Bugün, 18 Aralık 2025 Perşembe
  • BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,71% 0,06
  • EURO

    50,20% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5953,35% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Gaziantep'te, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından organize edilen "Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu karikatür yarışmasının sonuçları açıklandı.

GENEL 18.05.2025 16:29:44 0
İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze

Gaziantep Şahinbey Kolejtepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, dünya genelinde 49 ülkeden 210 karikatüristin 530 eseriyle katıldığı "Ümmetin İmtihanı Gazze" temalı uluslararası karikatür yarışmasında Gazze konusu işlendi.

Gazze'de işlenen katliamlar ve insanlık dramını konu alan yarışmada, İran'dan Nahid Maghsoudi'nin birinci olurken, HAMAS liderlerinden Salih Aruri'ye ait Kur'an-ı Kerim ise katılımcılar arasından çekilen kurayla sahibini buldu.

İlahi ve ezgilerin yanı sıra Müberra Kaplan'ın okuduğu şiir ve tiyatro gösterimiyle katılımcılara duygusal anlar yaşatıldı.

"Katliamı gündeme taşımak istedik"

Programın açılış konuşmasını yapan İDEV Başkan Yardımcısı Fatih Taş, "Bugün bizim için bir gurur günü. Bugün hakikaten bu konuda gurur duyuyoruz. Böyle bir projenin ana aktörü olarak, böyle bir projenin organizasyonunda var olmak bizim içi büyük bir onur. 49 farklı ülkeden 4 kıtada 210 sanatçı Gazze'yi çizgileriyle, kalemleriyle, fırçalarıyla gündem ettiler. Bizler de bu projenin baş aktörleri olduk. İslam ümmetinin derdiyle dertlenmeyi de ana vazifemiz olarak gördük. İşte bugün bu salonda bu vesileyle bir araya geldik. Ödül törenini yaptığımız 'Ümmetin imtihanı Gazze' uluslararası karikatür yarışması ile işgalci siyonistlerin 19 aydan fazladır sürdürmüş olduğu kesintisiz katliamı bir nebze de olsa gündeme taşımaktır hedefimiz. Allah'a şükürler olsun, bunu başardık." dedi.

İDEV Başkan Yardımcısı Taş, "210 sanatçıyla 49 ülkeden, farklı eserle yarışmaya katılım sağlandı. Bugün ödüllerini dağıtacağımız üzere bir süreci tamamlamış olduk. Bu da demek oluyor ki, 49 farklı ülkeye -Birleşmiş Milletlere üye yaklaşık 200 ülke var, bunların dörtte birine- bu projeyi ulaştırmış olduk. Bu projeyi bu coğrafyalarda yaymış olduk. Yani Gazze'nin sesi olduk. Direnişin sesini bu coğrafyalarda, belki silahla da değil kalemlerle, fırçalarda yükseltmiş olduk. Ayrıca dünyaya izzet ve şeref dersi veren Filistin direnişinin yüz akı, HAMAS'ın şehit liderlerinden Şehit Salih Aruri'ye ait Kur'an-ı Kerim Filistinli kardeşlerimiz tarafından projemize destek amacıyla gönderildi. Bizler de bu önemli, manevi değeri yüksek ödülü bugün burada bulunan kardeşlerimizden birine kura yoluyla hediye etmek istedik. Bu da tarihimiz açısından önemli bir gün olacak bizim için." ifadelerini kullandı.

"İnsanlar açlıktan ölüyor"

Programa konuşmacı olarak katılan HAMAS Sözcüsü Fevzi Berhum, Gazze'de yaşanan dramı özetledi.

Berhum konuşmasında, "Ben buraya Gazze halkı, Gazze'nin kahramanları ve halkın Gazze'ye dönme kararlılığı hakkında konuşmaya geldim. Buraya gelmeden bir Gazzeli ile konuştum. 'Yedi çocuğum şehit oldu.' dedi. Bu yedi çocuğun hakkını sormasanız Allah bu hakkı size sorar. israilin katliamlarımda 60 binden fazla Filistinli şehit oldu. Bunlardan 25 bini Gazze çocuk. Gazze'de 150 binden fazla yaralı var. Gazze'dekilerin yüzde 70'inden fazlası yerinden edildi. 600 gündür Gazze'de 2 milyondan fazla insan yok edilmeye çalışılıyor. Gazze'de 150 bin yalı var, bu bir felakettir. Bu bir felakettir. Bu bir felakettir." ifadelerini kullandı.

Fevzi Berhum

Gazze'de insanların açlıkla baş başa bırakıldığını dile getiren Berhum, "Gazze'deki son durumda insanların ölmekte olduğudur. Gece gündüz öldürülüyorlar. İnsanlar açlıktan ölüyor. İnsanlar tüm dünyanın gözleri önüne açlıktan ölüyor. Gazzeli mücahitler amerika, israil, ingiltere, fransa ve almaya'nın silahlı ve paralı askerleri, israilin yanında savaşıyorlar. Gazze'de 2 milyon Filistinliyi öldürmeyi hedefliyorlar. Bu, tüm Filistin topluluklarında işlenen en büyük suçtur. Allah en büyüktür. Resim sergisinden geçtiğimde ve görüntülere baktığımda, her bir görüntü bir hikayeyi, bir karakteri temsil ediyor. Sahneden karakterlere, karakterlerden karakterlere, bu büyük bir eser. Ve bu eserler, Gazze'yi temsi ediyor. Az önce gördüğünüz bu görüntüler, Gazze'deki tüm gençleri ve Gazze Şeridi’ndeki tüm kahramanları temsil ediyor. Bu çalışmalar, bizim duruşumuzun, direncimizin ve direnme kültürümüzün bir yansımasıdır. Tüm katliamlar, yıkımlar, abluka ve büyük suçlara rağmen, şunu söylüyoruz: Merhum İsmail Haniye'nin söylediği gibi, 'Kabul etmeyeceğiz. Kabul etmeyeceğiz. Kabul etmeyeceğiz.' şeklinde konuştu.

"İki oğlum şehit oldu"

Berhum tüm sevdiklerini kaybetmelerine rağmen Gazze'yi savunmaya devam edecekleri kaydederek, "Gazze'de mücahitler her sokakta ve her dar koridorda, öğle vakti orada savaşırlar. Savaşırlar ve hazır bekleyen mücahitler için bu Allah'ın ayetlerinden biridir. Ben karşınızdayım. Hamd, alemlerin Rabbi Allah'adır. İki şehit oğlum var. Hala diğer oğullarımız, sevdiklerimiz, çocuklarmız, kardeşlerimiz ve akrabalarımız, bölgede savaşmaya devam ediyorlar. Çok şey için çabalıyorlar, yüce Allah’a hamdolsun. Kardeşlerim, Allah büyüktür." dedi.  (İLKHA)

Yorum Ekle

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

‎Kocaeli Üniversitesi'nde Gençleşen Türkülerle yurttan ezgiler rüzgarı

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

ORKÖY kredi destekleri meyvesini vermeye başladı

Bağımlılıkla Mücadelede Batman modeli masaya yatırıldı

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

TruMerit ve NAPNAP, pediatrik hemşirelik bakımı için küresel bir mikro-yeterlilik geliştirmek üzere güçlerini birleştiriyor

SERALARI YUTAN ÜLEŞİK DERESİ’NE NEŞTER

Kaymakam Kahraman’dan başarılı öğrencilere ödül

Isparta32 Spor Mersin’de gol oldu yağdı: 5-3

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

ÇİFTÇİLER SESİNİ YOLA TAŞIYOR… KUMLUCA’DA ÜRETİCİDEN KONVOYLU TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

'Kocaeli Gönüllüleri' geleceğe nefes oldu

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

ÜNAL ÜSTEL VASITASIYLA TÜFEKÇİ'YE PEŞKEŞ ÇEKİLEN ORTAKÖY SPOR KULÜBÜ ARAZİSİNİN ŞOK EDİCİ ÖYKÜSÜNÜ ANLATMAYA DEVAM EDİYORUM -3

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durgun, Çiftçinin Sorunlarına Dikkat Çekti

Bingöl’de trafik kazası: 2 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Ahmet Dal’dan “Yeter artık!”

Anahtar Parti Oltu’da Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

Vedat Kan’la 25. Gün’ de “Palandöken Belediyesi ” vardı…

Erzurum'da nitelikli üretim ve istihdamın artırılmasına teşvik amaçlı bir bakış…

PERDEDE OYUN KÖYDE ŞENLİK VAR…

ERZURUM İL TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU KARARI…

Ruhları şad olsun…

Vali Çiftçi Bat Pazarındaydı…

Vali Çiftçi’den Türk Kızılay’ına ziyaret

Tam yerinde bir karar: görelim bakalım kimde ne kadarız…

KUMLUCA’DA GÖNÜLLER HAFIZLAR İÇİN BİRLEŞİYOR… HAYIR KERMESİNE DAVETLİSİNİZ!

YÖK Başkanı Özvar: ABD ve Avrupa’da baskı gören akademisyenlere kapımız sonuna kadar açık

Mudanya'da su ürünleri denetimlerine eğitim desteği

Mersin’de öğrenci taleplerine yönelik takip toplantısı

Şırnak’ta gönüllü öğretmenler öğrencileri sınava hazırlıyorlar

Adana'da okulun atıl bahçesinde 'açık hava' ders

KARAD'dan amatör telsizcilik eğitimi

Sakarya'da minikler seramikle, gençler tezhiple tanıştı

Siirt’te okuma kültürünü güçlendiren proje il genelinde yayılıyor

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi, Eğitimlerle Kapasitesini Güçlendiriyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR