Bugün, 24 Aralık 2025 Çarşamba
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

Kayseri Büyükşehir'den engelliler için seferberlik

Kayseri Büyükşehir'den engelliler için seferberlik

GÜNDEM 3.12.2025 09:41:24 0
Kayseri Büyükşehir

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Büyükkılıç mesajında özel gereksinimli bireyler için Büyükşehir’in imkânlarını seferber ettiklerini ifade ederek, “Özel bireylere özel hizmetler gerekir, biz de bunu yapıyoruz” diye konuştu.

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, özel gereksinimli bireylerin senede bir gün değil her gün hatırda tutulması gerektiğini, onlara yönelik hizmetlerin, kolaylığın, farkındalığın arttırılması gerektiğine işaret ederek, Dünya Engelliler Günü’nü bu yönüyle de anlamlı bulduklarını dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç, özel bireylere özel hizmetler sunduklarının altını çizdiği mesajında, özel vatandaşlara geçmişten bu yana KASKİ tarafından evlerine sağlanan içme suyunda yüzde 50 indirim uyguladıklarını, bunun ilgi ve memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi. Büyükkılıç, bu hizmetten toplam faydalanan özel gereksinimli vatandaş miktarının 15 bin 847 olduğunu kaydetti. Öte yandan özel gereksinimli özel vatandaşlara yönelik ücretsiz toplu ulaşım ve otopark uygulamasından da çok sayıda engelli vatandaşın faydalandığını vurguladı. Başkan Büyükkılıç, yol kenarı ve katlı otoparklardan faydalanan özel gereksinimli vatandaşların araç sayısının 4 bin 341 olduğunu öte yandan toplu ulaşımdan ise 2025 yılı içerisinde 31 bin 681 özel gereksinimli vatandaşın toplam 6 milyon 36 bin 488 kullanım gerçekleştirdiğini aktardı.

Özel hizmetlerin bunlarla sınırlı kalmadığına da değinen Başkan Büyükkılıç, hayırsever ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hayata geçen Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde de özel gereksinimli vatandaşlara özel hizmetler verildiğini paylaştı.

Türkiye'nin yatay mimari olarak inşa edilmiş en büyük engelsiz yaşam merkezi olan toplam 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 50 personel ile 350 özel gereksinimli öğrenciye eğitim ve tedavi hizmeti verdiklerini anlatan Büyükkılıç, “Alanında uzman özel eğitimciler, fizyoterapistler, psikologlar, dil ve konuşma terapisti, atölye eğitmenleri ile büyük bir aileye sahip olan merkezimizde yılda 45 bin seans verilmektedir. Bireysel ve Grup Eğitim Sınıfları, Fizik-Tedavi Odaları, Müzik, İngilizce, Spor ve Mutfak Atölyeleri, Yüzme ve Hidroterapi Havuzları, Fitness Salonu, Duyu Bütünleme Salonu, Karanlık Oda, Aile ve Bireysel Görüşme Odaları, Oyun Terapisi, Uygulama Evleri, Konferans Salonu, Bireysel Eğitim Planlama Odaları, Kafeterya, Hobi Bahçesi ve Sera gibi bölümleri bulunan bu müstesna merkezimiz yine müstesna bireylere özveri ile hizmet vermekte, onları hayata kaynaştırmaktadır” diye konuştu.

Özel bireyler için bunlara ek olarak pek çok etkinlik ve farkındalık çalışmaları da gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Büyükkılıç, “Kayseri'nin önemli noktalarında empati parkurları kurulmaktadır. Bu yıl 7.si düzenlenen parkur ile toplamda 10 bin civarında insana özel gereksinimli insanların günlük ve sosyal yaşam becerileri ile ilgili deneyim sahibi olmaları sağlandı” ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik özel önem verdiği projelerden biri olan Yüksel Ateş Engelsiz Çocukevi’nin de hem özel gereksinimli çocuklara ücretsiz hizmet sunduğunu hem de velilere yönelik eğitim seminerleriyle farkındalık oluşturduğunu kaydetti.

Dua kaynağı ve rahmet unsuru olarak gördükleri şehrin özel sakinleri için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, farkındalık oluşturacak anlamlı bir etkinliğe de imza atacaklarını hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama daha aktif katılımını desteklemek ve haklarına dikkat çekmek için bir araya geliyoruz” diye konuştu. Başkan Büyükkılıç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ederek, özel gereksinimli bireylerin her zaman yanlarında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle

Berke: Siyonist rejim Gazze'deki askeri hezimetini siyaset ve medya hamleleriyle örtmeye çalışıyor

Batman'da AMATEM kuruluyor

Bakan Yerlikaya olay yerinden açıkladı... Ses kayıt cihazı ve kara kutu çıkarıldı

Keçiören'de pazar sonrası hijyen seferberliği

Kocaeli Zabıtası yolda bırakmadı

Sosyal medyada reklam denetimi genişliyor

Filistinli heyetten Sivas İl Müftüsü Limon’a ziyaret

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası'ndan esnafa güvenlikte indirim anlaşması

Kütahya Belediyesi ilaçlama filosunu güçlendirdi

Nazilli'nin gururu oldular

RATEM’de yeni dönem başladı; Gündoğan’dan üyelere mesaj: Birlikte güçlüyüz

İnşaat sektöründe kasım ayı durgun geçti

Giresun otobüs terminali yoğun bir yılı geride bıraktı

Çine’den Hatay’a uzanan gönül köprüsü

Öğr. Gör. Halmedov: Diş kaybı yalnızca estetik bir sorun değil

Mevsimsel geçişler ruh sağlığını etkiliyor

Anahtar Parti’den asgari ücrete tepki: ‘Asgari ücret zammı enflasyon karşısında eridi’

Adıyaman Valisi Osman Varol köy muhtarlarıyla bir araya geldi

Eruh’ta Roman kahramanları sahneye taşındı

Beypazarı'nda meydana gelen kazada Karı koca yaralandı

Onlar “acılı günlerde” hep yanımızdalar

NASA’dan Ay ve Mars yolculukları için kritik adım: Dünya’nın ekzosferi izlenecek

Süreç Komisyonu 20’nci kez toplandı

Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun çalışmaları sürüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten İshak Şan’a yönelik saldırıya sert tepki: ‘Açık bir barbarlıktır’ - Videolu Haber

Güler: İslamofobi medya yoluyla tekrar ettikçe normalleşme riski taşıyan bir ayrımcılık biçimi

RTÜK’ten düşen hava aracına ilişkin yayın uyarısı

DMM, “Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu” iddialarını yalanladı

NASA’nın SPHEREx gözlemevi tüm gökyüzünün ilk haritasını çıkardı

Libya Başbakanı Dibeybe Uçak Kazasıyla İlgili Konuştu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Keçiören’de Stajyer Öğrencilere Sağlık Eğitimi Verildi

Ankara Keçiören'de stajyer öğrencilere sağlık eğitimi

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR