Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,06
  • EURO

    50,20% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,35% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Karabağlar can dostlar için buluştu

Karabağlar can dostlar için buluştu

GÜNDEM 8.10.2024 09:44:41 0
Karabağlar can dostlar için buluştu

Karabağlar Belediyesi, hayvan sağlığı merkezinde barınan can dostlarımızı sahiplendirmek için  “Yuvam Olur musun?” etkinliğinin ikincisini düzenledi. Etkinlik sonunda 13 köpek ve 13 kedi olmak üzere toplam 26 hayvan sıcak yuvalarına kavuştu.

İZMİR (İGFA) - 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Üçyol 100.yıl Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen “Yuvam Olur musun?”etkinliğine, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir, Angels Farm Sanctuary Turkey, Haybap Ferdinand Doğaya ve Hayvanlara Ahbap Derneği ve Kentsel Arama Kurtarma Timi HARK’ın kurucusu Sibel Çakır, İzmirliler Derneği Başkanı Uzman Psikolog Ahmet Konya,  İZÇEV ve İzmir Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Kaan Ceylan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, ilçe tarım yetkilileri ile çok sayıda hayvansever katıldı.

KINAY: BİZ YAŞAYAN VE YAŞATAN KARABAĞLAR DİYORUZ

Tüm canlıların yaşama hakkını, eşitliği, adaleti, özgürlüğü savunduklarını belirten Başkan Kınay, “Sokak canlıları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinliğin ikincisini düzenleyerek her bir canlımıza bir el uzatılsın, bir yuvaları olsun istiyoruz. Burada çalışanlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, veteriner hekimlerimizle, vatandaşlarımızla el ele, omuz omuza vererek her bir canımıza can olmaya çalışacağız. Bu destekler çalışmalar büyüyerek devam edecek. Bizler sorunların çözümünü kavga ederek, çatışarak değil; bilimsel, vicdani, insani çözümler üreterek ortaya koyacağız Yaşayan ve yaşatan Karabağlar için bizim uzattığımız ellere sizin de elinizi uzatmanızı istiyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanı Gökhan Özdemir de, Başkan Kınay’ı kısa sürede düzenlediği 2. etkinlikten dolayı tebrik etti. Kanunla ilgili yaşanan sıkıntılardan bahseden Özdemir “20 yılda İzmir belediyelerinin yaptığını tüm ülke yapabilseydi, biz bugün bunları konuşmamış olurduk” diye konuştu.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan de bu tür etkinliklerin devamının geleceğine inandığını söyleyerek “Sokak hayvanı yoktur, sokağa atılan hayvan vardır. Hayvan seviyorsunuz sahiplenin. Onlara sahip çıkın” diye konuştu.

İzmirliler Derneği Başkanı Uzman Psikolog Ahmet Konya da yaptığı konuşmada,  hayvan sahiplenmenin insan psikolojisine olumlu katkı sağladığını vurguladı. Doğaya ve Hayvanlara Ahbap Derneği ve Kentsel Arama Kurtarma Timi HARK’ın kurucusu Sibel Çakır,  6 Şubat depremi başta olmak üzere diğer doğal afetlerde katıldıkları aktif çalışmalardan bahsetti. İZÇEV ve İzmir Hayvan Hakları Derneği yönetim kurulu üyesi Kaan Ceylan ise sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için ellerinden gelen çabayı dernek olarak göstereceklerini söyledi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MESAJ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ’de bir mesaj göndererek bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay olmak üzere tüm hayvanseverlere teşekkür etti. Özel'in “Bu anlamlı buluşma vesilesiyle bir kez daha “başta yaşam hakkı olmak üzere” hayvan haklarını savunmanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatıyorum” mesajı büyük alkış aldı.

Etkinliğin sonunda hayvanların sahiplendirme sertifikaları Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay başta olmak üzere diğer konuklar tarafından duyarlı vatandaşlara verildi. Bu etkinlikte 13 köpek 13 kedi olmak üzere toplam 26 hayvan sıcak yuvalarına kavuştu.

Yorum Ekle

Amasya’da trafik kazası: Genç avukat hayatını kaybetti

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

İHD Adıyaman eski Başkanı Av. Osman Süzen davası Adıyaman’da görüldü - Videolu Haber

Bakan Işıkhan: 18-25 Aralık’ta personel başvuruları başlıyor

Kamu yöneticilerine seyyanen zam düzenlemesi TBMM’de geri çekildi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Köse: Sorunların yüzde 90'ı belediyecilikten kaynaklanıyor

Genç Sanatçı Ömer Buğra Başıbüyük, Türkiye’ye büyük gurur yaşattı

Avrupa Birliği ile Türkiye'de sürdürülebilirlik raporlama uzmanlığı

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

16. Büyükelçiler Konferansı gerçekleştirildi

Çevre koruma harcamaları 2024’te 441 milyar TL’ye ulaştı

Konya Karatay’da yol güvenliği artıyor

Bursa Yıldırım'da dev dönüşüm

Gebze'de Başkan Büyükgöz, Yıldız Apartmanı mülk sahipleriyle buluştu

Avrupa Birliği ile Türkiye'de sürdürülebilirlik raporlama uzmanlığı

Gourmand World Cookbook Awards’ta Türkiye’ye dünya birinciliği

Kemer Barajı’nda kaçak avcılığa sıkı takip

Bursa’da Türk Dili Seferberliği: "Dilimiz Namus Borcumuzdur!"

Eyyübiye zabıtası 8000 şişe kola imha etti

Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 organizatör şüphelisi tutuklandı

Isparta'da Hayır bahçesi yetim kaldı

Başkan Güler otopark sorununa neşter vuruyor

Aksu Belediyesi’nden yangın mağduru aileye destek

Dicle Üniversitesi’nden finans eğitimine güçlü yatırım

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

Kayseri İtfaiyesi’nden Yoğun Akreditasyon Eğitimi

KPSS-2025/2 tercih süreci başladı

2024 KPSS’de branş bazında sıralamalar güncellendi

2024 KPSS’de branş sıralamaları güncellendi

Aydoğan: Oyun oynayan çocuk hayata hazırlanır

İzmir’in kütüphanelerini 'kitap kurtları' çok sevdi

Öğrencilerden yerli ve millî sanayiye teknik ziyaret

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR