Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

Kayseri Kahramanmaraş'la kardeş oldu

Kayseri Kahramanmaraş'la kardeş oldu

GÜNDEM 28.02.2023 07:40:05 0
Kayseri Kahramanmaraş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Andırın Belediyeleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Mehmet UZEL(KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Gündem maddelerine geçmeden önce Başkan Vekili Mehmet Savruk, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli iki ayrı deprem nedeniyle baş sağlığı dileklerini ileterek, “Geçmişten beri çok sayıda deprem geçiren ülkemiz, bu ay yüzyılın en büyük afetini yaşamıştır. Üst üste aldığımız depremlerle yine yüreğimiz yanmış, yine ‘ateş düştüğü yeri yakar’ derler ama burada maalesef böyle olmamıştır. Hepimizin yüreği, hepimizin kalbi gerçekten dağlanmıştır” dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN BAŞ SAĞLIĞI VE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Tüm Türkiye’ye ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileten Savruk, şunları söyledi: “Yastayız, acılıyız. Geçmiş olsun Maraş’ım, Antep’im, Urfa’m, Adana’m, İskenderun, Hatay, Kilis ve Malatya’m. Tüm Türkiye’m geçmiş olsun diyorum. Şunu ifade etmek isterim ki yurdumun her köşesinde her bir vatandaşım tüm imkânlarıyla deprem bölgesine yardıma koşmaktadır. Kamu idaresi, özel sektör ve tüm vatandaşlar öyle bir enerji ile harekete geçmiştir ki toplumumuz gösterdiği bu müthiş dinamizm ile büyük bir seferberlik ruhu ortaya koymuş durumdadır. Devletimiz, milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde bu afetin de altından mutlaka kalkacaktır. Cenabı-ı Allah’a deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarıma yardımını esirgeme, tekrarını da gösterme diyerek dua ediyoruz. Birlik ve beraberliğimizi doğal afetlerle imtihan eyleme diyoruz rabbimize dua ederken. Depremde vefat eden şehit düşmüş tüm vatandaşlarımıza Rabbimden rahmet, tüm milletime sabrı cemiller ve başsağlığı diliyorum ve vefat eden tüm vatandaşlarımın ruhu için sizlerden Fatiha rica ediyorum.”

Mecliste söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclisi MHP Grup Başkanvekili Halit Demir, deprem nedeniyle baş sağlığı dileyerek, “Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, samimi olarak ilgi gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarını, ülkenin hangi köşesinden gelmiş olursa olsun hizmet eden en alt birimden en üstteki iradecilere kadar teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de meclis üyeleri olarak birlikte deprem bölgesine gittiklerini belirtip, bölgedeki izlenimlerini aktararak, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi, Kocasinan Belediyesi ve KASKİ, Maraş’ta işler yapıyor. Konteyner Kent’i gezdik, gerçekten kısa zaman içerisinde devletin, belediyelerin bütün imkânlarıyla yapılmış 120 ailenin oturduğu bir konteyner kenti gezdik, kapılarını tek tek çaldık, Yahyalı Belediye Başkanımızın ikramları vardı, hep beraber orayı Kayseri olarak ayağa kaldırmaya çalışıyoruz, çalışmalıyız da Maraş buna layık bir yerdir, yanında olmalıyız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel ise söz isteyerek taziyelerini iletti.

21 asıl 16 ek gündem maddesi olmak üzere 37 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Gündem maddeleri arasında, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen son yüzyılın en büyük iki depremi nedeniyle meydana gelen tahribatın Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından giderilmesi için yapılan çalışmalar kapsamında, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu, Pazarcık, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit, Andırın Belediyeleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması talebi de görüşüldü. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Maddelerle ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Vekili Savruk, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dış politika ve Gazze mesajı

RTÜK, Prime Video’nun ‘Aşkın Gücü’ programına ceza verdi

Gölbaşı ilçesinde Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

2026'nın ilk kitap fuarı Adana'da

Adıyaman’da 'Gaza Anlayışı ve Gazilik' konferansı

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Yeni asgari ücretle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Filistin hayır kermesine katıldı

Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaret davası beraat

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

AK Parti Adıyaman heyeti ve Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın bir araya geldi

Asgari ücret açıklandı, Adıyaman’da vatandaş ve işveren tepkili: ‘Geçinemiyoruz, en az 35 bin olmalıydı’ - Videolu Haber

Bursa Mudanya'da kaçak yapılara karşı kararlı adım

Şile Ağva'da işyerine patlayıcı saldırı!

HÜDA PAR Denizli İl Başkanlığı’ndan Regaip Kandili mesajı

Libya askeri heyeti Ankara'da

Kısa video bağımlılığı çocuklarda dikkat eksikliğine ve okulda başarısızlığa neden oluyor

Küçükçekmece’ye hayırsever desteğiyle yeni aile sağlığı merkezi açıldı

Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Libya askerî heyeti Ankara’da

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Dokuz Eylül'de sanattan spora engelsiz kariyer

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları" için 81 ilde imza seferberliği

Dünya gastronomi sektörü İstanbul’da buluştu

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

Manisa Zabıtası öğrenciler için sıkı denetimde

Muğla Köyceğiz'de ortak alanlar Büyükşehir güzelliği

Düzce’de silah kaçakçılığı operasyonu: 6 şüpheli gözaltında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

Bursa Teknik Üniversitesi mavi ekonomi politikalarını araştıracak

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR