Bugün, 23 Aralık 2025 Salı
  • BIST 100

    14164,11%-0,02
  • DOLAR

    42,83% 0,04
  • EURO

    50,62% 0,52
  • GRAM ALTIN

    6125,18% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 2,31

İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin yeni misafirleri Hataylı öğrenciler oldu

İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin yeni misafirleri Hataylı öğrenciler oldu

EĞİTİM 22.06.2024 15:36:26 0
İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin yeni misafirleri Hataylı öğrenciler oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’, ziyaretçilere kapılarını açmaya ediyor. Son olarak Hatay’dan kente gelen toplam 70 depremzede öğrencinin ziyaret ettiği ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin ünü Mersin sınırlarını aşmaya devam ediyor. Merkezi ziyaret eden öğrenciler merkeze olan hayranlıklarını ifade ederken, pek çok farklı deneyim alanı sayesinde iklim ve çevre konularında bilinçlendirildiler. ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’, açıldığı günden bu yana yaklaşık 90 binde fazla ziyaretçiyi ağırladı.

MERSİN (İGFA) - Cumhuriyet’in 100. yılında gençlere ve çocuklara armağan edilen Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi, iklim ve çevre temasıyla çocuklara bilinç kazandırıyor. Öğrenciler, iklim ve çevre adına deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile farklı konu başlıklarını deneyimleme fırsatı buluyor. Merkezde bulunan deney düzenekleri sayesinde öğrencilere; yenilenebilir enerji, su kaynaklarının korunması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, enerji üretimi ve iklim değişikliği konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Türkiye’nin en büyük kapasiteli ve en büyük perde çapına sahip planetaryumunu da gören gençler, merkeze olan hayranlıklarını ifade ediyor.

TEKİN: “HER BİREYİN BURAYI DENEYİMLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde Coğrafya Öğretmeni olarak görev yapan Sercan Tekin, Hatay’dan gelen 70 öğrenciyi merkezde misafir ettiklerinden söz ederek, “Öğrenciler için farklı bir deneyim oldu. Okulda öğrendikleri soyut bilgileri, burada somutlaştırmaya çalıştık. Onlar için faydalı ve keyifli bir deneyim oldu” dedi. Merkez’in tema olarak Türkiye’de tek olduğundan da söz eden Tekin, “İklim ve çevre temalı bir bilim merkeziyiz. İklim değişikliği, küresel ısınma gibi süreçlere değiniyoruz. Buradaki her düzeneğimizi anlattıktan sonra, bunun iklim değişikliği üzerindeki olumsuz etkilerini ve nasıl olumluya çevirebiliriz konusunu öğrencilere aşılamaya çalışıyoruz. Birçok düzeneğimiz okuldaki bilgilerini somutlaştıracak düzeyde” diye konuştu.

Merkez açıldıktan sonra; özellikle bölgemiz başta olmak üzere Türkiye’nin böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu anladıklarını kaydeden Tekin, “Gerek öğrencilerimiz, gerekse de vatandaşlarımız gayet memnun ayrılıyorlar. Yoğun bir talep var. Özellikle hafta içi öğrenci yoğunluğumuz çok fazla. Bu şekilde farklı illere de yayılmaya başladı. Hatay, Osmaniye, Adana, Niğde ve ilçelerimizden birçok öğrenciyi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı. Merkezi bugüne kadar yaklaşık 90 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Tekin, “Bu sayıya kısa sürede ulaşıldı ve daha da artacak. Ücretsiz merkezimiz Pazartesi günleri kapalı. Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri sadece öğrencileri, hafta sonları ise tüm vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Her bireyin burayı deneyimlemesini isteriz” dedi.

ÖĞRENCİLER MERKEZDE BİRÇOK YENİ BİLGİYE KAVUŞTU

Öğrencilerden 13 yaşındaki Yade Aydın, merkezin çok eğitici ve güzel olduğundan söz ederek, “Burada en çok fosil atıkların kullanıldığı yerler dikkatimi çekti. Bir de yağ atıklarının lavaboya dökülmemesi gerektiğini öğrendim” dedi. Doğaya ve çevreye duyarlı olduğunu kaydeden Aydın, “Fosil yakıtların canlılardan oluştuğunu bugün burada öğrendim. Burası hem eğitici ve öğretici, hem de etkinliklerle dolu bir merkez” diye konuştu.

Özellikle küçük yaştaki veya ortaokul lise çağındaki herkesin bu merkezi görmesi gerektiğini belirten Rüya İlsan Palta, “Çünkü çoğu kişi geri dönüşümün, fosil yakıtın ne olduğunu bilmiyor. Atık yağların geri dönüşüm yoluyla biyoyakıta dönüştürülebileceğini burada öğrendim. Çevre kirliliği ve küresel ısınmanın daha fazla olacak olması, 50 yıl sonra insanlığın hayatını olumsuz etkileyecek. Bunun önlemleri şimdiden alınmalı” dedi.

Sahra Su Demir de merkezde iklim değişikliği ile küresel ısınma hakkında birçok bilgi edindiklerinden bahsederken, “Burada, küresel ısınma hakkındaki bilinçlendirme çabası çok dikkatimi çekti. İklim çeşitleri hakkında birçok bilgi aldım. Yaşadığım yerde bu tarz merkezler çok bulunmuyor. Gelecek hepimizin ve geleceği korumak için herkesin çalışması gerek. Ortak bir gelecek için ben ve benim gibi arkadaşlarım, gençlerin de bilinçlenmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle

Kars’ta gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi: 26 Gözaltı!

Türk Dünyası Vizyon Belgesi açıklandı: Söylemden eyleme geçişin yol haritası

Sarıkamış Harekatı’nın 111. Yılında Anlamlı Etkinlik

Kars’ta Dart Branşına Yeni Kan: Hakem Kursu Başarıyla Tamamlandı

Avrupa cüzzam vakaları nedeniyle alarmda

Nijerya'da otobüse silahlı saldırı: 28 kişi kaçrıldı

Kocaeli’de DMD hastası çocuk için toplanan paraları çalan şüpheli yakalandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Somalili bakan ile görüştü

Rusya’dan Ukrayna’ya yoğun hava saldırısı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Kürt meselesinin çözümü için referans olması gereken model Malazgirt ruhudur

Pakistan'da polis ekiplerine pusu: 5 ölü

Arnavutluk'ta yolsuzluk protestolarında hükümetin istifasını talep ediyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ile görüştü

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Manisa’da 15 ton atık ilaca doğaya karışmadan imha!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnanlı mevkidaşıyla görüştü

6 aracın hurdaya döndüğü kazada vinç şoförü kazadan önce araçtan atlamış

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı

Asgari ücret 28 bin 75 lira olarak belirlendi

Düzce'de halk otobüsü şoförlerinden örnek davranış

Akademik hafıza Kocaeli'nin geleceğiyle birleşiyor

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

İletişim Başkanı Duran’dan israile sert tepki

2026 yılı için asgari ücret 28 bin 75 TL olarak belirlendi: Artış oranı yüzde 27 oldu

Yeni asgari ücret 28 bin 75 TL oldu... Net yüzde 27 artış yapıldı

Bursa Nilüfer'de Yaylacık’a yeni yaşam alanı

SON DAKİKA | Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu!

Nevşehir'de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

Batı Şeria’da işgal saldırılarında 3 kişi yaralandı onlarca kişi alıkonuldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan Tribünlere Net Mesaj: “Bu Takım Zirve İçin Oynuyor!”

Kaldırın şu taşı bakalım altından ne çıkacak?

TYB Erzurum Şubesinden “aykırı güzel ağabey” için vefa sohbeti

SERKANDAŞ SİGORTA ERZURUM BÜYÜKLER AMATÖR KÜME'DE 4. HAFTA TAMAMLANDI

SAHADA İNANÇ KENARDA EMEK

ASKON Erzurum’da Güvenin ve Üretimin Adresi Oluyor

PENALTILARDA GELEN ŞAMPİYONLUK

ERZURUMSPOR FK ALTYAPISI SAHNEDE: 7 GOL, 2 GALİBİYET

Arif Hikmet Kılıç: “Varsa Yoksa Çat” Diyen Bir Hizmet Anlayışı

DADAŞLARDAN DEPLASMANDA GÜÇ GÖSTERİSİ...

Edirne Keşan'dan kardeş okul projesi kapsamında Bulgaristan'a eğitim ziyareti

Keşanlı 8. sınıf öğrencileri Tüyap Kitap Fuarı'nda

Siirt’te "Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması" düzenlendi

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Çocuklara "İyi ki doğ-Muş" ile sürpriz ziyaret

Kocaeli Çayırova’da ‘Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitimi’ programı başladı

Mesleki eğitimde özel uygulamaları Bursa'da masaya yatırıldı

Konya’da öğrenciler mesleğe ilk adımı attı

2026 MSÜ sınavı için başvuru takvimi açıklandı

YÖK’ten lisans eğitiminde köklü değişiklik: Üniversite 3 yılda bitecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9

YAZARLAR