Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Kayseri Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü

Kayseri Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü

GÜNDEM 20.10.2023 11:40:45 0
Kayseri Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sen 6’ncısı gerçekleştirilen Kayseri Kitap Fuarı’na araştırmacı yazarların yanı sıra, siyasetçi ve gazeteci yazarlar da katılırken, yazarlara ziyaretçiler tarafından ilgi yoğun oldu.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Her sene Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın gayretleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, geleneksel hale gelen ve düzenli olarak kendi rekorunu kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın 6’ncısı, 385 yayınevi, 504 yazar ve 3 milyonu aşkın kitap ile kitapseverlere kapılarını açarken, fuara katılan yazarlar da okurları ile buluşarak organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kayseri Kitap Fuarı’na davet ettiği için Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili ve Yazar Mustafa Şen, bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehrin yapamayacağını dile getirerek, “Geçen sene dokuz yüz küsür bin ziyaretçisi olmuş, bu sene 1 milyonu aşması bekleniyor yani kendi rekorunu kıracağı umut ediliyor ve olacak diye de görüyorum. Zira hafta içi okul ve iş zamanı, buna rağmen fuar çok kalabalık maşallah. 1 milyonu da epeyce geçecek gibi gözüküyor. Bu altıncısı, bir kültür şehrine dönüşmüş, bir entelektüel seviye kazanmış Kayseri öyle gözüküyor, bu kadar büyük bir kitap fuarını her şehir yapamaz. Bu bağlamda hem emeği geçenleri, hem yetkilileri tebrik ediyor, takdir ediyorum. Burada olmaktan dolayı da ayrıca çok büyük bir mutluluk duyuyorum” ifadelerinde bulundu.

 “KİTAP FUARLARI ÇOK KIYMETLİ”

Açıklamasında Kayseri Kitap Fuarı’nı çok sevdiğini, bu yıl 6’ncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’nda olmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu ifade eden ve emeği geçenlere teşekkür eden Gazeteci Yazar Cansu Canan Özgen ise “Kitap Fuarları çok kıymetli. Hem gençlerle, hem okuyucularla bir arada oluyoruz. Göz göze temas bizim için çok kıymetli. Aynı zamanda okuma alışkanlığı kazandırması, gençlerin özellikle yazarlarla bir araya gelmesi de gerçekten çok ufuk açıcı oluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 “ÜNÜ İSTANBUL’A KADAR TAŞMIŞ BİR FUARDAN BAHSEDİYORUZ”

Söyleşi sonrası 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı hakkında açıklamalarda bulunan Gazeteci Abdurrahman Şimşek de fuardan dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Öncelikle 6’ncısı düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı’na gerçekten çok yoğun ilgi olduğunu gördüm, özellikle gençler tarafından. Konferansımıza da gelen gençler ilgililer. Burada Memduh Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Ünü İstanbul’a kadar taşmış bir fuardan bahsediyoruz. Kendisinin bu girişimlerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı’nın uluslararası bir fuara doğru gittiğini ifade eden Şimşek, fuarın daha çok gazetecinin, yazarların her geçen gün ilgisini çektiğini kaydetti.

 “6’NCI KAYSERİ KİTAP FUARI KAYSERİ DIŞINDA ÇOK KONUŞULDU”

Yazar Ferhat Ünlü ise 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nın Kayseri dışında çok konuşulduğunu belirterek, “Kitap fuarları her anlamda değerli. Gençleri kitapla buluşturuyor. Ben bir kitap yazarı olarak, her birimiz gazeteci olarak bilginin asıl kaynağının tabi ki dijital etkili ama kitaplarda derin bilginin olduğuna inanan birisiyim. Tabi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç ve Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in büyük katkılarıyla, Kayseri dışında çok konuşuldu. Bu seneki kitap fuarı Kayseri dışından çok işitildi, amacına ulaşıyor. Gençlerin ilgisini görmek sevindirici” ifadelerini kullandı.

“FUARIN BİR COŞKUYA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜK”

Gazeteci Nazif Kahraman ise 6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nın bir coşkuya dönüştüğüne vurgu yaparak, “Kayseri Kitap Fuarı’nda Kayseri’ye girdiğimizden itibaren gerçekten bir şölen havasını gördük. Yollarda, her tarafta tanıtım, fuarın bir coşkuya dönüştüğünü gördük. Fuara geldiğimizde de özellikle öğrencilerin yoğun ilgisini gördük ve dolu dolu bir fuar olduğuna şahit olduk. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 “ÇOK GÜZEL DÜZENLENMİŞ, O YÜZDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

6’ncı Kayseri Kitap Fuarı’nın çok canlı, hareketli ve heyecanlı geçtiğine dikkat çeken Tuncel Altınköprü de “Yıllardan beri geliyorum zaten. Bundan birkaç sene önce geldiğimde tenhaydı fakat bu sene son derece canlı, hareketli, heyecanlı. Yoğun bir öğrenci gelişi var. Çok güzel düzenlenmiş, o yüzden teşekkür ediyorum. Hazırlayanlara, emek verenlere” diye konuştu.

Fuarda söyleşi gerçekleştiren yazarlar, okurları ile imza töreninde buluşarak kitap imzaladı, hatıra fotoğrafı çekindi.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Irak: İran'dan gelen doğalgaz akışı kesildi

Vefa Örneği: Cevat Öncü, Merhumeleri Son Yolculuklarında Yalnız Bırakmadı

AK Parti Tekkeköy İlçe Teşkilatı Haftalık Değerlendirme Toplantısını Gerçekleştirdi

Asgari Ücret Sürecinde Temsil Tartışması: Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’a Yönelik Eleştiriler Büyüyor

Destici: “PKK’lıysa zaten suça karışmıştır”

Kars’ta gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi: 26 Gözaltı!

Türk Dünyası Vizyon Belgesi açıklandı: Söylemden eyleme geçişin yol haritası

Sarıkamış Harekatı’nın 111. Yılında Anlamlı Etkinlik

Kars’ta Dart Branşına Yeni Kan: Hakem Kursu Başarıyla Tamamlandı

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Manisa’da 15 ton atık ilaca doğaya karışmadan imha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnanlı mevkidaşıyla görüştü

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

Düzce'de halk otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Akademik hafıza Kocaeli'nin geleceğiyle birleşiyor

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

2026 yılı için asgari ücret 28 bin 75 TL olarak belirlendi: Artış oranı yüzde 27 oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR