

Kocaeli'de TEKNOFEST öğrencilerine ilk yardım eğitimi

Bursa Nilüfer'de Pancar Deposu’nda biyoplastik atölyesi

Edirne Keşan'dan Bulgaristan'a 'Kardeş Okul' ziyareti

Kayseri Uluslararası Öğrenci Akademisi’nin açılış dersi Prof. Dr. Altun'dan

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR