Tarih: 11.01.2024 09:21

Kazakistan'da ulusal dijital yatırım platformu açılacak

Facebook Twitter Linked-in

Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti basın servisine atıfta bulunarak bildirdiğine göre, yeni bilgi sistemi Başbakan Birinci Yardımcısı Roman Sklyar başkanlığındaki Yatırımları Çekme Konseyi'nin bir sonraki toplantısında sunuldu .

Fotoğraf: Kazpravda.kz / Adilbek Tauekelov

Ulusal dijital yatırım platformu, yatırım projelerinin kapsamlı desteği için bir bilgi sisteminin oluşturulmasını içerir. Girişimciler, devlet kurumlarının temsilcileri, finans kurumları ve yarı kamu sektörü olmak üzere tüm taraflar için eşit derecede faydalı olması bekleniyor.

Bakanlar Kurulu, "Dijital platformun işlevselliği, Kazakistan Cumhuriyeti'ndeki yatırımcıların kullanımına sunulan devlet hizmetleri de dahil olmak üzere tüm süreçlerin tam olarak kapsanmasını mümkün kılacaktır" dedi.

Toplantıda Ulusal Yatırım Platformu'nun öncelikli olarak yatırımcılara yönelik geliştirildiği vurgulandı. Bu nedenle önerilen tüm destek önlemlerini içermeli ve mümkün olduğunca kullanıcı dostu olmalıdır.

Ulusal Yatırım Platformu'nun birçok süreci basitleştirmesinin yanı sıra şeffaflığını da sağlaması, ülkenin yatırım çekiciliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor. Bu bağlamda devlet kurumlarına, platformun devreye alınmasının hızlandırılması ve yatırım projelerine ilişkin tüm verilerin sisteme girilmesi talimatı verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —