Bugün, 20 Aralık 2025 Cumartesi
  • BIST 100

    14182,78%0,27
  • DOLAR

    42,72% 0,02
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5950,58% -0,20
  • Ç. ALTIN

    9607,06% 0,04

İngiltere ve AB, Rusya'ya baskıyı artırmanın ve Ukrayna'da barışı sağlamanın yollarını görüşecek

DÜNYA 18.03.2025 09:51:00 0
İngiltere ve AB, Rusya

AB dış politika şefi Josep Borrell, Ukrayna'yı destekleme çabalarının koordinasyonunu görüşmek üzere Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Savunma Bakanı John Healey ile bir araya gelecek. İngiltere hükümetine göre gündemde Rusya'ya yönelik baskının artırılması da yer alacak.

Downing Caddesi, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi'nin İngiliz yetkililerle görüşmek üzere Londra'ya yaptığı ziyaretin, Rusya ekonomisini kontrol altına almaya yönelik ortak çabaların arttığı bir dönemde gerçekleştiğini belirtti.

İngiltere hükümeti yaptığı açıklamada, "İngiltere-AB dış politika istişareleri, Ukrayna'ya ortak destek, Rus karma tehditlerine karşı koyma ve ortak savunma harcamalarını artırma konularına odaklanacak" dedi.

 

Kallas'ın, İngiltere'nin Avrupa ile bağlarını güçlendirme ve bölgenin geleceğini güvence altına almak için birlikte çalışma taahhüdü kapsamında, Rusya'ya yönelik baskıyı artırma ve Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barış sağlama yolları konusunda Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı başkanlarıyla görüşmek üzere bugün, 18 Mart'ta Londra'ya geleceği de kaydedildi.

Görüşmelerde Ukrayna konusunda işbirliğinin koordine edilmesinin yanı sıra, Rusya'nın savaş yoluyla Ukrayna'ya verdiği zararın tazmin edilmesini sağlayarak saldırgan devlete yönelik ekonomik baskının artırılması çabaları da ele alınacak.

Ayrıca görüşmelerde siber saldırılar, seçimlere müdahale ve kontrolsüz Rus dezenformasyonu gibi hibrit tehditlere karşı eylemleri güçlendirmeye yönelik tedbirler de ele alınacak.

Taraflar, özellikle yenilikçi girişimler yoluyla Avrupa savunma harcamalarını artırma ve NATO'yu desteklemek amacıyla daha geniş kapsamlı askeri hazırlığı güçlendirme çabalarını gözden geçirecek.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy'nin vurguladığı gibi, ülkenin gücünü ve güvenliğini sağlamak, ortak Avrupa güvenliğimizi güçlendirmeden ve Ukrayna'da adil ve kalıcı bir barışı güvence altına almak için ortaklarımızla birlik olmadan imkansızdır.

Downing Caddesi ayrıca Kallas'ın Ukrayna'ya destek olmak üzere oluşturulan Askeri Yardım Misyonu'nun INTERFLEX komutanı ve AB irtibat subaylarıyla brifing almak üzere Genelkurmay Başkanı ile bir araya geleceğini doğruladı.

İngiliz hükümeti, "Görüşmeler, Ukrayna'ya sunulan eğitimin artırılması yoluyla INTERFLEX Harekatı'nın başarısının nasıl artırılacağı konusuna odaklanacak" dedi.

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Avrupa güvenliğinin Ukrayna'da başladığını belirtti.

"İngiltere ve AB, Rusya'nın yasadışı işgaline karşı koymak ve kalıcı bir barışı güvence altına almak için Ukrayna'ya ihtiyaç duydukları askeri ateş gücünü destekleme konusunda kararlılıkla birleşiyor" dedi.

Avrupa'nın Rusya'ya yaptırımları ve Ukrayna'ya desteği

Londra'daki yetkili, İngiltere ve Avrupa Birliği'nin diğer uluslararası ortaklarla birlikte Rusya'ya ortak yaptırımlar uyguladığını ve Şubat 2022'den bu yana Rusya ekonomisinin 450 milyar dolarını kaybettiğini hatırlattı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy dün yaptığı açıklamada, G7 ülkelerinin Rusya'ya baskı yapmak için daha fazla adım atmaya hazırlandığını, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da ateşkesi kabul etmemesi durumunda bu adımların atılabileceğini söyledi.

İngiltere ve diğer Batılı ülkeler, İngiltere'nin INTERFLEX operasyonu ve Ukrayna'daki AB Askeri Danışma Misyonu kapsamında Ukraynalı askeri personelin eğitimi konusunda da birlikte çalışmış ve bu kapsamda 120.000'den fazla Ukraynalı askere eğitim verilmiştir.

Ayrıca dün AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin Ukrayna'ya yönelik yeni 40 milyar avroluk yardım paketinin geniş siyasi desteğe sahip olduğunu ancak hala üzerinde çalışılması gereken birçok ayrıntı olduğunu belirtti. Ayrıca Macaristan'ın pozisyonunun dikkate alındığını da belirtti.

Haber Editörü

Hakan Dikmen 1

hakandikmen30@gmail.com
Yorum Ekle

Muğla açıklarında 3.6 büyüklüğünde deprem

Siirt’te zorlu kış şartlarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yapıcıoğlu: Memleketin her meselesinde ilkeli duruşumuzu koruyor, uygulanabilir çözümler üretiyoruz

Kayseri'de trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar: Aileyi hedef alan anlayışlara karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençliğin ahlak ve anlam krizi görmezden gelinemez!

Fransa’da çiftçilerin protestoları devam ediyor

HÜDA PAR'ın 13'üncü kuruluş yıl dönümü Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı

Küba'da virüsler tüm ülkede salgına yol açtı, vaka sayısı artıyor

AKARYAKIT SEKTÖRÜNÜN BUGÜNÜ VE GELECEĞİ AFYON’DA MASAYA YATIRILDI

Mardin’de tır ile otomobil kazasında otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlere vefa

“Sudan Halkı ile Dayanışma Günü” etkinliği gerçekleşti

HAMAS: Kudüs'te yeni yerleşim birimi kurulması ilhak projesinde tehlikeli bir tırmanış ve yeni bir suç teşkil etmektedir

Gavdos Adası açıklarında 545 düzensiz göçmen kurtarıldı

Rusya Merkez Bankası politika faizini 50 baz puan düşürdü

Japonya'dan nükleer silah açıklaması

Sakarya'da şap karantinası

CGTN: Çin, Hainan Serbest Ticaret Limanı'nda ada genelinde kapılarını dış dünyaya nasıl daha fazla açıyor?

Manisa'da 4 milyon TL'lik bozulmuş kokoreçe imha!

TİMBİR heyetinden Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yıldırım’a ziyaret

İçişleri Bakanlığı: Kocaeli'de Rus menşeli keşif ve gözetleme amaçlı İHA bulundu

ANTALYA DA SÜPER ORGANİZASYON TTB.2026.Kadir Hıdır

Tekkeköy ve Çırakman Mahalleleri İmar Planı Değişikliği Askıya Çıkarıldı

İstanbul Merkezli Vergi Kaçakçılığı ve Kara Para Operasyonu: 5 İlde Eş Zamanlı Baskın

ASELSAN'dan 410 milyon dolarlık dev ihracat anlaşması

Freni patlayan vinç 6 aracı biçti: 7 yaralı

Besni’de kasten adam öldürme suçundan aranan hükümlü yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Başsağlığı ve Taziye

U-16’DA YAŞ GRUBUNDA ŞİMDİ FİNAL ZAMANI

Avrupa'nın en gözde kış turizmi destinasyonu olan Palandöken Kayak Merkezinin 2025-2026 kış sezonu açıldı…

Bölge ve İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Çiftçi’den kalplere sıcak bir dokunuş

Anadolu’ya 1900 metre yükseklikten bakan şehir

Haydi gelin köyümüze geri dönelim…

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2025" yayımlandı

Bakan Tekin: Aldığımız her karar mutlaka bir öğretmenler odasında konuşularak alındı

Üstün yetenekli öğrenciler için atıklar çöp değil sanat malzemesi

Gazze’de yarım kalan tıp hayalleri Türkiye’de yeniden filizlendi

Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı Bursa'da gerçekleştirildi

Hyundai Resim Yarışması'na başvurular sürüyor

ÖSYM hafta sonu üç sınav düzenleyecek

CISV Türkiye ve Karsan’dan çocuklara sürdürülebilirlik eğitimi

İzmir'de sınıf başkanının vaadi Başkan Büyükakın ile yerine geldi

Bursa Yenişehir'de ritim kursuna yoğun ilgi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR