Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

İzmir'in kalbine dev yatırım

İzmir'in kalbine dev yatırım

GÜNDEM 29.01.2025 11:51:57 0
İzmir

İzmir'de Alsancak’ın altyapısını güçlendirecek proje halk bilgilendirme toplantısı ile vatandaşlara tanıtıldı.

İZMİR (İGFA) -  İZSU Genel Müdürlüğü’nün Alsancak Liman bölgesini içine alan Ege Mahallesi’nde Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında Dünya Bankası finansmanı ile hayata geçireceği yağmur suyu, atık su ve yağmur suyu terfi merkezi projesi yurttaşlara tanıtıldı.

Toplantıda konuşan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, çalışmalar tamamlandığında Konak bölgesinde taşkınlara dirençli kentsel bir altyapı oluşturacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek tarihi alt yapı yatırımlarından “Konak İlçesi Ege Mahallesi (Alsancak Liman Bölgesi) Yağmur Suyu Şebekesi ve Kanalizasyon İnşaatı Projesi” bölge sakinleri ve muhtarlara tanıtıldı. Uluslararası Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile İZSU Genel Müdür Yardımcıları, bürokratlar, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Bir saat süren toplantıda inşaat aşamasının detayları, çevresel ve sosyal etkiler ile alınacak önlemler aktarıldı. Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında yapılacak proje ile bölgedeki sel ve taşkın riski ortadan kalkacak. Ayrıca gökdelenlerin inşa edildiği yeni yapılaşma alanı olan bölgede ihtiyaç duyulan kanalizasyon altyapısı inşa edilecek.

KÖRFEZ’E DOĞRUDAN ETKİ EDECEK BİR PROJE

İZSU Genel Müdürlüğü’nün TEFWER kredilerinden yararlanarak Konak, Bayraklı ve Karabağlar ilçelerinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yenilemek ve güçlendirmek için projeler hazırladığının altını çizen İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “LOT 1, LOT 2 ve LOT 3 olarak sınıflandırdığımız bu projelerin ilki olan LOT 1 projesi; Bayraklı ve Konak ilçelerimizi kapsayan bir projeydi. Önümüzdeki günlerde LOT 1 etabının ihalesini yapacağız. LOT 3’ün tanıtım toplantısını ise önümüzdeki ay içinde yapmayı planlıyoruz. LOT 2 dediğimiz proje Ege Mahallesi’ndeki yeni yapılaşma bölgesinde daha dirençli bir altyapı oluşturmayı hedefliyor. İzmir’i gelecek yıllarda sorunsuz bir altyapıya kavuşturmak için yapılacak çalışmaları kapsıyor.  Ege Mahallesi’nde 8,3 kilometre uzunluğunda atık su hattı, 7,4 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ve 3 yağmur suyu terfi merkezini İZSU Genel Müdürlüğü olarak inşa edeceğiz. Yapılacak çalışmalar Körfez’e direkt etki edecek. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra bu bölgede taşkınlara dirençli kentsel altyapıyı oluşturmuş olacağız” dedi.

İZMİR’İN KALBİNE YAPILACAK DEV YATIRIM

Birçok açıdan önem arz eden projelerin İzmir’in genel altyapısının iyileştirilmesi açısından kritik bir önem taşıdığını da ifade eden Erdoğan, “Bu bölgeler aynı zamanda İzmir Körfezi’nin de genel temizliği açısından çok önemli bölgeler. Biz bu nedenle bu yatırım için İzmir’in kalbine yapacağımız dev bir yatırım diyoruz. Altyapı anlamında yaptığımız projeler bunlarla da sınırlı değil. Alsancak Yağmur Suyu projesini ihale ettik. Bayraklı Sevgi Yolu altyapı ihalelerini gerçekleştirdik. Nisan ayında Çiğli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. Fazı tamamlanacak. Yatırımlarımızın hayata geçmesi sürecinde bizleri yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a, Dünya Bankası yetkililerine ve gece gündüz demeden İzmir halkına hizmet götürmek için emek harcayan İZSU personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ayrıca İZSU adına Dünya Bankası’na çevresel sosyal raporlar ile fizibilite çalışmalarına danışmanlık eden ENVESU firması Proje Koordinatörü Öner Akten bir sunum gerçekleştirdi ve yurttaşların sorularına cevap verdi.

Yorum Ekle

Bingöl'de “Fetih Şuuru ve Üç Aylar” konferansı düzenlendi

ABD, Venezuela açıklarında bir gemiye daha el koydu

Bursa’da 42 parça tarihi eser ele geçirildi: 1 gözaltı

Meteorolojiden Akdeniz için fırtına uyarısı

Polonya sınır güvenliğini artırmak için kara mayınları döşeme kararı aldı

Malatya'da kontrolden araç kaza yaptı: 1'i ağır 2 yaralı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

ABD'den Maduro'nun aile üyelerine yaptırım kararı

Ramsey’in Adıyaman Gölbaşı Caddesi’ndeki mağazası hizmete girdi - Videolu Haber

Rusya, 1003 Ukraynalı askerin cenazesini teslim etti

MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle bir araya geldi

Teknolojinin kalbi Bursa'da attı

Japonya'da otomobil ile yolcu treni çarpıştı

Başkan Bozbey'den gençlere 'hayal kurun' tavsiyesi

Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı düzenlendi

Adıyaman’da şoförler odası seçiminde yarış başladı: Aday Ahmet Gündüz’den seçim bürosu açılışı - Videolu Haber

Muğla Milas'ta 'Taziye Evi' temeli

Türk Dünyası Belediyeler Birliği İcra Kurulu KKTC Güzelyurt'ta buluştu

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han'a 17 yıl hapis cezası

Balıkesir'de logo vurgunu iddialarına Başkan Akın'dan yanıt!

Kocaeli Büyükşehir'den yeşil alanlara özel bakım

Enerjide en zorlu zirvelerde çalışılıyor

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

HÜDA PAR Antalya İl Teşkilatı Serik'te sorunları yerinde inceledi

Antalya Kumluca 'asgari' için ses yükseltti

Gaziantep sanayisine hayati yatırım

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Mardin’de klima montajı sırasında 2’nci kattan düşerek yaralandı

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Oltu Karabekir Ortaokulu’ndan Atletizmde Büyük Başarı

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Malatya'da 200 gönüllü öğretmen, 200 proje ile öğrencilerin geleceğine dokunacak

Malatya'da eğitimciler için psikososyal iyileşme desteği

​YÖK, Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025’i yayımladı

İzmir Büyükşehir gençleri dijital gençlere hazırlıyor

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Ankara Keçiören'de gençlere Erasmus+ bilgilendirmesi

İzmir'de 47 katlı binada nefes kesen tatbikat

Bornovalı miniklerden 'yerli' coşku

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR