Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14197,16%-0,23
  • DOLAR

    42,80% 0,02
  • EURO

    50,29% 0,26
  • GRAM ALTIN

    6075,15% 1,74
  • Ç. ALTIN

    9754,73% 1,17

KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

YEREL 19.03.2024 09:28:00 0
KAYMEK’in gençleri, Çanakkale ruhunu anlattı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim lokomotifi olan KAYMEK, ‘Çanakkale Ruhu’nun anlatıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ne özel bir program gerçekleştirdi. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Aziz, kadim ve medeniyetler şehri Kayseri. Böyle güzel bir şehre hizmet ettiğimiz için şükrediyoruz” dedi.

Mehmet UZEL /Düzenlediği sanat ve mesleki eğitim kurslarında kursiyerlerin eğitimlerini yürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ortaya koyduğu, eğitimi destekleyen, öğrenci ve genç dostu hizmet vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini yürüten Büyükşehir KAYMEK, öğrencilere milli ve manevi duyguları aşılamaya yönelik faaliyetler de gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda KAYMEK öğrencileri, göğüslerini siper ederek akın akın gelen düşmanı bile verdikleri mücadele ile kendine hayran bırakan kahramanların destanlarının yazıldığı yer olan Çanakkale’yi anlattı.

KAYMEK Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından ‘Çanakkale Ruhu’nun anlatıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, KAYMEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Öztürk ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başkan Büyükkılıç ile Akar ve beraberindeki heyet, çocuklar tarafından Türk bayrakları ile coşkuyla karşılandı. 

Programda, Kur’an-ı Kerim tilaveti, şiir dinletisi, koro, mehteran marşları ve tiyatro gösterileri gerçekleştirilirken, Çanakkale cephelerinde kullanılan askeri obje ve görseller gibi zengin bir içerikle katılımcılara Çanakkale ruhu yaşatıldı.

“KAYMEK’İMİZİ KAYSERİ’MİZDE 6’NCI ÜNİVERSİTE OLARAK NİTELENDİRİYORUZ”

Programda sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sözlerine, “KAYMEK’imizin gerçekten yüz akı olan, gönül insanı olan yavrularımız, canlarımız, gençlerimiz” diye başladı. Başkan Büyükkılıç, gençlere ‘iyi ki varsınız’ diye seslenerek “Adeta Kayseri’mizde bir 6’ncı üniversite olarak nitelendirdiğimiz, yerli ve milli şuurla yetişen böyle bir gençliğe sahip olan KAYMEK’imizin çalışanlarına, mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu. 

Büyükkılıç, KAYMEK sayesinde, 141 değişik alanda her yaş gurubuna hitap edecek kurslar verdiklerini dile getirerek 12 alanda da yabancı dil çeşitliliği ile gençleri geleceğe hazırlama adına herhangi bir ücret almaksızın Kayseri’ye mâl olan her türlü fedakârlığı gösterdiklerini vurguladı.

“AZİZ, KADİM VE MEDENİYETLER ŞEHRİ KAYSERİ”

Büyükkılıç, Kayseri’nin medeniyetler şehri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tam 109 yıl önce şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bir vatan ve Kayseri. Kayseri denilince Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet’i mezcetmiş. Tabi ki taş mektep diye nitelendirdiğimiz Kayseri Lise’mizin, milli mücadele döneminde son sınıf öğrencilerinin siz yaş grubunuzdaki öğrencilerinin tamamı şehit olmak suretiyle mezun olamamış. Seyyid Burhaneddin Hazretlerinin, Gevher Nesibe Sultanların,  Hunat Hatunların, Mimar Sinanların şehri Kayseri. Aziz, kadim ve medeniyetler şehri Kayseri. Böyle güzel bir şehre hizmet ettiğimiz için şükrediyoruz. Mevla’m sizlere layık kılsın. Ramazan’ınızı mübarek olsun. Cenab-ı Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bizleri de şefaatlerinden mahrum etmesin. Her birinizi bağrıma basıyor, iyi ki varsınız diyorum.”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da gençlere seslenerek, “Sizin coşkunuz bize çok şey öğretiyor. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizleri çok seviyoruz, sizlere çok güveniyoruz. Sizlerden de çok şey bekliyoruz. İnşallah geleceğimiz bugünden daha iyi olacak” dedi.

“GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN USTASI, UZMANI, DOKTORU, PROFESÖRÜ”

Başkan Büyükkılıç’tan ‘gerçek belediyeciliğin ustası’ diyerek söz eden Akar, “Gerçek belediyeciliğin ustası, uzmanı, doktoru, profesörü sayın belediye başkanımızı da huzurlarınızda kutluyorum, tebrik ediyorum. Sayın Memduh Büyükkılıç bugüne kadar yaptıklarıyla gerçekten şehrimize çok önemli değerler kattı, çok önemli hizmetler yaptı. İnşallah bundan sonra da sizlerin teveccühü ile yine bu faaliyetlerine devam edecek” diye konuştu.

“109 YIL ÖNCE ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ DEDİK VE GEÇEMEDİLER”

Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu ifade eden Akar, şunları söyledi:

“Vatanımız çok güzel, Kayseri’miz çok güzel. Daha da güzelleştirmek için çok çalışmamız lazım. Vatanı bize teslim ettiler şehitlerimiz. Bizim görevimiz teslim aldığımız vatanı çok daha iyi duruma çıkarıp, o şekilde bizden sonrakilere teslim etmek. Bundan 109 yıl önce ‘Çanakkale geçilmez’ dedik ve geçemediler. Dünya’nın bütün orduları bir araya geldiler geçemediler. Bizim atalarımız geçirmediler. İşte buna biz Çanakkale ruhu diyoruz. Çanakkale ruhu bize her zaman lazım, her zaman yaşamalıyız, yaşatmalıyız. Bu konuda sizlere güveniyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun.”

Yorum Ekle

Gazeteci Turhan akşen DİKKAT Çeken MESAJ

Rusya ile Venezuela'dan Karayipler görüşmesi

TERME KIR KAPALI SPOR SALONU TAMAMLANDI

Zelenskiy: Savaşı sona erdirmek için barış planı mevcut

Rusya: Ukrayna ve Avrupa ülkelerinin, Rusya ile ABD arasındaki diyaloğu baltalamaya çalışıyor

İzmir açıklarında düzensiz göçmen hareketliliği

ABD, Karayipler'deki deniz üssünü yeniden faaliyete geçirdi

Kasten öldürme suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

BM: Gazze'ye insani yardımların girişine getirilen engellemeler kaldırılmalı

Malatya'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Belarus, Rus Oreşnik füze sistemlerini konuşlandırıyor

Niğde'de işçi servisi ile otomobilin çarpıştı: 13 yaralı

Samsun Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Tekkeköy’den Vali Orhan Tavlı’ya Ziyaret

Küçük Muhammed kumbarasındaki parayı Gazze'ye bağışladı

SON DAKİKA | SURİYE

6,9 Milyar Liralık Sahte Fatura Soruşturmasında 21 Tutuklama

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan yeni yıl tedbirleri toplantısı

Danimarka’dan ABD'ye Grönland tepkisi

Antalya Ultra Maratonu’na Geri Sayım Başladı

Kocaeli 'Anne Şehir' ile 1 yılda 40 kilo verdi

İran'dan balistik füze tatbikatı

Ateşkesi ihlal eden işgal rejimi Gazze'ye yardımların girişini engelliyor

“Şiirle İyileşen Minik Kalpler” Projesiyle çocuklar gönüllerince eğlendi

Düzce'de ticari taksi park halindeki araca çarpıp devrildi!

Hüseyin Turhal’dan yeni şiir kitabı: Sessizliğin Armonisi

Mutenâ Dergisi 30. sayısıyla okurlarıyla buluştu

Bursa’nın fethinin 700. yılı etkinlikleri tanıtıldı

Libya tezkeresi Meclis'te kabul edildi

THY, Erivan'a direkt seferlere başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

Başkan Fatma Şahin’den Üniversitelilere Müjde!

Bursa’da Mesleki Eğitim İçin Özel Eğitim Eğitimi

Gaziantep'te üniversite öğrencilerine yeni müjde!

Bursa’da özel eğitimde mesleki eğitim için eğitici eğitimi

İstanbul Maltepe'de ‘Birlikte Güzel Yaş Almak’ semineri

Bursa Yıldırım’dan fotoğraf tutkunlarına eğitim

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR