Bugün, 25 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14227,10%0,41
  • DOLAR

    42,83% 0,03
  • EURO

    50,49% -0,06
  • GRAM ALTIN

    6168,79% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedelerin yanında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedelerin yanında

GÜNDEM 6.02.2024 12:41:08 0
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedelerin yanında

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıcı etkilerini yaşayan depremzedeleri unutmadı.

İZMİR (İGFA) - Geçtiğimiz yıl yaşanan felaketin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde depremden etkilenen illerden nakil gelen öğrenciler için gerek akademik gerekse sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda bir dizi faaliyet gerçekleştiren Müdürlük, depremin birinci yıl dönümünde de depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor.

İZMİR’DEN HATAY’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ

‘İzmir’den Hatay’a Gönül Köprüsü’ projesiyle İzmirli öğrenciler, Hatay’da öğrenim gören arkadaşları için okullara atkı, bere ve oyuncak gönderdi.

Proje kapsamında harekete geçen İzmirli öğrenciler, hazırladıkları atkı, bere ve oyuncakları Hataylı depremzedelere ulaştırdı. Bergama Zübeyde Hanım Ortaokulu anasınıfı öğrencileri 6 Şubat depremiyle sarsılan Hatay’ın Kırıkhan ilçesi İçada Köyü’nde bulunan anasınıfı öğrencilerine boya seti, kitap ve oyuncak gönderdiler.

Selçuk 80. Yıl Çamlık Ortaokulu da Hatay’da bulunan Gümüşgöze, Gültepe 75. Yıl ve Turunçlu Ortaokuluna kendi elleriyle ördükleri atkı ve bereleri ulaştırdılar. Hediyeleri aldıkları anı fotoğraflayan Hataylı öğrenciler, paylaştıkları fotoğraflarla İzmir’deki arkadaşlarına teşekkür etti.

Konak Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri ilk eserlerinin yer aldığı kitaplarını Türkoğlu ilçesindeki depremzede öğrencilerin isimlerine imzalayıp göndererek Kahramanmaraş’taki kardeşleri ile gönül köprüsü kurdular.

VATANDAŞLARA DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMLERİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde bulunan halk eğitimi merkezlerinde açtığı ‘Deprem Farkındalık Eğitimleri’ ile vatandaşları bilinçlendiriyor.

Deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler, deprem sonrası yardım organizasyonu, psikolojik destek kurs programı, afet ve acil durum hazırlık ve farkındalık eğitimi gibi kurs programlarını tamamlayan kursiyerler, deprem konusunda farkındalık kazanıyor.

Geçtiğimiz yıl açılan kurslarda; riskli yerleşim bölgelerinin tespiti, konut inşasında dikkat edilmesi gereken hususlar, deprem çantası hazırlama, eşyaların güvenli yerleştirilmesi, deprem sırasında binayı terk ederken dikkat edilmesi gereken konular, afete hazırlık planları ve acil durumlarda aile bireyleri ile iletişimin sağlanması gibi içeriklerle 3157 kursiyer, deprem konusunda A’dan Z’ye bilgilendirildi.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLAR İÇİN HATİM İNDİRİLDİ

İzmir’de bulunan imam hatip ortaokulları ve imam hatip liselerince deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için hatim indirildi. Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına yol açan felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını yitiren vatandaşlar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan imam hatip ortaokulları ve imam hatip liseleri öğrenci ve öğretmenleri tarafından dualarla yâd edildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Devletimiz, depremlerin ilk anından itibaren tüm imkânlarını seferber ederek yaraları sarmak üzere kapsamlı bir şekilde harekete geçmiştir. Aziz milletimizin büyüklüğü, fedakârlığı ve yardımseverliği, ihtiyaç sahiplerine destek olma konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bu birlik ve beraberlik, sadece zor zamanlarda değil, her anında milletimizin gücünü ve insani değerlere olan bağlılığını yansıtmaktadır. Depremde hepimiz kardeşlerimizi, komşularımızı, yakınlarımızı kaybettik. Bizler de 30 Ekim İzmir depreminde büyük bir sınav verdik. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi kaybettik. O nedenle depremzede vatandaşlarımızın yaşadıklarını en iyi biz anlarız. Okullarımızda düzenli olarak yapılan deprem analizleri sonucunda alınan yıkım ve güçlendirme kararları İzmir’de bir felaketi önledi. Müdürlük olarak her zaman en büyük önceliğimiz, çocuklarımızın güvende olmasıdır. Bu vesileyle depremlerde yitirdiğimiz vatandaşlarımızı kaybetmenin derin acısını hala yüreğimizde taşırken onları bir kez daha rahmetle ve derin üzüntüyle yad ediyor, yakınlarına sabırlar diliyorum. Geride kalanlara sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.’ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

AKOM’dan Konya’ya şivlilik uyarısı

14 Batı ülkesi işgalci rejimin Batı Şeria'daki yerleşim planını kınadı

Motosikletle trafiği tehlikeye atan sürücüye 46 bin lirayı aşan ceza

İran, 4 milyon litre kaçak yakıt taşıyan gemiye el koydu

Yemen'deki savaşan taraflar, ceset takası konusunda anlaştı

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

TERME TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN ANKARA’DA STRATEJİK TEMAS EKONOMİ POLİTİKALARI MASAYA YATIRILDI, TERME’NİN VİZYONU GÜÇLÜ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLDİ

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

Tartışmalı İddialar Gölgesinde Bir Görüşme

Berlin Büyükelçisi Gökhan Turan, MedyaBerlin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Ekşi’yi kabul etti

Güçlü bir lider

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

Türkiye Barolar Birliği: Saran’ın gözaltı işlemi hukuka aykırıdır

"Zəfərlərə Doğru"

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bakan Tunç: 11. yargı paketiyle adalette yeni dönem

Milli Dayanışma Komisyonu'nun görev süresi 2 ay daha uzadı

SON DAKİKA | Fenerbahçe’den Sadettin Saran açıklaması

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Kocaeli Büyükşehir’den oyun gruplarına bakım

ÇOMÜ'lü akademisyen Kazakistan’da Türk tarihini aydınlatan yazıt keşfi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Emeğin adı ” vardı…

ERZURUMSPOR GENÇLERİYLE DİRENDİ VE UMUT VERDİ...

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Bakan Tekin KKTC'li mevkidaşı Çavuşoğlu ile bir araya geldi

"Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2025" eğitim bakanları oturumu özet raporu yayımlandı

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

Bakan Tekin, KKTC'li mevkidaşını ağırladı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Türkiye'ye uluslararası 272 madalya gururu

Sakarya’da Gençlere İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Bilinci Aşılanıyor

Sakarya'da gençlere iklim ve sıfır atık bilinci

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

İzmit Çınar Akademi’de velilerle eğitim buluşması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR