Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

İzmirliler iki ustanın anısına buluştu

İzmirliler iki ustanın anısına buluştu

GÜNDEM 3.12.2025 10:46:07 0
İzmirliler iki ustanın anısına buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının mart ayında yaşamını yitiren Türk müziğinin iki unutulmaz ismi Edip Akbayram ve Volkan Konak’ı adlarına yakışır bir konserle andı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği gecede Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon tamamen doldu.

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, mart ayında hayata gözlerini yuman Türk müziğinin iki unutulmaz ismi Edip Akbayram ve Volkan Konak’ı ustalara yakışır bir konserle andı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Büyük Salon’da düzenlen konserde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay’ın yanı sıra İzmirliler, salonu hıncahınç doldurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Metropol Orkestrası, şef Şenol Şentürk yönetiminde iki değerli sanatçının unutulmaz eserlerini senfonik düzenlemeler eşliğinde seslendirdi. Konserde Merve Mete, Su Tamay, Çağrı Ergin, Hasan Karar ve Hüseyin Tolu, solist olarak sahne aldı.

Edip Akbayram ve Volkan Konak anısına düzenlenen konserde sahneye gelen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Bu muhteşem geceyi hazırladıkları için, bu güzel konseri bizlere sundukları için orkestra üyelerimize, sanatçılarımıza ve sevgili şefimize teşekkür ediyorum. Sizlere de bu güzel geceye kattığınız coşku için, yüreğiniz için teşekkür ederim. Şarkıları dinlerken sevgili eşimle çok duygulandık, gözlerimiz doldu. O iki büyük sanatçıyı özlediğimizi hissettik. Çok güzel insanlardı, çok büyük sanatçılardı. Çok şanslıyız ki onların yaşadığı çağda, canlı dinleme fırsatı bulduğumuz bir dönemde yaşadık. Bazı anılarımızı onların şarkılarıyla biriktirerek yaşadık. Onun için kendimizi şanslı sayıyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Volkan Konak’ın Karşıyaka’da sahneye çıktığını hatırlatan Başkan Tugay, sanatçının kendisine söylediği, “Biz sanatçılar için İzmir başka bir yer. Biz burada başka nefes alıyoruz” sözlerini aktardı. İzmir’e yeni bir müjde veren Başkan Tugay, “Ben tüm kaybettiğimiz ve yaşayan sanatçılarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Her birisi bizim için ayrı bir mücevher değerinde. İzmir, sanatın ve sanatçının değerini bilecek. Bugün sizlere söylüyorum; çok yakında İzmir Büyükşehir Belediyesi konservatuvarını açacağım” dedi.

BAŞKAN TUGAY’DAN TAHİR İLE ZÜHRE MESELESİ ŞİİRİ

Başkan Tugay konserin sonunda, Volkan Konak’ın da seslendirdiği büyük usta Nazım Hikmet’in “Tahir ile Zühre Meselesi” şiirini okudu. Şiirin ardından konserde sahne alan tüm sanatçılar ve Başkan Tugay, yine Nazım Hikmet’in dizelerinden oluşan Edip Akbayram’ın “Güzel Günler Göreceğiz” adlı şarkısını hep bir ağızdan seslendirdi. Salonu dolduran İzmirliler şarkıya ayakta alkışlarla eşlik etti.

Koltukların tamamen dolduğu konserde boş alanlara sandalyeler yerleştirildi Yoğun ilginin gösterildiği konserde salonun kapasitesinin üstünde dolması üzerine, sanatseverlerin bir bölümü dışarıda kaldı. İzmirlilerin ilgisine teşekkür eden şef Şenol Şentürk, katılamayanlar için konseri çok yakın bir sürede tekrarlamak istediklerini ifade ederek Başkan Dr. Cemil Tugay’dan söz aldı.

Hem Edip Akbayram’ın toplumsal duyarlılıkla yoğrulmuş eserleri, hem de Volkan Konak’ın yüreklere dokunan yorumları, farklı bir atmosferde sanatseverlerle buluşturuldu. Solistler, İzBB Metropol Orkestrası eşliğinde iki usta ismin hafızalara kazınan birbirinden değerli şarkılarını kendilerine has yorumlarıyla seslendirdi.

Edip Akbayram’ın Gittin Gideli, Bekle Bizi İstanbul, Aldırma Gönül, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Kuşlar, Hasretinle Yandı Gönlüm, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz; Volkan Konak’ın Mimoza Çiçeği, Cerrahpaşa, Hey Gidi Karadeniz, Aleni Aleni, Mağusa Limanı, Göklerde Kartal Gibiydim, Dido gibi eserleri hep bir ağızdan söylenirken salonda duygulu anlar yaşandı. Sanatseverler konsere telefonunun ışıklarıyla eşlik etti.

Solistlerin performansının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun sanatçılarından kurulan İzBB Metropol Orkestrası, performansıyla izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Yorum Ekle

Eski BİK Aydın Şube Müdürü Topaloğlu hakkındaki beraat kararı kesinleşti

Umut Kervanı Hatay’da Regaib Kandili dolayısıyla gıda yardımında bulundu

Hindistan'da kamyon ile yolcu otobüsü çarpıştı: 9 ölü, 21 yaralı

HÜDA PAR: İslam dünyası bu zillet tablosundan bir an önce uyanmalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı el Burhan ile görüştü

ABD'nin kuzeyi sellerin ardından yoğun kar yağışına teslim oldu

Mersin Valisi Atilla Toros, Toroslar ilçesi muhtarlarıyla bir araya geldi

Valilikten Bursa’ya buzlanma ve don uyarısı

Bursa’da düzenlenen operasyonda yüzlerce litre alkol ele geçirildi

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Antalya’da yasa dışı yaban keçisi avına 973 bin lira ceza

Gazeteci Barış Terkoğlu gözaltına alındı

Konya Selçuklu'da çocuklar için tatlı telaş

HAKSİAD: 28 Bin TL insanca yaşam için yetersiz

Malatya'da sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil döner salonuna daldı

İşgal zindanlarında esirlere sistematik işkence ve aç bırakma

Mardin’de genç hafızlar finalde bir araya geldi

Yetimler Vakfı Regaip Kandili münasebetiyle Gazze'de sıcak yemek dağıttı

Malatya’da spor altyapısına önemli yatırım

Perakende sektöründen ‘Pazar tatili’ çağrısı

Can Armando Güner Galatasaray’ın radarında

Malatya'ya dev spor yatırımı... Tecde Spor Kompleksi’ne temel

Bursa Büyükşehir'den taşkınlara karşı temizlik seferberliği

Bursa Büyükşehir’den Vakıflar kararına tepki: Antakya Ulu Cami’yi zamanında bitirebiliriz!

Prof. Dr. Yasin Aktay: Türkiye, modernleşme ve batılılaşma adı altında kendi kimliğinden uzaklaştırıldı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu rekoru

Adıyaman’da yeni yıla doğru çiçek satışlarında artış yaşandı - Videolu Haber

2025'te en fazla imza Mattia Ahmet için toplandı

Mehmet Akif Ersoy Gölcük’te anıldı

Zincir marketler için pazar günü uzlaşısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Dua etmek için bahanemiz olsun işte…

TYB den Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür…

REGAİP KANDİLİ EMEKÇİYE UMUT OLSUN...

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitimde yeni dönem... Kuzey Makedonya'da 'Türk Okulu' açılacak

Erasmus+ Bursa'ya 2025'te 535 katılımcı hareketliliği sağladı

Sakarya'da Türk İşaret Dili kursu tamamlandı

Muğla Büyükşehir gönüllü itfaiyeciler yetiştiriyor

Bursalı gençlerin eğitim desteği hesaplarda

Türkiye ile Kuzey Makedonya arasında eğitim iş birliği

Kocaeli Çayırova’da kitap kahvelere 91 bin ziyaret

Kocaeli’de Afet Bilinci Animasyonla Öğreniliyor

Kayseri Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğrencileri Önlük Töreniyle Mesleğe Adım Attı

İzmir’de Dijital Sanat ve Yapay Zekâ Masterclass’ı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR