Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Kardeş yardım kuruluşları depremin yıl dönümünde depremzedeleri unutmadı

YEREL 7.02.2024 09:38:00 0
Kardeş yardım kuruluşları depremin yıl dönümünde depremzedeleri unutmadı

Kardeş yardım kuruluşları Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, 6 Şubat depremleri yıl dönümü münasebetiyle depremin ağır tahribat oluşturduğu illerden Malatya'da depremzedelere gıda giyim ve konteyner kentte kalan 1000 kişiye çorba ikramında bulundu.

 

11 ili etkileyen ve 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve 100 binin üzeri kişinin yaralandığı 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 depremlerinin üzerinden bir yıl geçti.

Depremin ağır tahribat oluşturduğu illerden Malatya'da; 1237 kişi vefat etti 6 bin 444 kişi ise yaralandı. 6 bin 643 bina yıkılırken, 35 bin 907'si ağır, 2 bin 525 orta olmak üzere 38 bin 432 bina hasar aldı.

Binlerce yıkılan ağır ve orta hasar alan işyerlerinin yanı sıra kentteki 990 cami ve 220 Kur'an kursundan 48'i yıkıldı ve 222'si de ağır ve orta hasar aldı.

Depremin ardından depremzedelere umut olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, yaklaşık 3 ay boyunca günde 10-15 bin kişilik sıcak aşın yanı sıra, gıda kolisi, giyim, hijyen malzemesi, ayakkabı, battaniye, soba, odun-kömür ve çadır yardımında bulundu.

Depremlerin yıl dönümü nedeniyle depremzedeleri tekrar yalnız bırakmayan kardeş yardım kuruluşları, depremzedelere gıda, giyim ve 1000 bin kişiye çorba ikramında bulundu.

"Bugünün acısını bir nebze olsun, hafifletmek ve acılarını paylaşmak için kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz"

Zeliha Doğru

Umut Kervanı Kadın Kolları yetkililerinden Zeliha Doğru, "Geçen yıl bugün birçok canımızı, kardeşlerimizi kaybettik. Bugünün acısını bir nebze olsun, hafifletmek ve acılarını paylaşmak için Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı olarak halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün çocuk, bayan ve yetişkin kardeşlerimize kıyafet yardımında bulunuyoruz. Çok büyük kayıplarımız oldu. Çok büyük acılar yaşandı. Rabbim bir daha ülkemize ve halkımıza böyle bir acı yaşatmasın." dileğinde bulundu.

"Rabbim Umut Kervanı yetkililerinde razı olsun. Bizlere gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuyorlar"

Celal Turcan

Depremde 2 oğlunu kaybeden vatandaşlardan Celal Turcan, "Depremde 2 oğlum vefat etti eşleri dul, 5 tane çocukları da yetim kaldı. Rabbim Umut Kervanı yetkililerinde razı olsun. Bizlere gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuyorlar. Allah onlardan ve hayır sahiplerinden razı olsun. 5 çocukla konteyner kentte kalıyorlar. 6 bin 500 TL maaşla ne yapacaklar?" diye sordu.

"Depremin sabahında kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR olarak biz Malatya'daydık"

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerde büyük bir felaketin yaşandığını anımsatan Mehmet Ali Aysu, "6 Şubat depremlerinde Malatya'da 1.300'ye yakın kardeşimizi kaybettik. Depremin sabahında kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR olarak biz Malatya'daydık. Yaklaşık 3 ay boyunca hayırseverlerin yaptığı bağışlarla Malatya'da kurduğumuz aşevinde günde 10-15 bin kişilik sıcak yemek çıkararak mobil aşevlerinde kardeşlerimize dağıttık ve depremzedelerin dualarını aldık" diye konuştu.

"Depremlerin yıl dönümü münasebetiyle gıda kolisi yardımı ve çorba ikramında bulunduk"

Aysu, "6 Şubat 2023'te olduğu gibi bugün de yine depremlerin ağır tahribat oluşturduğu 4 ilden biri olan Malatya'dayız ve kardeşlerimizin yanındayız. Konteyner kente gelerek ailelerimizi ziyaret ettik. Ve onların acısını paylaştığımızı ve onların yanında olduğumuzu bir kez daha onlara hatırlattık. Kardeşlerimizin acısı hala o günkü gibi tazeliğini koruyor. Depremlerin yıl dönümü münasebetiyle kendilerine gıda kolisi dağıttık ve 1000 kişilik çorba ikramında bulunduk. Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rabbim bir daha hiçbir Müslüman ülkesine, hiçbir Müslüman diyarına böyle acılar yaşatmasın." Temennisinde bulundu.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Balıkesir'de logo vurgunu iddialarına Başkan Akın'dan yanıt!

Kocaeli Büyükşehir'den yeşil alanlara özel bakım

Enerjide en zorlu zirvelerde çalışılıyor

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı Serik'te sorunları yerinde inceledi

Antalya Kumluca 'asgari' için ses yükseltti

Gaziantep sanayisine hayati yatırım

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mardin’de klima montajı sırasında 2’nci kattan düşerek yaralandı

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Adıyaman Belediyesi altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Türkiye'den 10 bin çadır Sudan'a ulaştı

Mardin halkından bozuk yollar ve altyapı tepkisi: Kent bozuk yollardan köyü andırıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Üç aylar muhasebemizi yapmak bakımından son derece önemlidir

İZSU'dan tarihi altyapı hamlesi

Burdur'da yasaklı yaban hayvanları ele geçirildi

Yüzyılın Konut Projesi’ne 8,8 milyon başvuru yapıldı

Zihinsel engelli yaşlı adam dere kenarında ölü bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'da inşa çalışmalarında sona gelindi

Mardin’de kıraathanenin tavanı çöktü: 2 yaralı

'İmralı’ya villa yapılıyor' iddiasına Bakan Tunç'tan net yalanlama

İklim Krizi Temalı 2. Uluslararası Afet Film Festivali’nde ödüller veriliyor

Boykot Market'e halktan destek: Boykot ürünlerini bedava verseler de almayacağız

Bursa–Balıkesir kara yolunda yoğun sis etkili oldu

Prof. Dr. Artık: Günde yaklaşık 4 milyon ekmek israf ediliyor

Şırnak Yeşilay Şubesi İstanbul’da 3 ayrı ödül alarak gurur yaşadı

Kocaeli Stadyumu'nda futbolcular kadına şiddete karşı birleşti

Bakan Tunç'tan hakim ve savcı adaylarına başarı dileği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR